15 Temmuz 2013, Pazartesi 08:21:28

EMIRATES YOLCULUĞA ÇIKARIYOR

Emirates'in Londra'da hizmete açtığı Emirates Aviation Experience, ziyaretçilerini uçuş aleminde interaktif bir yolculuğa çıkaracak...

Londra'nın en yeni turistik cazibe merkezi ziyaretçilere açıldı İngiltere'de bir ilk olan merkezde aynı çatı altında iki A380 ve iki 777 uçağı olmak üzere dört ticari uçuş simülatörü bulunacak. Diğer ilgi çekici özellikler arasında bir uçağın iç mekanizmasının 3D hologramı, bir HD video duvarı ve bir A380 uçağının gerçek boyutlu burun kısmı ile uçuş güvertesi yer alıyor.

Emirates Aviation Experience'da "Uçuş Simülatörleri" alanına ek olarak, kullanıcıları gerçek bir interaktif havacılık yolculuğuna çıkaracak başka özellikler de yer alıyor. Ziyaretçiler bir kısmı LEGO'dan yapılmış bir Rolls Royce Trent 800 jet motorunun arakesitine, uçuşu nasıl etkilediğini gösteren sanal bir rüzgar tüneli uygulamasına, bir uçağın dönüş hareketini anlatan dokunmatik ekranlı oyuna ve Emirates'in ice sisteminin kullanıldığını havacılık temalı videoların izlenebildiği bir A380 Economy Class oturma alanı replikasına bakabilecek. Ayrıca Emirates Aviation Experience'da bir yeme içme ve alışveriş alanı da bulunacak.

Maliyeti 4 milyon sterlini geçen Emirates Aviation Experience'ın açılışı Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ve Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark tarafından yapıldı. Tim Clark, yaptığı konuşmada "Emirates Aviation Experience, şirketimizin hizmet verdiği sektörü ve uçmayı kutlar nitelikte. Bu, bir uçağın fiziksel olarak nasıl çalıştığı, nasıl havalandığı ve daha da önemlisi nasıl yere indiği gibi benim için halen çok ilginç olan şeyleri günışığına çıkaran bir eğitim kaynağı. Aviation Experience, sahip olduğumuz deneyim, teknoloji ve azim sonucunda ortaya çıktı ve gelecek yıllarda genç-yaşlı herkesin ilgisini çekecek bir cazibe merkezi haline geleceğinden eminim" dedi.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ise şöyle dedi: "Emirates Aviation Experience her yaştan insana uçmanın mucizelerini anlama fırsatı verecek teknolojik maharetler ve cihazlarla dolu bir cennet gibi. Bu mühendislik harikası, insanların Greenwich'e gelme sebeplerine bir yenisini daha ekleyen harika bir cazibe merkezi. Emirates'in bu harika yatırımının başarılı olmasına kesin gözüyle bakıyor ve bugün Tim'le birlikte buranın tam anlamıyla açıldığını ilan etmekten büyük mutluluk duyuyorum."

Emirates Aviation Experience'ın yetişkinler için 3 sterlin ve 12 yaş altı çocuklar için 1.5 sterlin olan giriş ücreti, Londra'daki turistik merkezler arasında en uygun fiyatlılardan biri. Emirates simülatör deneyimi 30 dakikalık seanslar için internet üzerinden rezervasyon yaptırıldığında 45 sterlinden başlıyor. Her gün 08:00 - 19:00 saatleri arasında ziyarete açık olan Emirates Aviation Experience, Emirates Air Line teleferiğinin Greenwich Yarımadası tarafında yer alan merkeze en yakın metro istasyonu North Greenwich.

EMIRATES YOLCULUĞA ÇIKARIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000