08 Mayıs 2014, Perşembe 16:49:32

EMIRATES EN VERİMLİ YILINI YAŞADI

Emirates Grubu, 2013 yılında yüzde 32 artışla 1,1 milyar dolar kâr elde ettiğini, 6 milyarla dolarla bugüne kadarki en çok iş yatırımını yaparak kendi rekorunu kırdığını açıkladı.
  • aynı bizim globally fısss gibi....
  • Emirates'te deneyim sahibi bir kisi olarak; son senelerde calisma sartlari daha da agirlasmistir. Ayda 100-110 maximum 120 saati gozden cikariniz, LAX,SFO veya JFK ucup bir gun off ile hindistan git gel yapicak paraya ihtiyaci olan hindistan,pakistan,filipinli ve bangladeshli calisanlarin yogun oldugu bir sirket tabikide kar acikliyacaktir. Ucucu ekipler dunya standartlarina gore guzel para almaktadir. Yanliz ucus sureleri Tk'nin yapmis oldugu ucuslara gore daha uzun ve yorucudur. Pilotlar yakit konusunda devamli baski altindadir. Fakat ayni sartlar yer ekibi icin soylenemez. Ucuz isci+agir calisma sartlari=kar aciklama. Insanlarin hic bir sekilde hak talep edemedigi bir sirketdir. Love it or Leave it prensibi uygulanmaktadir.
  • BAE likleri, abu dabi de icinde, dubai de petrol yok diyen arkadas , bizim sehirler gibi düsün orayi, canimsin
  • uçak mühendisi demek yönetici demek değildir. thy'nin en büyük eksiği işi bilen yöneticilerin olmamasıdır. buyrun bakalım adamların şirketini kimler yönetiyor bir bakın.. http://www.theemiratesgroup.com/english/our-company/leadership/leadership.aspx kafalar değişmedikten sonra 100 sene de geçse bir emirates olamazsınız.
  • thynin neyine lazım büyük uçak diyenlere ders olmuştur inşallah
  • bizimki niye zarar ediyor? siyasi yönetim olabilir mi? sen hala milletvekili ile laf salas iba gir, akp eleştiren gazete Verne, Başbakanın avukatı yönetim kurulunda .. Arab dediğin adam bile kar etti, oda uçağı kredi ile alıyor, heryerede uçuyor. .
  • 1.1 milyar dolar net kar vov çok büyük rakam hakikaten tebrikler dev şirket böyle olur gerçekten 75 bin çalışan ile yüzlerce şirkete ait hemde geniş gövdeli uçaklar gerçek anlamda global özellikle hava personelinin çok ama çok iyi planlanan uçuşları ki en önemlisi bu çünkü uçmak çok zor bir durum olduğu için fizyolojik açıdan çok ama çok dikkatli planlanması gerekir yeteri kadar dinlenme ve boş gün planlanır ki ekiplerde bıkkınlık ve aşırı yorgunluk olmasın 2 hafta sürekli uçan birine ne gündüz normal gündüz gibi ne de gece normal gece gibi ve de yediği içtiği normalmiş gibi gelir onun için bu havacılık işinin hakkı aylık 15 gün uçuş 15 gün rest time boş gündür yani Emirates'i bu başarılarından dolayı gerçekten kutluyorum ve üzülerek biz henüz ve daha bu sistemin çok ama çok gerisindeyiz..
  • Uzun yıllar DXB de calıstım, Emirates (EK) Group DXB de tekel durumdadır. Tüm taşıyıcıların ikram hizmetini EK Catering sunar. Tüm tasıyıcıların handlingini EK grubun Dnata sı yapar. Tüm uçakların yakıtını EK satar. Gerek airportun gerekse handlingin tasıyıcılardan istediği fiyatlar fahiştir. WCHR hizmeti 75 usd dir mesela... İşine gelmiyorsa almazsın. Ama alacaksan fiyat budur. Çok önemli bir ayrıntı daha, DXB havalimanında sadece EK ve EK gurubun satış bilet satış ve tahsilat noktaları vardır. Başka hiç kimse hiç bir yolcudan 1 dolar para alamaz. Diğer taşıyıcılarında biletini EK gurup satar ve %18 komisyon alır. bütün bunlardan sonar EK gurubun kazandığı 1 + 2 :B usd, TK nın kazandığı 500 ün yanında zarardır aslında...
  • Adamlar karlarını açıklamışlar yani şirketlerinin kazandırdığı parayı. Bunu petrole nasıl bağladınız anlayamadım. Evet adamlar petrol zengini ama anlaşılan petrolden gelen parayı çok iyi kullanıyorlar ki ortaya milyarlarca dolarlık kar açıklayan bir Emirates çıkıyor. THY'nin de devlet desteği var. Üstelik ekonomik anlamda, petrol zengini dediğiniz BAE'den çok daha büyük bir devlet. Biz Avrupa'nın en iyisiyiz diye göbek atarken adamlar yıllardır dünyanın en iyisi olmayı kutluyor.
  • Adamlar karlarını açıklamışlar yani şirketlerinin kazandırdığı parayı. Bunu petrole nasıl bağladınız anlayamadım. Evet adamlar petrol zengini ama anlaşılan petrolden gelen parayı çok iyi kullanıyorlar ki ortaya milyarlarca dolarlık kar açıklayan bir Emirates çıkıyor. THY'nin de devlet desteği var. Üstelik ekonomik anlamda, petrol zengini dediğiniz BAE'den çok daha büyük bir devlet. Biz Avrupa'nın en iyisiyiz diye göbek atarken adamlar yıllardır dünyanın en iyisi olmayı kutluyor.

