29 Aralık 2014, Pazartesi 12:55:20

AIRBUS A380 İÇİN FLAŞ KARAR!

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Airbus şirketinin A380'leri üretmeyeceği açıklaması müşterilerini ve hissedarlarını paniğe sürükledi.
  • Boing was right.
  • Fsx oyuncularindan yorumlar. Hadi gidin kumda oynayib
  • Bence yanlış bir haber. ROI (yatırımın geri dönmesi) değeri her şeyi kapsar üretim öncesindeki ARGE çalışmalarının tümü hesaplanır. Buna göre 1200 satması gerekebilir. Fakat müşterisi olan ve olacağı kesin olan bir ürünü sırf ROI hesabı tutmuyor diye iptal etmez kimse.. 440 Milyon Dolar birim olarak şu anda Airbus'a kar bırakıyorsa (bırakıyordur). Airbus ARGE'ye harcadığı değerden dolayı bu üretimi durdurmaz. Durdurursa an itibariyle bu uçaklardan edeceği saf karı da çöpe atmış olur. Zira Üretim durunca kimse Airbus'a 15 yılda harcadığı ARGE parasını geri vermeyecektir.
  • Yalan yalan yalan ..... Sirf preze .... A380 airbus in prestij ucagi.... Ya a380neo yu piyasaya cikartmak istiyor yada fiyatini artirmak istiyor ...
  • yalan yanlis bir sürü informasyon var haberde. mesela 1200 ucak satmasi gerektigi meselesi. kara gecmeye baslamasi icin satmasi gereken "break-even number" a380 sayisi 450 civari. projenin basinda bu 270 civari idi, artan gelistirme maliyetleri ile rakam buraya geldi. Zaten liste fiyati, mantikli bir kar marji , toplam maliyet üzerinden 4 islem bile yapsaniz yaklasik 450-500 elde edresiniz. 1200 tamamen sallama bir sayi.
  • Dünyanın en büyük yolcu uçağı olmasına rağmen çok ciddi bir siparişi mevcut, yani öyle kafalarına göre iptal edemezler. Bence asılsız bir şey var ortada, yakında çıkar kokusu.
  • Emirates haklı ciddi bu operasyonlardan gelir elde ediyorlar.Business koltuklar ile firma kar üstü kar açıklıyor.Malesef lüks havacılık sektöründe yerini kaybediyor.Bundan dolayı airbus geleceği düşünerek bunun üretimini azaltmayı tercih edebilir.Teknik olarak kusursuza yakın olan a380 tasaarrufu beraberinde getirince alan uzun menzilli hat sahibi firmalar için vazgeçilmez oldu.A380 operasyonları için alan koşulları pist mesafesi ve terminal özellikleri gibi zorlu sartlar var.Bu nedenle her alana inmesi imkansız bence deger bir işletmeci olarak maliyetleri çok düşük.
  • Hatırlıyorum, A380'nin fizibilite çalışmaları yapılırken, Boeing yönetimi süper jumbolar için gelecekte büyük bir pazar olmadığını, rekabet için yeni tasarım bir uçak yerine en ekonomik yol olan 747'yi modernize ederek A380'nin karşısına koyacaklarını açıklamıştı. Haklılarmış. Bence A380'nin tarih olması bile 747-8'i star yapmayacak. Artık insanların vakti kıymetli ve sadece büyük şehirler arasında büyük uçaklarla uçmak yerine nokyadan noktaya ve fazla frekansta uçuş istiyor. THY'nin de 777X, A350, 787 gibi uçaklara yoğunlaşması doğru strateji olur gibi geliyor.
  • A320 tech. Thy 380 siparişi versin diyen havacılık fakiri şakşakçılar nerde. Wide body de üreticilerin 4 motorlu uçakları yakıtı beleşe kullanan ülkeler ancak uçurur.
  • Niye kiziyorlar ki? Uretimden kalkan ucagi 2 kati fiyatina satarsin! Antika, klasik araba gibi

Airbus'un amiral gemisi A380 süper jumboları üretmeyeceği sinyali  vermesi filosunda A380 bulunan havayolu şirketlerini kızdırdı. Airbus finans direktörü Herald Wilhelm'in geçtiğimiz günlerde "süper jumbo" lakaplı A380'leri artık üretmeyecekleri yolundaki açıklamaları Dubai merkezli Emirates havayollarını kaygılandırdı.

