12 Mayıs 2011, Perşembe 12:40:32

EMIRATES, KAR ORANIYLA DA UÇUYOR

Emirates Grubu, zorlu küresel ticaret ortamına rağmen 1.6 milyar dolarlık (USD) rekor düzeyde net kâr performansıyla aralıksız olarak 23’üncü yılını da kârla tamamladı.
  • Istanbulun konumu Dubaiye gore daha iyi ama AHL 40 milyondan fazla yolcuyu kaldirmaz, iki yil sonra kilitlenir orasi, o zaman THY nasil buyuyecek belirsiz. Dubai havaalaninin kapasitesi 60 milyon, 70-80 milyona kadar cikar adamlar, o yuzden rahatlar. THY'nin onundeki en buyuk engel AHL'deki kapasite sorunu bence acilen cozmeleri lazim. Emiratesin sirf bilet satisi ile bu kadar buyudugune inanmak ise sacmalik, adamlarin arkasinda baba gibi petrol seyhi var buyurler tabi. Iki sene once Dubai emirligi krize girdi, Abu Dabi 60 milyar dolar pompaladi hemen. Batar mi bunlar hic! Avrupalilar cok rahatsiz Emiratese daha fazla katlanmazlar esktra slot verilmiyor zaten artik avrupada emiratese.
  • yahu 1.6 milyar dolar kar etmisiz halen kahve kosesi muhabbeti donuyor surda...tebrik eder insan...utanma olur petrol seyhi veriyormus parayi...23 yil ustuste kar eden bir sirket...1.6 milyar dolar kar eden bir sirket...hala elestiriyorsunuz....1 bardak soda icin ondan sonra da nasil emirates gibi olabiliriz onu dusunun...saka gibisiniz vallahi
  • bu krize girmiş hali mi yani? 1.6 milyar dolar kar etmiş, kriz olmasa 3 milyar dolar kar edecek demek ki. bizimki de açıklamış bugün: 3 ay da 200 milyon dolar zarar, ne başarı!
  • adamlarda bikere yakıt derdi yok meblanın yarısı burdan desek yeridirde bukdar cok ucaga sahip ve bukadar sık sefer yapan bir şirketin yer hizmetini gerçekten merak ettim herhalde bi 10 bin kişi sırf apronunda wardır ilginc gercekten
  • Madem begenmiyorsun emiratesle neden ucuyorsun arkadasim. 10 kere binmissin birde, bir kere binersin begenmezsen diger 9 ucusu baska sirketlerle yaparsin. THY'yi kullan bence, ben ogrenci halimle thy kullanmaya calisiyorum milli sirketimiz diye.
  • Adamlar yaklaşik 32 milyon yolcu taşımış. Gelirleri sadece yolcudan olsa kişi başı 500$ eder. 1.6 milyar $ için ise kişi başı 50$ kar etmesi gerekir. Bu adamlar yakıtı muhtemelen en ucuza maleden havayolu şirketi olduğuna göre o kalitede daha ucuz bilet arzı sunmanin mümkün oldugunu sanmiyorum. Avrupa yolcusu için Istanbul'un hub olarak Dubai'ye gore daha uygun konumu belki THY'nin tek avantaji. Hizmet olarak comfort ve ekonomiyi iyileştirmek, cazip promosyonlarla dolulugu arttirmak lazim. First class'la boşu boşuna bir suru koltuk ve kapasite kaybi oluyor...
  • Ekonomik krizde çok ciddi sallantı geçiren emirates babasından gelen ciddi miktarda borç para ile düzleğe çıktı gibi adı üstünde emirates likit, ve nakit ihtiyacı asla olmaz nakit ihtiyacı olur varlıklarını satar taze para gelir bu iş böyledir,, 1 saatlik uçaşa 777 er koyarsan maksat ben büyüyorum dersen krizde tokat yüzüne çarptığında felç olursun onu da kurtarmak için bir yerlerden feda etmek zorunda kalırsın..
  • Sen 10 kereden fazla binmişsin . Ben iş gereği 2 ayda bir gidip 10 kalıp geri dönüyorum. Senin gözlemlemen mi realistik olur benim ki mi ? Bir düşün bakalım sevgili arkadaşım. İnsanlar güler yüzlü olacak tabi çünkü paralarını iyi alıyorlar , Kabin kokpit dalaşı yok, herkes birbirinin yardımında sürekli. Adamlarda huzur denen bir şey var.
  • pardon da 10 kere den falza uctum hıc de guleryuz yok içten değil servis 3 saat surer yemek yersın ıckı sonra gelır sadece ucaklar rahat ve konforlu
  • Onu bunu bilmem bu adamlar dünyada tek geçilir. Hizmet , güvenlik, güler yüz daha ne ararsan var.