Emirates Havayolları'yla tanınan, ayrıca turizm ve seyahat sektörlerinde faaliyet gösteren Emirates SkyCargo, havaalanı yer hizmetleri şirketi dnata, Marhaba havaalanı karşılama servisinin yanısıra çeşitli otel ve resortları da bünyesinde bulunduran BAE merkezli Emirates Grubu, 2013 yılı finansal sonuçlarını açıkladı.

Emirates Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed bin Said el-Maktum, şirketin genel merkez binasında yapılan basın toplantısında, emin adımlarla yola devam ettiklerini belirterek, Grubun 26'ncı yılı 2013'te 1,1 milyar dolar kar elde ettiğini, ayrıca 6 milyar dolarlık bir meblağla bugüne kadarki en çok iş yatırımını yaptıklarını söyledi. El Maktum, 6 milyar dolarlık yatırımla, Grubun kendi rekorunu kırdığını vurguladı.

Emirates Havayolları'nın, Airshow fuarında 99 milyar dolara 16 adet A380s ve 8 adet B777 serisi uçak aldığını hatırlatan Maktum, Dubai'nin yeni havalimanı DWC'de bu yıl itibariyle operasyona başladıklarını, uçuş ve hizmetlerin sorunsuz olarak devam ettiğini belirtti.

Açıklanan yıllık değerlendirme raporuna göre 2013 yılında Emirates Havayolları yüzde 13 artışla 887 milyon dolar, dnata ise yüzde 14 artışla 2,1 milyar dolar kar elde etti. Grubun 2013 yılında yüzde 13 artışla 24 milyar dolar gelir, yüzde 32 artışla 1,1 milyar dolar kar elde ettiği belirtilen raporda, Grubun nakit varlığının da yüzde 30 düşüşle 5,2 milyar dolara gerilediği bilgisine yer verildi.

Rapora göre, 2013 yılında çalışan sayısını da yüzde 11 arttıran Grubun, 75 bin çalışanının 52 bini Emirates Havayolları'nda, 23 bini ise kargo, seyahat ve katering gibi havaalanı yer hizmetleri veren dnata'da bulunuyor. Raporda yer alan verilere göre, geçtiğimiz yıl uçuş noktalarına Abuja, Brüksel, Şikago, Kano ve Oslo'yu da ekleyen, 20 yeni uçağı hizmete alan Emirates Havayolları'nın tanıdığı yolcu sayısı ve doluluk oranları da yükseldi.

Raporun ardından soruları yanıtlayan Maktum, Emirates Havayolları'nın yolculara en iyi hizmeti sunmayı amaçladığı için bu kadar çok sayıda kişi tarafından beğenilerek tercih edildiğini söyledi. Dubai yönetimiyle iyi ilişkilerinin de devam ettiğini kaydeden Maktum, Dubai Borsası'nda istedikleri ivmeyi yakaladıklarını ifade etti.

EMIRATES EN VERİMLİ YILINI YAŞADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