İngiliz The Guardian'da yer alan habere göre, Emirates havayolları CEO'su Tim Clark, Fransız Airbus firmasının finans direktörü Herald Wilhelm'i telefonla arayarak endişelerini aktardı.

Airbus A380'leri geliştirmek için tam olarak 15 yıl ve 25 milyar dolar harcadı.  Göklere 2005 yılında merhaba diyen 550 yolcu kapasiteli A380'lerden bugüne kadar 318 tane satıldı. Uzmanlara göre firmanın kar edebilmesi için tanesi

440 milyon dolardan satılan A380'lerden  en az 1200 adet satmış olması gerekiyordu.

"A380'LERİ ÜRETMEMELİYİZ"

"Ya ürünlerimizde köklü bir değişiklik yapmalıyız ya da A380'leri artık üretmemeliyiz" açıklamasıyla Airbus Finans dikektörü Herald Wilhelm başta Emirates havayolları olmak üzere Airbus müşterilerini ve hissedarlarını paniğe sürükledi.

EMIRATES'İ KIZDIRDI

Beklenmedik bu açıklamalara Emirates CEO'su Tim Clark; "Tahmin edebileceğiniz gibi bu açıklamalar beni hiç mutlu etmedi. Emirates olarak bu uçaklara büyük yatırım yapmışken böyle açıklamalar bizi çok gücendirdi" dedi.

Emirates'in filosunda halihazırda 55 A380 süper jumbo uçağı bulunuyor. Firma 85 adet  yeni A380 siparişi verdi. Airbus'ın A380 kategorisinde aldığı siparişlerin yüzde 40 Emirates'e ait. 

Airbus'ın önümüzdeki günlerde kesin olarak ne yapacağı belirsizliğini korurken havacılık uzmanlarına göre A380 süper jumbolar tarih oldu.

"A380'LER TARİH OLACAK"

Teal Group'un havacılık uzmanı Richard  Aboulafia; "Bana göre A380'ler önümüzdeki birkaç yıl içinde tarih olacak. Airbus süperjumbolardan ne kadar çabuk kurtulursa o kadar iyi olur" dedi. 

Öte yandan Aralık 2014 verilerine göre, Airbus hisseleri yüzde 12,02 oranında değer kaybetti.

A380 hakkında ilginç gerçekler:

Airbus A 380'ler ilk kez 27 Nisan 2005'te Singapur havayolları adına uçtu.

Dünyanın en büyük yolcu uçaklarından birisi A380'ler, 73 metre uzunluğunda, 24.45 metre yüksekliğinde ve 80 metre kanat genişliği ile uçan bir dev.

125 ton yakıt kapasiteli uçak yakıt almadan 15 bin 700 kilometre uçabiliyor. Yani A380 süper jumbo tek depoyla Dallas-Sydney arasını alabiliyor. 

Her bir A380'de 530 kilometrelik kablo bulunuyor. (Dünya)

AIRBUS A380 İÇİN FLAŞ KARAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

right ~ 9 yıl önce
Boing was right.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Fsx oyuncularindan yorumlar. Hadi gidin kumda oynayib