Siyasal ve çevresel zorluklara rağmen Grubun gelirleri yüzde 26.4 artarak 15.6 milyar dolara ulaştı. Yüksek gelirler, Grubun rekor düzeyde finansal performans göstermesinin de ana etkeni oldu. Grubun nakit bakiyesi önemli oranda artarak 4.4 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaştı.

Emirates Grubu - Emirates Havayolu, dnata ve iştirakleri- 2010-2011 Yıllık Faaliyet Raporu dün Dubai’de düzenlenen basın konferansında Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum tarafından açıklandı. Al Maktoum, “Bu yılın rekor sonuçları, havacılığın sınırlarını zorlama, standartları sorgulama, açık ve adil rekabeti savunma azmimizi ortaya koyuyor. Ne kadar güçlü olduğumuzu net bir şekilde gösteren bu sonuçlar, 57 bin kişilik güçlü işgücümüzün yorulmak bilmeyen enerjisinin ürünü” dedi. “Geçtiğimiz mali yıl içinde bizimle uçan 31.4 milyon yolcu ile önceki yıla göre 4 milyon yolcu, yani yüzde 14.5’lik artış kaydetmemizden anlaşılacağı üzere müşterilerimiz faaliyetlerimizin odak noktasıdır” diye devam etti.

Emirates Havayolu’nun gelirleri geçen yıla oranla yüzde 25 gibi muazzam bir büyüme göstererek 14.8 milyar dolara ulaştı. Havayolu’nun 1.5 milyar dolarlık kârı 2009-10’nun 964 milyon dolarlık kârına oranla yüzde 51.9 artış gösterdi ve yüzde 80’lik yolcu koltuğu doluluğu sağlandı. Havayolu’nun ton/kilometre bazında ölçülen toplam kapasitesi yüzde 12.4 artarak 32.057 milyon ton-kilometreye ulaştı ve yolcu gelirlerinde yüzde 8.5’lik artış kaydedildi. Havayolu’nun stratejik büyüme planına paralel olarak yıl boyunca Emirates yeni uçak siparişlerini önemli oranda artırarak filosuna 32 adet yeni Airbus A380 ve 30 adet Boeing 777-300ER ekledi. Bu siparişlerin birleşik değeri 13.4 milyar dolar ve Havayolu’nun sipariş ettiği toplam uçak sayısı mali yıl sonunda 193 adete, yani 66 milyar dolar değerine ulaştı. Yıl içinde bir Boeing 777-300ER ve yedi adet A380 uçağın dahil olduğu sekiz adet yeni uçak alan Emirates, Havayolu’nun filosunu 148 uçağa çıkardı. Emirates, 15 adet A380 ve 86 adet Boeing 777 ile hali hazırda dünyanın en büyük A380 ve Boeing 777 operatörü. Küresel hizmet alanını genişleten Havayolu, altı yeni destinasyona -Amsterdam, Prag, Medine, Madrid, Dakar ve Basra- yolcu hizmeti başlatmanın yanı sıra özellikle ABD, Asya, Orta Doğu ve Afrika gibi çoklu pazarlarda yüksek talep gören şehirlere yönelik sefer sayısını ve kapasitesini artırdı. 

Tüm dünyada kargo trafiğinde yaşanan artış sayesinde Emirates SkyCargo’nun gelirleri de yüzde 27.6’lık rekor artışla 2.4 milyar dolara; taşınan kargo miktarı ise geçtiğimiz yıla göre yüzde 11.8’lik artışla 1767 tona çıktı. Ayrıca taşınan kargonun ton/kilometre geliri de yüzde 11.3 yükseldi. Emirates Havayolu’nun Destination and Leisure Management (D&LM) bölümü, geçen yıla göre yüzde 10’luk artışla 299.7 milyon dolarlık paket satışı yaptı.  dnata ise 2010-2011 mali yılında genişleyerek dünyanın dördüncü büyük havayolu servis sağlayıcısı haline geldi.

