09 Temmuz 2015, Perşembe 17:10:10

Emirates uçağı 'sahipsiz telefon' nedeniyle acil iniş yaptı

Emirates Havayolları'nın Sidney-Bangkok seferini yapan uçağı, kabinde bulunan sahipsiz telefon nedeniyle Brisbane'e iniş yaptı.
  • Bu ucak Emirates degilde THY olsaydi vay ekibin haline. Burada klavye ustalari giydirirde giydirirdi. Ama Emirates de olduguna gore tebrik etmek gerek, ne de olsa yabanci havayolu o yuzden ne yapiyorsa mutlaka iyi birsey yapiyordur. Ekip durumu cok soguk kanli idare etmis ve divert etmis. Tebrikler sevgili Emirates ekibi.
  • Barasınhol bir arap telefonu kullandıktan sonra uçağa bırakıp gitmiştir
  • thydir o uçak emirateste böyle şeyler olmaz
  • 777 lerle seyahat etmek ayrıcalık.
  • Şirket yetkililerinden tekrar teslim alıyor bulunduğu yerdeki yaptırım konusunda da yolcunun bir suçu yok acele yapılmış temizlik sırasında (görevlileri acele etmeleri için zorluyorlar o anı bir görseniz herkes bir yere koşuyor) gözden kaçmış bunun faturası yolcuya çıkarılamaz :)
  • Nasıl farkedilmiyır anlayamıyorum...
  • Acaba nedeni duzgun yapilmamis security check olabilir mi? Bunun da nedeni 'hadi hadi hadi yolcu geliyor'lar olabilir mi?
  • Meraktan soruyorym böyle bir acil iniş durumunda bulunan sahipsiz eşya inilen limanda mı bırakılıyor? Ve sonrasında sahibi çıkıp eşyayı geri almak için şirkete başvurduğunda sebep olduğu stres ve yapılan masraf hususunda yaptırım görüyor mu?

Emirates Havayolları'nın EK419 sefer sayısı ile gerçekleştirdiği Sidney-Bangkok uçuşunda bulunan sahipsiz telefon nedeniyle Avustralya'nın Brisbane kentine acil iniş yaptı.

A6-ECA tescili Boeing B777-300ER tipi uçakla gerçekleştirilen Bangkok seferindeki boş bir koltukta sahipsiz telefon bulundu. Kalkıştan kısa bir süre sonra bulunan telefon nedeniyle kaptan pilot Brisbane Havalimanı'na inme kararı kaldı.

Yapılan incelemeler sonrasında uçağın sefere devam etmesinde bir engel olmadığı belirtildi. Uçak, Bangkok'a gitmek üzere Brisbane Havalimanı'ndan hareket etti.

THY'DE FOTOĞRAF MAKİNESİ VE IPAD BULUNMUŞTU
Türk Hava Yolları'nın (THY) 25 Haziran'da TK1 sefer sayısı ile gerçekleştirdiği İstanbul-New York uçuşu da sahipsiz fotoğraf makinesi nedeniyle divert etmişti. 292 yolcu ile gerçekleştirilen New York seferi, koltuk altında bulunan fotoğraf makinesi nedeniyle Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a acil iniş yapmıştı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü ise TK1983 sefer sayısı ile saat Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan THY uçağında ise sahipsiz iPad bulunmuştu. TC-JRM tescilli Airbus A321 tipi THY uçağı İngiltere'nin başkenti Londra için havalandıktan sonra farkedilen sahipsiz tablet nedeniyle Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a inme kararı almıştı.

Emirates uçağı 'sahipsiz telefon' nedeniyle acil iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Hele bir THY olsaydi ~ 9 yıl önce
Bu ucak Emirates degilde THY olsaydi vay ekibin haline. Burada klavye ustalari giydirirde giydirirdi. Ama Emirates de olduguna gore tebrik etmek gerek, ne de olsa yabanci havayolu o yuzden ne yapiyorsa mutlaka iyi birsey yapiyordur. Ekip durumu cok soguk kanli idare etmis ve divert etmis. Tebrikler sevgili Emirates ekibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ek crew ~ 9 yıl önce
bisi degil :D
Arap ~ 9 yıl önce
Barasınhol bir arap telefonu kullandıktan sonra uçağa bırakıp gitmiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 9 yıl önce
thydir o uçak emirateste böyle şeyler olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 9 yıl önce
777 lerle seyahat etmek ayrıcalık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HÜT ~ 9 yıl önce
Ne Alaka ???
Telefon nickli ~ 9 yıl önce
Şirket yetkililerinden tekrar teslim alıyor bulunduğu yerdeki yaptırım konusunda da yolcunun bir suçu yok acele yapılmış temizlik sırasında (görevlileri acele etmeleri için zorluyorlar o anı bir görseniz herkes bir yere koşuyor) gözden kaçmış bunun faturası yolcuya çıkarılamaz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alp ~ 9 yıl önce
Nasıl farkedilmiyır anlayamıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALP-5 ~ 9 yıl önce
Çok merak ediyorsan kapı açma ile kapı kapama arasındaki mucadeleyi incele.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Acaba nedeni duzgun yapilmamis security check olabilir mi? Bunun da nedeni 'hadi hadi hadi yolcu geliyor'lar olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Telefon ~ 9 yıl önce
Meraktan soruyorym böyle bir acil iniş durumunda bulunan sahipsiz eşya inilen limanda mı bırakılıyor? Ve sonrasında sahibi çıkıp eşyayı geri almak için şirkete başvurduğunda sebep olduğu stres ve yapılan masraf hususunda yaptırım görüyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000