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmaz ~ 9 yıl önce
Bence yanlış bir haber. ROI (yatırımın geri dönmesi) değeri her şeyi kapsar üretim öncesindeki ARGE çalışmalarının tümü hesaplanır. Buna göre 1200 satması gerekebilir. Fakat müşterisi olan ve olacağı kesin olan bir ürünü sırf ROI hesabı tutmuyor diye iptal etmez kimse.. 440 Milyon Dolar birim olarak şu anda Airbus'a kar bırakıyorsa (bırakıyordur). Airbus ARGE'ye harcadığı değerden dolayı bu üretimi durdurmaz. Durdurursa an itibariyle bu uçaklardan edeceği saf karı da çöpe atmış olur. Zira Üretim durunca kimse Airbus'a 15 yılda harcadığı ARGE parasını geri vermeyecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yalan yalan yalan ..... Sirf preze .... A380 airbus in prestij ucagi.... Ya a380neo yu piyasaya cikartmak istiyor yada fiyatini artirmak istiyor ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airbus ~ 9 yıl önce
yalan yanlis bir sürü informasyon var haberde. mesela 1200 ucak satmasi gerektigi meselesi. kara gecmeye baslamasi icin satmasi gereken "break-even number" a380 sayisi 450 civari. projenin basinda bu 270 civari idi, artan gelistirme maliyetleri ile rakam buraya geldi. Zaten liste fiyati, mantikli bir kar marji , toplam maliyet üzerinden 4 islem bile yapsaniz yaklasik 450-500 elde edresiniz. 1200 tamamen sallama bir sayi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okuyucu ~ 9 yıl önce
Dünyanın en büyük yolcu uçağı olmasına rağmen çok ciddi bir siparişi mevcut, yani öyle kafalarına göre iptal edemezler. Bence asılsız bir şey var ortada, yakında çıkar kokusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kar zara ~ 9 yıl önce
şuan 318 siparişleri var kar elde etmek için 404 tane satması gerekiyor belirli bir süre içinde / gün geçtikçe de o maliyet kalemi büyüyor
okuyucu ~ 9 yıl önce
olan siparişler beklenilen kadar kar ettirmeyecek deniyor zaten. airbus 330'lardan ve 350'lerden satılan koltuk başına çok daha fazla kar ediyormuş. havayolları 4 motorlu uçaklara maliyeti yüksek olduğundan yanaşmıyorlar artık. airliners.net'te bununla ilgili çok uzun bir tartışma vardı okuyabilirsiniz. sevgiler.
emirates haklı ~ 9 yıl önce
Emirates haklı ciddi bu operasyonlardan gelir elde ediyorlar.Business koltuklar ile firma kar üstü kar açıklıyor.Malesef lüks havacılık sektöründe yerini kaybediyor.Bundan dolayı airbus geleceği düşünerek bunun üretimini azaltmayı tercih edebilir.Teknik olarak kusursuza yakın olan a380 tasaarrufu beraberinde getirince alan uzun menzilli hat sahibi firmalar için vazgeçilmez oldu.A380 operasyonları için alan koşulları pist mesafesi ve terminal özellikleri gibi zorlu sartlar var.Bu nedenle her alana inmesi imkansız bence deger bir işletmeci olarak maliyetleri çok düşük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing ~ 9 yıl önce
Hatırlıyorum, A380'nin fizibilite çalışmaları yapılırken, Boeing yönetimi süper jumbolar için gelecekte büyük bir pazar olmadığını, rekabet için yeni tasarım bir uçak yerine en ekonomik yol olan 747'yi modernize ederek A380'nin karşısına koyacaklarını açıklamıştı. Haklılarmış. Bence A380'nin tarih olması bile 747-8'i star yapmayacak. Artık insanların vakti kıymetli ve sadece büyük şehirler arasında büyük uçaklarla uçmak yerine nokyadan noktaya ve fazla frekansta uçuş istiyor. THY'nin de 777X, A350, 787 gibi uçaklara yoğunlaşması doğru strateji olur gibi geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 9 yıl önce
evet kesinlikle katılıyorum,hatta boeing A380'e benzeyen ve 747'i üretmeden önce benzer bir dizayn üzerinde çalışmış fakat B747 son halini o dönemler almıştı(40 yıldan önce) . Bence A380 gereksizce çok büyük ve uzun destinasyonlar hava yolları için karlı bir yatırım değil.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
A320 tech. Thy 380 siparişi versin diyen havacılık fakiri şakşakçılar nerde. Wide body de üreticilerin 4 motorlu uçakları yakıtı beleşe kullanan ülkeler ancak uçurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Niye kiziyorlar ki? Uretimden kalkan ucagi 2 kati fiyatina satarsin! Antika, klasik araba gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000