26 Aralık 2014, Cuma 21:20:15

EASYJET'TE YİNE GREV VAR

Fransız kabin ekibi birliği, 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde Easyjet'te bir kez daha greve gideceğini açıkladı...
  • Bizde grev yaparsin ezici hukumet ve sirket calisan hakkini konusmayi birak grev yapani isten atar. Ne kadar maco ve rahatsiz edici bir yonetim ile karsi karsiyayiz. Bu devir de gecip gidicek elbet

İngiltere merkezli Avrupa’nın ekonomik havayolu şirketi Easyjet’in Fransa’daki çalışanlarının iki günlük grevi sona ererken, yeni bir iş bırakma eylemi kararı alındı.

Kabin görevlilerinin üye olduğu sendika 31 Aralık -1 Ocak tarihlerinde tekrar greve gidiyor.

Şirket grev nedeniyle cuma günü çoğu iç hat olmak üzere Fransa’daki 38 uçuşunu iptal etti. Havaalanlarında yüzlerce yolcu mahsur kaldı. Bir şirket müşterisi, “Sadece uçuşunuzun iptal olduğuna dair bir elektronik posta almak çok şaşırtıcı. Ne paranızı iade alabiliyorsunuz ne de çevrimiçi işlem yapabiliyorsunuz. Aradığınızda ise yine para ödemek zorundasınız.” şeklinde konuştu.

Kabin görevlileri şirket karının yüzde 20’nin üzerinde artması dolayısıyla kardan daha fazla pay ve çalışma şartlarında iyileştirme istiyor. Çalışanların üye olduğu SNPNC-FO sendikasının EasyJet temsilcisi Laurent Nicolas taleplerini “Fransa’da tüm çalışanlar için verilen yüzde 1 konut desteği, profesyonel eğitimlere katılma ve kar payı hakları şirketle 2009’da yaptığımız anlaşmaya rağmen bizim için ulaşılmaz.” şeklinde sıraladı.

25-26 Aralık’ta yapılan greve rağmen şirketin Noel nedeniyle azalttığı seferler dolayısıyla Perşembe günü uçuşlarda bir aksama yaşanmamıştı.

Easyjet ise “çalışanlarla ortak bir çözüm bulmak için müzakerelere açık” olduğunu bildirdi.

EASYJET'TE YİNE GREV VAR

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizde grev yaparsin ezici hukumet ve sirket calisan hakkini konusmayi birak grev yapani isten atar. Ne kadar maco ve rahatsiz edici bir yonetim ile karsi karsiyayiz. Bu devir de gecip gidicek elbet

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000