21 Kasım 2013, Perşembe 08:00:52

EASYJET RAKAMLARI AÇIKLADI

Avrupa’nın 1 numaralı, düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet, 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle sona eren 2013 yılına ilişkin finansal raporunu açıkladı.

Avrupa’nın 1 numaralı, düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet,  30 Eylül 2013 tarihi itibariyle sona eren 2013 yılına ilişkin finansal raporunu açıkladı. 

Açıklanan rakamlara göre easyJet, uyguladığı başarılı stratejiler sonucunda gelirini bir önceki yıla oranla yüzde 10,5 oranında artırarak 4,258 milyon pounda yükseltti. 

• Koltuk rezervasyonu uygulaması, easyJet.com web sitesindeki gelişmeler ve “Europe by easyJet” kampanyası sayesinde koltuk başına düşen toplam gelir yüzde 7,0 oranında artarak 62,58 Pounda yükseldi.

• Koltuk sayısının yüzde 3,3 oranında artarak 68 milyona ulaşmasının yanı sıra, doluluk oranı da yüzde 0,6 oranında artarak yüzde 89,3’e, taşınan yolcu sayısı ise yüzde 4 oranında artarak 60,8 milyona ulaştı.

• Koltuk başına düşen yakıt harici maliyet yüzde 3,9 oranında artarken (% 5.3 sabit dövizle), yüzde 2 oranındaki artış İspanya ve İtalya’daki havaalanı ücretlerinin artması, yüzde 0.8 oranındaki artış ise aksama ve buz çözme maliyetlerinden kaynaklandı. Enflasyon baskıları ise easyJet’in uyguladığı başarılı program sonucunda dengelendi. 

• easyJet; Gatwick, Milan, Malpensa ve Basel gibi önemli havaalanlarında kısa mesafe uçuşlarındaki %40’dan fazla olan payı ile varlığını pekiştirmenin yanı sıra Fransa bölgesel uçuşta payını arttırdı ve İtalya’da güçlü bir şekilde büyüdü.

• easyJet bu dönemde Hamburg ve Napoli’de yeni üs açılışları yapacağını duyurdu. Bu durumun ortaya çıkmasında easyJet’in hesaplamaları doğrultusunda Madrid üssünün kapatılması kararı etkin oldu.

• easyJet 2013 finansal yılında nakdini, 30 Eylül 2012 yılına oranla, 354 milyon pound arttırarak, 1.237 milyon pound olarak tamamladı. easyJet’in net borcu ise 156 milyon pound olarak belirlendi.

• Flybe’nin Gatwick’teki yerini almasının ardından easyJet, 31 Ekim 2013’te Airbus ile yapmış olduğu anlaşma sonucunda 2015 ilkbaharında planladığı 6 uçak alımını netleştirdi. 

easyJet’in CEO’su Carolyn McCall sonuçlar üzerine şu şekilde konuştu:

“easyJet olarak, güçlü bir yıllık performans göstererek ve stratejik önceliklerimizi uygulayarak belirgin bir gelişme kaydettik. Bu sonuçlar easyJet’in, yasal prosedür ve düşük maliyetli rekabete karşı Avrupa pazarının yapısal galibi olduğunu gösteriyor.

Kapasite tahsisine disiplinli yaklaşımımız sayesinde kazanç, kar marjı ve yatırılan sermayede anlamlı bir artış görüyoruz. İş anlamında önümüzdeki günlerde deneyimleyeceğimiz olaylar konusunda kendimize olan güvenimizin bir kanıtı olarak, Yönetim Kurulumuz hissedarlarımıza genel ve özel ayrımlar doğrultusunda 308 milyon pound ayıracaktır.

İleriki dönemlerde, rekabetçi pazarda başarımızı sağlamlaştırmak hedefi ile müşterilerimize, uygun fiyatlar ile güler yüzlü hizmet eşliğinde seyahat etme olanağı sunmaya devam edeceğiz. Bu da önümüzdeki dönemde sürdürebilir başarımız ve hissedarlarımızın yükselişinin bir göstergesi olacaktır.”

EASYJET RAKAMLARI AÇIKLADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000