02 Mart 2013, Cumartesi 09:29:47

"SADECE UÇAK YAPMAK YETMEZ"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tolun, sadece uçak yapmanın yetmeyeceğini bunun yanında daha birçok işlemin yapılması gerektiğini ifade etti.
  • Sanki uçak yapmayı becerdik.
  • Önce işsiz pilotları yerleştirin öle baykuş dala konmuş gibi poz ver yok öle sizde uçak yapacak tasarlaycak şekil yok be
  • Ya bu hoca ders vereceği zaman sınıfta kimse kalmazdı.60 kişilik anfi de 6 kişiyle ders yapardık.Sizin gibi hocalarla uçak mühendisi yetiştirmek zor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tolun, “Uçak yapmak yetmez, bu uçağı uçurabilmeniz için sertifika almanız ve ürettiğiniz uçakları satabilmeniz gerekiyor. Bunun için üstün teknolojik uçak imal etmeniz lazım” dedi.

“Doç. Dr. Bekir Şişman ile Akademik Bakış” programına bu hafta OMÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tolun konuk oldu. Fakülte bünyesinde şu anda üç bölümün kurulduğunu, bu bölümlerin Uçak Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği olduğunu ve önümüzdeki yıl Uçak Mühendisliği Bölümü’ne öğrenci alacakları söyleyen Prof. Dr. Tolun; hedeflerinin hava uzay araçlarını yapabilecek nitelikte insan yetiştirmek, değişen ekonomiye ve iş gücüne katkıda bulunabilecek, kendini yenileyebilen bireyler yetiştirerek kalifiye iş gücü sağlamak olduğunu kaydetti. Ayrıca Prof. Dr. Tolun, Türkiye’den yurt dışına gitmiş çok sayıda uçak mühendisinin bulunduğunu, bu beyin göçünün tersine dönmesi için ciddi projelerin üretilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini, bu nedenle bir diğer hedeflerinin de böyle önemli projeleri gerçekleştirmek olduğunu vurguladı.

Fakülte binasının Ballıca Kampüsü’nde bulunduğunu ve burada Sivil Havacılık Yüksek Okulu ile birlikte havacılık ortamı oluşturmak istediklerini belirten Prof. Dr. Tolun, bunun için de laboratuvarların inşa edildiğini, bir kütüphane oluşturulduğunu ve bir rüzgar tünelinin de fakülte bünyesine kazandırılacağını açıkladı.

Türkiye’nin uçak sanayinde ve teknolojisinde hızla yol aldığının ancak daha kat edecek epey mesafe olduğunu belirten
Prof. Dr. Tolun, “Uçak yapmak yetmez, bu uçağı uçurabilmeniz için EASA (Avrupa Havacılık- Güvenlik Ajansı) ve FAA’dan(Amerika Havacılık Kurumu) sertifika almanız ve ürettiğiniz uçakları satabilmeniz gerekiyor. Bunun için üstün teknolojik uçak imal etmeniz lazım. Aksi halde ürettiğiniz uçaklarla yalnızca Türk hava sahasında uçabilirsiniz” diye konuştu.

Uçak mühendisleri çeşitli hava yolları şirketlerinde, Türk Hava Kuvvetleri’nde, roket sanayinde ve uçak motor bakımı işinde kalifiye eleman olarak istihdam edilebilecek, istedikleri takdirde bilimsel çalışmalar da yapabilecekler. 

"SADECE UÇAK YAPMAK YETMEZ"

Yorumlar

Sanki ~ 11 yıl önce
Sanki uçak yapmayı becerdik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
69 ~ 11 yıl önce
Önce işsiz pilotları yerleştirin öle baykuş dala konmuş gibi poz ver yok öle sizde uçak yapacak tasarlaycak şekil yok be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci ~ 11 yıl önce
Ya bu hoca ders vereceği zaman sınıfta kimse kalmazdı.60 kişilik anfi de 6 kişiyle ders yapardık.Sizin gibi hocalarla uçak mühendisi yetiştirmek zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000