05 Mart 2011, Cumartesi 08:33:54

EMİRATES ÜÇÜNCÜLÜK KOLTUĞUNDA

Dubai merkezli Emirates Havayolları'nın ABD'li United Havayolu'nu geçerek yine ABD'li Delta ve American Havayolları'nın ardından toplam 144 adet uçak ile kapasitede dünyada üçüncü sırada geldiği bildirildi.
  • arkadaşlar dubai, emirates vb hususlarda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunuzu görüyorum. detaya girmeyeceğim, emirates ve thy'nin yıllık denetim raporlarından bulun bakalım 2010 karlarını, kim daha büyük. ayrıca dubai bitti öldü emirates yapamaz diyenlere tavsiyem, emirates'i sadece o beş milyonluk nüfusun mu kullandığını araştırmalarıdır. gerek konforu gerek kalitesi ile emirates dünyaca ünlü olmuşsa bunu biraz düşünmek gerekir.
  • Vay vay vay. Arap meraklıları da varmış burada. Kendi milli havayolunu savunacağına arapları savunmak düşündürücü. Türkiyeyi küçümsemek ve araplarla kıyaslamak akla mantığa sığar mı ? Çalıştığınız şirketi değil yaşadığınız ülkeyi düşünün bence. Daha iyi olur. Dubai bitince ne yapacaksınız ? İran havayollarını mı savunacaksınız ?
  • komedi dukkani gibi olmus burasi..ne kadar cok CEO ne kadar cok satin alma uzmani ne kadar cok satin alma uzmani varmis ..bakin sayin uzmanlar Emirates , Turk Havayollarinin rakibi degil o yuzden bosuna kafanizi yormayin bu haberle..siz lufthansa ile falan karsilastirin kendinizi...dunyanin en iyi havayolu olma yolunda emin adimlarla ilerliyoruz biz size de ancak aldigimiz ucaklara bakip ic gecirmek kalir...o begenmediginiz araplara soyleyin size de yag verirler belki biraz...Dubai bitti diyenler de acaba hic istanbul disina cikmislarmi onu da cok merak ediyorum haha
  • Dubai artık bitti arkadaşlar. Hub olma özelliğini kaybediyor. Alışveriş fos çıktı ve Türkiyeye kaydı. Bir de ayaklanmalar başlarsa artık bu uçaklarla çalışan yabancıları yurtdışına çıkarırlar.
  • sanki hepiniz bir havayolu şirketi sahibisiniz !!! Zeginin parası her zaman züğürdün çenesi yorar !!
  • bak şimdi senin bu basit matematiginle yuruyormuymus bu iş bir beyin fırtınası yapalım.90 adet a380 90 noktaya ucsa diğer seferler kaldırılıcaktır elbette ee nolucak sabah akşam yaptıgın seferi sabah yapıcaksın bir tek veya akşam sonra ne olucak sonra benim akşam ucmam gerekiyosa sabah ucmıyıcam ve tabiki başka bir şirkete bakıcam ucmak icin yani sefer sayısını azaltmak aslında ekonomik gözüksede cok müşteri kaybettiricektir ve daha burda yazmaya üşendiğim bir yıgın sebep var emirates elbette bunları düşünüyordur fakat gelecege kesin gözüylede bakamayız eşşeğini saglam kazıga baglamak her zaman akıllıcadır bekleyip görecegiz zamanla neler gelicek emirates in başına yoksa dünyada tek mi olucak
  • Arap şekeri bol buldu A380 leri toplamış. Nereye kimi uçuracak bunlarla. Dedim ya şekeri bol buldu oraya buraya sürüyor. Alkışlanacak nesi var anlamadım ? Yolcu olmasada fark etmez ki ? Nasıl olsa emirleri sürekli para veriyor.
  • Ayaklanmalar körfeze sıçradı. Bu kadar uçağı ne yapacaklar acaba ? İsyan sonrası kaçış mı gerçekleşecek ?
  • arkadasım neyin kafasını yaşıyorsun sen 90 a380 ile hangi büyüklükten bahsediyorsun zaten 5 milyon nufusu var uae nin dibinde kendi gibi dev bir havayolu olan qatar airways var bir tarafında singapur havayolları var bu kadar hızlı büyümek bu şartlarda ne kadar mantıklı elbette onlarda düşünüyorlardır fakat mantıklıca bir düşün bakalım bu politika mantıklı bir politikamı emirates cok kaliteli bir şirket buna kimse bir şey diyemez ayakta alkışlarım ben bu adamları fakat bir düşün bakalım 90 adet a380 ile dünyanın kaç noktasına ucucak ucsa bile ne kadar doldurucak kaldikı 773 filoları ve siparisleri olan a350 leri katmıyorum bile...
  • Sen 300 kişilik uçakla 100 liraya bilet satarsan o adam 600 kişilik uçakla 7 liraya bilet satar, hem senden ucuz olur hemde daha çok para kazanır, senin yolcularını da alır ve uçağını doldurur. Basit matematik...
Innovata tarafından yayınlanan rapora göre Emirates, Mart ayında bir önceki yıla kıyasla yüze 9.9'luk artış ile 16.9 milyar kullanılabilir koltuk kilometresi (Available Seat Kilometres - ASKs) sunacak. ABD'li United ise yüzde 0.6'lık düşüşle 16 milyar civarında ASK sunacak.