 

EMIRATES, KAR ORANIYLA DA UÇUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
Istanbulun konumu Dubaiye gore daha iyi ama AHL 40 milyondan fazla yolcuyu kaldirmaz, iki yil sonra kilitlenir orasi, o zaman THY nasil buyuyecek belirsiz. Dubai havaalaninin kapasitesi 60 milyon, 70-80 milyona kadar cikar adamlar, o yuzden rahatlar. THY'nin onundeki en buyuk engel AHL'deki kapasite sorunu bence acilen cozmeleri lazim. Emiratesin sirf bilet satisi ile bu kadar buyudugune inanmak ise sacmalik, adamlarin arkasinda baba gibi petrol seyhi var buyurler tabi. Iki sene once Dubai emirligi krize girdi, Abu Dabi 60 milyar dolar pompaladi hemen. Batar mi bunlar hic! Avrupalilar cok rahatsiz Emiratese daha fazla katlanmazlar esktra slot verilmiyor zaten artik avrupada emiratese.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yahu 1.6 milyar dolar kar etmisiz halen kahve kosesi muhabbeti donuyor surda...tebrik eder insan...utanma olur petrol seyhi veriyormus parayi...23 yil ustuste kar eden bir sirket...1.6 milyar dolar kar eden bir sirket...hala elestiriyorsunuz....1 bardak soda icin ondan sonra da nasil emirates gibi olabiliriz onu dusunun...saka gibisiniz vallahi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu krize girmiş hali mi yani? 1.6 milyar dolar kar etmiş, kriz olmasa 3 milyar dolar kar edecek demek ki. bizimki de açıklamış bugün: 3 ay da 200 milyon dolar zarar, ne başarı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adamlarda bikere yakıt derdi yok meblanın yarısı burdan desek yeridirde bukdar cok ucaga sahip ve bukadar sık sefer yapan bir şirketin yer hizmetini gerçekten merak ettim herhalde bi 10 bin kişi sırf apronunda wardır ilginc gercekten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Madem begenmiyorsun emiratesle neden ucuyorsun arkadasim. 10 kere binmissin birde, bir kere binersin begenmezsen diger 9 ucusu baska sirketlerle yaparsin. THY'yi kullan bence, ben ogrenci halimle thy kullanmaya calisiyorum milli sirketimiz diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adamlar yaklaşik 32 milyon yolcu taşımış. Gelirleri sadece yolcudan olsa kişi başı 500$ eder. 1.6 milyar $ için ise kişi başı 50$ kar etmesi gerekir. Bu adamlar yakıtı muhtemelen en ucuza maleden havayolu şirketi olduğuna göre o kalitede daha ucuz bilet arzı sunmanin mümkün oldugunu sanmiyorum. Avrupa yolcusu için Istanbul'un hub olarak Dubai'ye gore daha uygun konumu belki THY'nin tek avantaji. Hizmet olarak comfort ve ekonomiyi iyileştirmek, cazip promosyonlarla dolulugu arttirmak lazim. First class'la boşu boşuna bir suru koltuk ve kapasite kaybi oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ekonomik krizde çok ciddi sallantı geçiren emirates babasından gelen ciddi miktarda borç para ile düzleğe çıktı gibi adı üstünde emirates likit, ve nakit ihtiyacı asla olmaz nakit ihtiyacı olur varlıklarını satar taze para gelir bu iş böyledir,, 1 saatlik uçaşa 777 er koyarsan maksat ben büyüyorum dersen krizde tokat yüzüne çarptığında felç olursun onu da kurtarmak için bir yerlerden feda etmek zorunda kalırsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen 10 kereden fazla binmişsin . Ben iş gereği 2 ayda bir gidip 10 kalıp geri dönüyorum. Senin gözlemlemen mi realistik olur benim ki mi ? Bir düşün bakalım sevgili arkadaşım. İnsanlar güler yüzlü olacak tabi çünkü paralarını iyi alıyorlar , Kabin kokpit dalaşı yok, herkes birbirinin yardımında sürekli. Adamlarda huzur denen bir şey var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pardon da 10 kere den falza uctum hıc de guleryuz yok içten değil servis 3 saat surer yemek yersın ıckı sonra gelır sadece ucaklar rahat ve konforlu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Onu bunu bilmem bu adamlar dünyada tek geçilir. Hizmet , güvenlik, güler yüz daha ne ararsan var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000