28 Ağustos 2011, Pazar 14:05:23

UÇUŞ SERTİFİKASINI ALDI...

Boeing'in "Geleceğin Uçağı" olarak adlandırılan yeni modeli 787 Dreamliner, Amerikan Federal Havacılık Dairesi (FAA) ve Avrupa Hava Güvenliği Ajansından (EASA) uçuş sertifikası aldı...
  • Kitabı yazılsa "bestseller" olur. En üst kademedekiler dahil gece gündüz, ctesi, pazar demeden çalıştılar bu güne görmek için. Herhalde hiçbir uçak için bu kadar yoğun çalışma yapılşmamıştır. Büyük başarı.
  • kompozit malzeme tabi ki havacılık için bulunmaz nimet; hafiflik, sağlamlık gibi müthiş avantajları yanında korozyon ve metal yorgunluğu gibi dertler de yok, adeta yapıştırıcı ile yapıştırılan karton maket gibi.. her teknisyenin rüyası..I love composite.
  • Verimlilik ve emniyet için Airbus.. Pazarlıklarda Dreamliner erken delivery, A-350 ise daha fazla tasarruf vaadediyor. Orta ve uzun vadede A-350 açık ara önde.
  • bir kompozitçi olarak bu uçağı 4 gözle bekliyorum :) (gelsin paracıklar )
  • Havacılıkta yeni bir dönemin başlangıcı!! Umarım THY da almayı düşünür B787 lerden.
  • air berlin bu ucaktan 25 tane ismarladi,10 tanesini iptal etti, turkish bu 10 ucagi almali.
  • Umarım yakın gelecekte THY bu muhteşem uçaktan alır ...
Boeing'ten yapılan açıklamaya göre, tamamı kompozitten imal edilen gövdesi, sahip olduğu yeni teknolojileri ve üstün yakıt verimliliğiyle dünya sivil havacılığında yeni bir dönemin başlangıcı kabul edilen Boeing 787 Dreamliner, FAA'dan tip ve üretim sertifikası alırken, EASA da uçağa tip sertifikası için onay verdi. 
 
İlk Boeing 787 Dreamliner, 26 Eylül'de Boeing'in Everett-Washington'daki tesislerinde düzenlenecek törenle Japon ANA Havayolları'na teslim edilecek. 
 
Açıklamaya göre, Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO'su Jim Albaugh, Everett'te gerçekleştirilen sertifika takdim töreninde yaptığı konuşmada, "787 Dreamliner'ın sertifikasyonu, Boeing için dünyaya verdiğimiz sözleri tuttuğumuzu kanıtlayan önemli bir kilometre taşıdır. 787 programında bugüne kadar görev alan herkesin umutları ve hayalleri bugün gerçeğe dönüşüyor. Havacılıkta yeni bir dönem başlatacak bu uçağın ANA Havayollarına teslim edileceği 26 Eylül, sektör açısından tarihi bir gün olacak. Uçak hazır, ANA hazır ve biz de bu muhteşem gösteri için hazırız" dedi. 
 
Öte yandan, Boeing 787 Dreamliner için Everett-Washington'daki teslimat seremonisinin ardından 28 Eylül'de Japonya'nın başkenti Tokyo'da ANA Havayolları çalışanları, medya mensupları ve 787 programının Japon iş ortaklarının katılacağı bir karşılama töreni düzenlenecek.
UÇUŞ SERTİFİKASINI ALDI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kitabı yazılsa "bestseller" olur. En üst kademedekiler dahil gece gündüz, ctesi, pazar demeden çalıştılar bu güne görmek için. Herhalde hiçbir uçak için bu kadar yoğun çalışma yapılşmamıştır. Büyük başarı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kompozit malzeme tabi ki havacılık için bulunmaz nimet; hafiflik, sağlamlık gibi müthiş avantajları yanında korozyon ve metal yorgunluğu gibi dertler de yok, adeta yapıştırıcı ile yapıştırılan karton maket gibi.. her teknisyenin rüyası..I love composite.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Verimlilik ve emniyet için Airbus.. Pazarlıklarda Dreamliner erken delivery, A-350 ise daha fazla tasarruf vaadediyor. Orta ve uzun vadede A-350 açık ara önde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir kompozitçi olarak bu uçağı 4 gözle bekliyorum :) (gelsin paracıklar )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havacılıkta yeni bir dönemin başlangıcı!! Umarım THY da almayı düşünür B787 lerden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
air berlin bu ucaktan 25 tane ismarladi,10 tanesini iptal etti, turkish bu 10 ucagi almali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Umarım yakın gelecekte THY bu muhteşem uçaktan alır ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000