Bunun yanı sıra Delta Havayolları 28.4 milyar, American Havayolları ise 21.8 milyar ASK kaydedecek. En büyük kapasite sıralamasında beşinci yine ABD'li Southwest Havayolları oldu.

Emirates'in filosunda halen 15 adet dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus 380 bulunuyor. 75 adet Airbus 380 siparişi ise yakın zamanda teslim edilmeyi bekliyor. Emirates'in ABD merkezli Boeing'den aldığı dört adet B777-300 ER uçağı bulunurken 49 adet daha aynı uçaktan siparişi bulunuyor.

Raporda Türk Hava Yolları'nın da kapasitesinin yüzde 21.9 artış gösterdiği ifade edildi.


EMİRATES ÜÇÜNCÜLÜK KOLTUĞUNDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar dubai, emirates vb hususlarda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunuzu görüyorum. detaya girmeyeceğim, emirates ve thy'nin yıllık denetim raporlarından bulun bakalım 2010 karlarını, kim daha büyük. ayrıca dubai bitti öldü emirates yapamaz diyenlere tavsiyem, emirates'i sadece o beş milyonluk nüfusun mu kullandığını araştırmalarıdır. gerek konforu gerek kalitesi ile emirates dünyaca ünlü olmuşsa bunu biraz düşünmek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vay vay vay. Arap meraklıları da varmış burada. Kendi milli havayolunu savunacağına arapları savunmak düşündürücü. Türkiyeyi küçümsemek ve araplarla kıyaslamak akla mantığa sığar mı ? Çalıştığınız şirketi değil yaşadığınız ülkeyi düşünün bence. Daha iyi olur. Dubai bitince ne yapacaksınız ? İran havayollarını mı savunacaksınız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
komedi dukkani gibi olmus burasi..ne kadar cok CEO ne kadar cok satin alma uzmani ne kadar cok satin alma uzmani varmis ..bakin sayin uzmanlar Emirates , Turk Havayollarinin rakibi degil o yuzden bosuna kafanizi yormayin bu haberle..siz lufthansa ile falan karsilastirin kendinizi...dunyanin en iyi havayolu olma yolunda emin adimlarla ilerliyoruz biz size de ancak aldigimiz ucaklara bakip ic gecirmek kalir...o begenmediginiz araplara soyleyin size de yag verirler belki biraz...Dubai bitti diyenler de acaba hic istanbul disina cikmislarmi onu da cok merak ediyorum haha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dubai artık bitti arkadaşlar. Hub olma özelliğini kaybediyor. Alışveriş fos çıktı ve Türkiyeye kaydı. Bir de ayaklanmalar başlarsa artık bu uçaklarla çalışan yabancıları yurtdışına çıkarırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sanki hepiniz bir havayolu şirketi sahibisiniz !!! Zeginin parası her zaman züğürdün çenesi yorar !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bak şimdi senin bu basit matematiginle yuruyormuymus bu iş bir beyin fırtınası yapalım.90 adet a380 90 noktaya ucsa diğer seferler kaldırılıcaktır elbette ee nolucak sabah akşam yaptıgın seferi sabah yapıcaksın bir tek veya akşam sonra ne olucak sonra benim akşam ucmam gerekiyosa sabah ucmıyıcam ve tabiki başka bir şirkete bakıcam ucmak icin yani sefer sayısını azaltmak aslında ekonomik gözüksede cok müşteri kaybettiricektir ve daha burda yazmaya üşendiğim bir yıgın sebep var emirates elbette bunları düşünüyordur fakat gelecege kesin gözüylede bakamayız eşşeğini saglam kazıga baglamak her zaman akıllıcadır bekleyip görecegiz zamanla neler gelicek emirates in başına yoksa dünyada tek mi olucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arap şekeri bol buldu A380 leri toplamış. Nereye kimi uçuracak bunlarla. Dedim ya şekeri bol buldu oraya buraya sürüyor. Alkışlanacak nesi var anlamadım ? Yolcu olmasada fark etmez ki ? Nasıl olsa emirleri sürekli para veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ayaklanmalar körfeze sıçradı. Bu kadar uçağı ne yapacaklar acaba ? İsyan sonrası kaçış mı gerçekleşecek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadasım neyin kafasını yaşıyorsun sen 90 a380 ile hangi büyüklükten bahsediyorsun zaten 5 milyon nufusu var uae nin dibinde kendi gibi dev bir havayolu olan qatar airways var bir tarafında singapur havayolları var bu kadar hızlı büyümek bu şartlarda ne kadar mantıklı elbette onlarda düşünüyorlardır fakat mantıklıca bir düşün bakalım bu politika mantıklı bir politikamı emirates cok kaliteli bir şirket buna kimse bir şey diyemez ayakta alkışlarım ben bu adamları fakat bir düşün bakalım 90 adet a380 ile dünyanın kaç noktasına ucucak ucsa bile ne kadar doldurucak kaldikı 773 filoları ve siparisleri olan a350 leri katmıyorum bile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen 300 kişilik uçakla 100 liraya bilet satarsan o adam 600 kişilik uçakla 7 liraya bilet satar, hem senden ucuz olur hemde daha çok para kazanır, senin yolcularını da alır ve uçağını doldurur. Basit matematik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000