10 Ağustos 2010, Salı 13:53:53

ALO... BEN ŞU AN UÇUŞTAYIM!

Dubai merkezli Emirates Havayolları, son model A380 uçaklarında yolcuların cep telefonu ile konuşup, internet sistemlerinden faydalanma hizmetini yakında başlatacağını duyurdu.
  • emitartes in a380 ini görmeniz lazım ben gördüm dudagım uçukladı, adamlar abartmışlar internetin yanında uçağa havuz,jakuzi falanda koyar bunlar..
  • şu an da zaten uçaktan internet ve cep telefonu kullandıran şirketler var, öncü sayılmazlar yani. kaldı ki, 2003 yılında bile, emirates ile uçarken oturduğum koltuğun eğlence sistemine entegre olan telefon ile istediğim yer ile konuşabilme imkanım zaten vardı. internet bağlantısı -o da emirates için- yeni bir şey denebilir belki.

OnAir şirketi tarafından kurulacak Mobile OnAir ve Internet OnAir sistemleri sayesinde Emirates yolcuları cep telefonları, smart phones (akıllı telefonlar) ve BlackBerry cihazları ile uçuş süresince telefon açabilecek. Yolcular ayrıca SMS atıp, kablosuz ağ bağlantıları üzerinden iPodtm, iPhonetm, iPadtm ve GPRS modemleri bulunan dizüstü bilgisayarlarından internet bağlantısı kurabilecek. Şirket, 90 adet Airbus A380 süper-jumbo uçaklarını bu yeni sistemlerle donatılacağını açıkladı.

OnAir sistemleri ile donatılacak ilk Emirates A380 uçağının Haziran 2012'de teslim edileceği belirtilirken; kablosuz ağ bağlantısı üstünden laptop, smart phones ve cep telefonlarından internete girebilme gibi bazı uygulamaların 2011'in başı itibariyle kullanmaya başlayacağı kaydedildi.

Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark; Emirates'in uçak içi eğlence sisteminin şuana kadar pek çok uluslararası ödül kazanmış olduğuna dikkat çekerek, müşteri memnuniyeti için sistemin her geçen gün geliştirilmekte olduğunu vurguladı. Tim Clark, "Uçaklarımıza yolcularımızın uçuşları süresince dış dünya ile bağlantılarını koparmamaları için yerleştireceğimiz bu yeni sistemler de yine müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla attığımız bir adımdır." dedi.

OnAir CEO'su Ian Dawkins de, "Emirates yolcularının yeni sistemler sayesinde uçuş süresince telefon açabilecek, SMS veya e-mail yollayabilecek ayrıca internete de rahatlıkla girebilecek. Internet OnAir hizmeti ile yolcular uçak içinde normalde yaptıkları gibi dizüstü bilgisayarlarını kablosuz ağ bağlantısı üzerinden internete bağlayabilecek." diye konuştu.

Emirates, İstanbul ile Dubai arasında, genellikle uzun menzilli uçuşlarda tercih edilen, üstün teknolojiye sahip ve geniş gövdeli Boeing 777 tipi uçaklar ile uçuyor.
 
 

ALO... BEN ŞU AN UÇUŞTAYIM!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
emitartes in a380 ini görmeniz lazım ben gördüm dudagım uçukladı, adamlar abartmışlar internetin yanında uçağa havuz,jakuzi falanda koyar bunlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şu an da zaten uçaktan internet ve cep telefonu kullandıran şirketler var, öncü sayılmazlar yani. kaldı ki, 2003 yılında bile, emirates ile uçarken oturduğum koltuğun eğlence sistemine entegre olan telefon ile istediğim yer ile konuşabilme imkanım zaten vardı. internet bağlantısı -o da emirates için- yeni bir şey denebilir belki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000