20 Ağustos 2011, Cumartesi 08:15:09

EMIRATES'E 1 MİLYAR DOLARLIK FATURA!

Avrupa Birliği tarafından uygulamaya koyulması planlanan karbon salınım vergisinin Dubai merkezli Emirates havayollarına önümüzdeki 10 yıl boyunca maliyetinin 1 milyar doları bulabileceği bildirildi...
  • Sen elalemin Arabını bırak, Türk şirketlerinin ne kadarlık fatura ödeyeceğindene haber ver.
  • İngilizler yönetince şirket ingiliz şirketi mi oldu ? O kadar ingilizleri seviyorlarsa satsınlar şirketlerini adı da değişsin. Araplarda kurtulsun, ingilizlerde...
  • Bahreynde halk isyanı aşladı. Yakında bu araplara da gelir. Bakalım o zaman ne yapacak bedeviler. Yok efendim ingilizler yönetiyormuş diyor biri de. Eeee ne olmuş ingiliz yönetince ? British Airways mi oldu yani ? Arap şirketi işte neden gocunuyorsunuz ki ?
  • Çöl bedevileri dedigin sirketi ingilizler yonetiyor. Aslinda emiratesin araplarla pek ilgisi yok adi disinda, calisanlar hep yabanci yonetim kademeside ingiliz.
  • Turkiyede koysun arkadasim hemde % 10 pahali olsun araplara % 25 indirimli senmisin vergi koyan al sana vergi
  • Bu konuda thy nin herhangi bir hazırlığı yok aynı fatura THY de çıkacak onlarda ya severek yada protosto ederek ödeyecekler
  • Çöl bedevileri havayolu kurarsa böyle olur.
  • onlar da karbon salmasınlar atmosfere karrdeşimm :)
  • Emirliklerde para olmasa emirates çoktan batmıştı zaten. Dubai bitti. Yakında emirates de biter. Dua edin halk ayaklanmasın. O zaman ülkede biter.
  • Emirates'i degil Dubai'yi batmaktan kurtardi AbuDabi emirligi.Iki ayri devlet arasindaki iliskiyi nasil Emirates ile Etihad arasina indirgedinizi sastim dogrusu.Etihad AbuDabi'nin Emirates de Dubai'nin havayolu firmalaridir
Yerel medyada çıkan haberlere göre, Emirates Başkan Yardımcısı Andrew Parker, "Bizim konumumuz net ve kurala uyacağız fakat bunu da protesto ederek yapacağız. " dedi. Parker, emisyon alım-satım programına şiddetle karşı olduklarını da vurguladı. 
 
AB tarafından Ocak ayında uygulamaya koyulacak karbon emisyon alım-satım programı ile havacılık sektörü salınımlarının 2005 seviyesinin yüzde 97'sine, 2013'ten sonra da yine 2005 seviyesinin yüzde 95'ine çekilmesi hedefleniyor. Program ile AB ülkeleri havaalanlarına uçuşu olan her havayoluna belli bir salınım kotası verilecek.

Limitini aşan havayollarına her bir ton karbon başına 100 avroya kadar ceza kesilebilecek. Kendisine verilen limiti kullanmayan havayolu bunu başka havayoluna satabilecek. 
 
Yeni program özellikle milyar dolarlık yatırımlarla filolarını genişleten Ortadoğulu havayollarını endişelendiriyor. Emirates havayolları, karbon programı için 2020 yılına kadar 500 milyon ile 1 milyar dolar ödemesi gerektiğini hesaplıyor. 
 
Programa karşı çıkan Parker, yeni vergi ile milyarlarca Avro ve paund toplanacağını fakat bu paranın karbon dioksit salınımlarını azaltmak için kullanılmayacağını belirtti. Yetkiliye göre toplanan vergiler yol ve okul inşaatına gidecek fakat vergilerin havacılıkla ilgisi olmayacak. 
 
Birçok ülkenin karbon programından dolayı Avrupa Birliği'ne dava açtığı ve tüm uçuşlarının dörtte birini Avrupa'ya gerçekleştiren Emirates'in bu davaların sonucunu beklediği kaydedildi.
EMIRATES'E 1 MİLYAR DOLARLIK FATURA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sen elalemin Arabını bırak, Türk şirketlerinin ne kadarlık fatura ödeyeceğindene haber ver.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İngilizler yönetince şirket ingiliz şirketi mi oldu ? O kadar ingilizleri seviyorlarsa satsınlar şirketlerini adı da değişsin. Araplarda kurtulsun, ingilizlerde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bahreynde halk isyanı aşladı. Yakında bu araplara da gelir. Bakalım o zaman ne yapacak bedeviler. Yok efendim ingilizler yönetiyormuş diyor biri de. Eeee ne olmuş ingiliz yönetince ? British Airways mi oldu yani ? Arap şirketi işte neden gocunuyorsunuz ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çöl bedevileri dedigin sirketi ingilizler yonetiyor. Aslinda emiratesin araplarla pek ilgisi yok adi disinda, calisanlar hep yabanci yonetim kademeside ingiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Turkiyede koysun arkadasim hemde % 10 pahali olsun araplara % 25 indirimli senmisin vergi koyan al sana vergi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu konuda thy nin herhangi bir hazırlığı yok aynı fatura THY de çıkacak onlarda ya severek yada protosto ederek ödeyecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çöl bedevileri havayolu kurarsa böyle olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
onlar da karbon salmasınlar atmosfere karrdeşimm :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Emirliklerde para olmasa emirates çoktan batmıştı zaten. Dubai bitti. Yakında emirates de biter. Dua edin halk ayaklanmasın. O zaman ülkede biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Emirates'i degil Dubai'yi batmaktan kurtardi AbuDabi emirligi.Iki ayri devlet arasindaki iliskiyi nasil Emirates ile Etihad arasina indirgedinizi sastim dogrusu.Etihad AbuDabi'nin Emirates de Dubai'nin havayolu firmalaridir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000