02 Eylül 2010, Perşembe 08:06:13

Emirates SkyCargo'dan taze deniz mahsulü

Emirates,'in Dakar uçuşları sayesinde, tane deniz mahsulleri market ve restoranlara her zamankinden daha taze ulaşacak.
  • O kargoyu THY zaten tasiyor buna uzak dogu kargosu da dahil. Ayrica Air France ve Lufthansa, Emirates oradan kendi ulkesine ancak kargo bulur.
Emirates, 1 Eylül itibariyle, Senegal"in başkenti Dakar"a seferlerini başladı.

Afrika"nın batısında Atlantik okyanusunda yer alan Senegal"in deniz mahsulleri Emirates SkyCargo"nun Senegal ve Orta Doğu arasındaki tek direk uçuşu başlatmasıyla, marketlere önceki senelere göre çok daha taze olarak ulaşacak.

Dubai merkezli Emirates"in kargo firması olan Emirates SkyCargo"nun, haftada beş kez Dakar"a hizmet verecek olan A340-300"leriyle, bir yılda yaklaşık 3.500 ton deniz mahsulü taşınması hedefleniyor.

Istakoz ve karides gibi deniz mahsulleri, yeni başlayacak seferler sayesinde Birleşik Arap Emirlikleri, diğer körfez ülkeleri ve içlerinde, Atina, Larnaka, Roma, Milano, Paris ve Beyrut"un da olduğu Emirates uçuş ağındaki süpermarket ve restoranlara daha taze ulaşacak.

Emirates"in Kargo Bölümü Başkan Yardımcısı Ram Menen; “Uçuş ağımızda deniz mahsullerine ciddi bir talep vardı. Dakar"ın bu anlamda Emirates SkyCargo için ciddi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Senegal deniz mahsulleriyle ünlü bir şehir, başlayacak seferlerle Emirates pek çok insanın Afrika"nın bu egzotik lezzetlerini tatmasına olanak sağlayacak.”

Emirates"in rolü taze deniz mahsulleri ve yiyecekleri ihraç etmekle sınırlı değil. Dakar"a gelen her uçuşla havayolu, 100"den fazla uçuş noktasından haftada yaklaşık 65 ton ürünü ülkeye taşıyacak. Bu ürünler arasında Birleşik Arap Emirliklerinden petrol endüstrisi ekipmanları, Asya"dan dokuma kumaşlar, Doğu Asya ve Avrupa"dan elektronik aletler ve Hindistan"dan elbiseler yer alacak.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Senegal arasındaki ticaret, petrol ticareti dışında 2003-2008 yılları arasında % 90 oranında büyüme göstererek 14.2 milyon dolardan 137.2 milyon dolara ulaşmıştır. Bu yükseliş şuan 183.8 milyon dolar civarında devam etmekte ve ticaret rotası olarak potansiyeli ortaya koymaktadır.
Emirates Salı, Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere hafta beş gün Dakar"a aktarmasız uçuş gerçekleştirecek.

Senegal, Tokyo, Amsterdam, Prag ve Madrid"den sonra Emirates"in 2010 yılında başlattığı beşinci yeni rotası. Bu yeni rotayla birlikte Emirates"in toplam uçuş noktası 105 olacak.
Emirates SkyCargo'dan taze deniz mahsulü

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
O kargoyu THY zaten tasiyor buna uzak dogu kargosu da dahil. Ayrica Air France ve Lufthansa, Emirates oradan kendi ulkesine ancak kargo bulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000