ek ~ 10 yıl önce
aynı bizim globally fısss gibi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 10 yıl önce
Emirates'te deneyim sahibi bir kisi olarak; son senelerde calisma sartlari daha da agirlasmistir. Ayda 100-110 maximum 120 saati gozden cikariniz, LAX,SFO veya JFK ucup bir gun off ile hindistan git gel yapicak paraya ihtiyaci olan hindistan,pakistan,filipinli ve bangladeshli calisanlarin yogun oldugu bir sirket tabikide kar acikliyacaktir. Ucucu ekipler dunya standartlarina gore guzel para almaktadir. Yanliz ucus sureleri Tk'nin yapmis oldugu ucuslara gore daha uzun ve yorucudur. Pilotlar yakit konusunda devamli baski altindadir. Fakat ayni sartlar yer ekibi icin soylenemez. Ucuz isci+agir calisma sartlari=kar aciklama. Insanlarin hic bir sekilde hak talep edemedigi bir sirketdir. Love it or Leave it prensibi uygulanmaktadir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
BAE likleri, abu dabi de icinde, dubai de petrol yok diyen arkadas , bizim sehirler gibi düsün orayi, canimsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buyrun ~ 10 yıl önce
uçak mühendisi demek yönetici demek değildir. thy'nin en büyük eksiği işi bilen yöneticilerin olmamasıdır. buyrun bakalım adamların şirketini kimler yönetiyor bir bakın.. http://www.theemiratesgroup.com/english/our-company/leadership/leadership.aspx kafalar değişmedikten sonra 100 sene de geçse bir emirates olamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ah para ah ~ 10 yıl önce
hayalımde bır havayolu sırketı kurmak var. adı da kendısı gıbı bır turkıye.. para olsa sırf yatırımımı turk sıvıl havacılıgına harcartım..
emirates ~ 10 yıl önce
emirates dunya da bırıncı havayolu sırketı secıldı.burası er meydanı thy kanatların fazla uzasın fazla buyu ve fılolarda a380 b747lerı gormek ıstıyoruz. uzuluyoruz ama gururla soyluyoruz thymızı.
thy ~ 10 yıl önce
onlarda bizimkiler gibi fırıncı,müşavir,dil bilmeyen,şiveyle konuşan adamlar da yok..thydekiler emirates harici diğer büyük şirketlerin üst yönetimlerinin cv lerine de bir baksın utansınlar tabii öyle bir duyguları varsa!!!
f/o ~ 10 yıl önce
thynin neyine lazım büyük uçak diyenlere ders olmuştur inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
bizimki niye zarar ediyor? siyasi yönetim olabilir mi? sen hala milletvekili ile laf salas iba gir, akp eleştiren gazete Verne, Başbakanın avukatı yönetim kurulunda .. Arab dediğin adam bile kar etti, oda uçağı kredi ile alıyor, heryerede uçuyor. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirates ~ 10 yıl önce
1.1 milyar dolar net kar vov çok büyük rakam hakikaten tebrikler dev şirket böyle olur gerçekten 75 bin çalışan ile yüzlerce şirkete ait hemde geniş gövdeli uçaklar gerçek anlamda global özellikle hava personelinin çok ama çok iyi planlanan uçuşları ki en önemlisi bu çünkü uçmak çok zor bir durum olduğu için fizyolojik açıdan çok ama çok dikkatli planlanması gerekir yeteri kadar dinlenme ve boş gün planlanır ki ekiplerde bıkkınlık ve aşırı yorgunluk olmasın 2 hafta sürekli uçan birine ne gündüz normal gündüz gibi ne de gece normal gece gibi ve de yediği içtiği normalmiş gibi gelir onun için bu havacılık işinin hakkı aylık 15 gün uçuş 15 gün rest time boş gündür yani Emirates'i bu başarılarından dolayı gerçekten kutluyorum ve üzülerek biz henüz ve daha bu sistemin çok ama çok gerisindeyiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dubaiden ~ 10 yıl önce
Uzun yıllar DXB de calıstım, Emirates (EK) Group DXB de tekel durumdadır. Tüm taşıyıcıların ikram hizmetini EK Catering sunar. Tüm tasıyıcıların handlingini EK grubun Dnata sı yapar. Tüm uçakların yakıtını EK satar. Gerek airportun gerekse handlingin tasıyıcılardan istediği fiyatlar fahiştir. WCHR hizmeti 75 usd dir mesela... İşine gelmiyorsa almazsın. Ama alacaksan fiyat budur. Çok önemli bir ayrıntı daha, DXB havalimanında sadece EK ve EK gurubun satış bilet satış ve tahsilat noktaları vardır. Başka hiç kimse hiç bir yolcudan 1 dolar para alamaz. Diğer taşıyıcılarında biletini EK gurup satar ve %18 komisyon alır. bütün bunlardan sonar EK gurubun kazandığı 1 + 2 :B usd, TK nın kazandığı 500 ün yanında zarardır aslında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değerli Poland ~ 10 yıl önce
Adamlar karlarını açıklamışlar yani şirketlerinin kazandırdığı parayı. Bunu petrole nasıl bağladınız anlayamadım. Evet adamlar petrol zengini ama anlaşılan petrolden gelen parayı çok iyi kullanıyorlar ki ortaya milyarlarca dolarlık kar açıklayan bir Emirates çıkıyor. THY'nin de devlet desteği var. Üstelik ekonomik anlamda, petrol zengini dediğiniz BAE'den çok daha büyük bir devlet. Biz Avrupa'nın en iyisiyiz diye göbek atarken adamlar yıllardır dünyanın en iyisi olmayı kutluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator ~ 10 yıl önce
Dubai'de petrol oldugunu da ilk sizden duyuyorum.Petrol olmadigi icin adamlar turistik yatirimlar yapiyor ve 3-4 yil once iflas noktasina geldiklerinde,petrol zengini AbuDabi 80 milyar dolar yardim ederek ayakta kalmalarini sagladi
Değerli Poland ~ 10 yıl önce
Adamlar karlarını açıklamışlar yani şirketlerinin kazandırdığı parayı. Bunu petrole nasıl bağladınız anlayamadım. Evet adamlar petrol zengini ama anlaşılan petrolden gelen parayı çok iyi kullanıyorlar ki ortaya milyarlarca dolarlık kar açıklayan bir Emirates çıkıyor. THY'nin de devlet desteği var. Üstelik ekonomik anlamda, petrol zengini dediğiniz BAE'den çok daha büyük bir devlet. Biz Avrupa'nın en iyisiyiz diye göbek atarken adamlar yıllardır dünyanın en iyisi olmayı kutluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000