12 Kasım 2022, Cumartesi 10:36:35

Emirates rekor kâr açıkladı

Emirates Grubu, 2022-23 mali yılının ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı.
  • Pandemi döneminde sektörün çok bilmiş uzmanları bık bık konuşuyordu sektör 2030 a kadar toparlanmaz diye. Napıyor şimdi bu boş beleş felaket tellalları acaba
  • Mart ayında yeni şirketim olacak. Gurur duydum:)
  • biz de bunlarla aynı hava sahalarında uçuyoruz bize de prim düşer mi
  • Komedi gibi arap haberleri valla. Kar umurlarında mı acaba
  • Emirates priminden bize de düşer mi?

2022-23 döneminin ilk yarısında 4,2 milyar BAE dirhemi (1,2 milyar ABD doları) net kâr açıklayan grup, rekor performansa imza attı. Geçen yılın aynı dönemindeki 5,7 milyar BAE dirhemi (1,6 milyar ABD doları) zararın ardından neredeyse 10 milyar BAE dirhemi düzeyinde bir toparlama kaydetti.

Grubun FAVÖK'ü, geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki 5,6 milyar BAE dirhemi (1,5 milyar ABD doları) seviyesinden kayda değer bir artışla 15,3 milyar BAE dirhemine (4,2 milyar ABD doları) ulaştı.

Grup, geçen yılki 24,7 milyar BAE dirhemi (6,7 milyar ABD doları) sonucuna kıyasla %128 daha iyi bir performans sergileyerek 2022-23 yılının ilk altı ayında 56,3 milyar BAE dirhemi (15,3 milyar ABD doları) gelir elde etti. Bu performans artışını tetikleyen etken, pandemi kaynaklı seyahat kısıtlamalarının daha da hafifletilmesi ve kaldırılmasıyla dünya çapında hava ulaşımında yaşanan güçlü talep  oldu.

Grup 2022-23 döneminin ilk yarısını, 30 Eylül 2022'deki 32,6 milyar BAE dirhemi (8,9 milyar ABD doları) değerindeki güçlü nakit pozisyonuyla kapattı. Bu tutar, 31 Mart 2022'de 25,8 milyar BAE dirhemi (7,0 milyar ABD doları) düzeyindeydi. Grup, borç ödemeleri ve pandemiyle ilgili taahhütlerini yerine getirirken bu güçlü nakit para rezervlerinden faydalandı.

Emirates Havayolu ve Grubu Başkanve CEO’su, Majesteleri Şeyh Ahmed bin Saeed  Al Maktum, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Grubun 2022-23 döneminin ilk altı ayında sergilediği rekor performansı, geleceğe yönelik planlama kabiliyetimizin, çevikliğimizin, yetenekli ve azimli çalışanlarımızın çabalarının bir sonucudur."

“Giderek daha fazla ülkenin seyahat kısıtlamalarını kaldırmasıyla Grup genelinde operasyonlarımız da daha hızlı bir şekilde toparlama kaydetti. Sağlam operasyon planlarımız, sektördeki iş ortaklarımızın desteği ve çalışanlarımıza, teknolojiye, ürünlerimize ve hizmetlerimize yaptığımız sürekli yatırımlar sayesinde, bu yeni ve güçlü yolcu talebini karşılamaya hazır ilk havayollarından biri olmayı başardık."

"Önümüzdeki aylarda operasyonlarımızı tekrar pandemi öncesindeki seviyelere getirmeye ve hem güncel hem de gelecekteki ihtiyaçlarımız için doğru yetenekleri bünyemize katmaya devam edeceğiz. 2022-23 döneminin ikinci yarısında da işimizin her alanında yolcu talebinin yüksek olmasını bekliyoruz. Bununla birlikte, önümüzde bazı engeller olduğunun da farkındayız. Artan maliyetlerin yanı sıra ABD dolarının güç kazanması ve büyük pazarların maliye politikaları gibi makroekonomik zorlukları yakından takip ediyoruz."

Şeyh Ahmed, sözlerine şu ifadelerle devam etti: "Grup olarak eski kârlılık düzeyimize mali yılın sonunda yeniden ulaşmayı bekliyoruz. "

Emirates Grubu’nun çalışan sayısı, artan kapasiteye ve ticari faaliyetlere paralel olarak 31 Mart 2022'ye kıyasla %10 büyümeyle 30 Eylül 2022 itibarıyla 93.893'e ulaştı. Hem Emirates hem de dnata, gelecekteki iş gücü ihtiyaçlarını karşılama çalışmaları kapsamında hedefli işe alım programları başlatmış bulunuyor.

Emirates rekor kâr açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Teknik ~ 1 yıl önce
Pandemi döneminde sektörün çok bilmiş uzmanları bık bık konuşuyordu sektör 2030 a kadar toparlanmaz diye. Napıyor şimdi bu boş beleş felaket tellalları acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 1 yıl önce
Mart ayında yeni şirketim olacak. Gurur duydum:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tiy ci es ~ 1 yıl önce
biz de bunlarla aynı hava sahalarında uçuyoruz bize de prim düşer mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmaz mı ~ 1 yıl önce
Düşer düşer Bolat iyi alıştırdı sizi artık uçan kuştan bile prim beklersiniz siz
Emir ~ 1 yıl önce
Komedi gibi arap haberleri valla. Kar umurlarında mı acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAMUOYUNA DUYURULUR ~ 1 yıl önce
Sevabina yapmiyoruz bu isi, bizde ekmek yiyoruz. Gorulen luzum uzerine mal beyani yapanlar bilgilendirilir. Saygilarimizla 3mir@tes
Dubai Mall Güvenlik ~ 1 yıl önce
Emirates priminden bize de düşer mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs prim ~ 1 yıl önce
O zaman bize de prim versinler bir zahmet…

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000