01 Şubat 2013, Cuma 11:10:12

HAVAK STARTI VERİYOR...

Türk Sivil Havacılığını Geliştirme Vakfı HAVAK, sivil havacılık eğitim programlarına başlıyor. Hangi eğitimler verilecek, kurslar ne zaman başlayacak?
  • Asağıda yorumcunun biri yazmiş bu kursları verecek Türk hoca yok diye. Doğru ama şu anda HAVAK ciddi şekilde eieman arıyor bir arkadaşımı çağırdılar. JAA hocası olmadı için hollandaya gönderecekler. Eğer sektördenseniz ve hoca olup havak ta çalışmak isterseniz havak ı muhakkak arayın. Ayrıca bu işi THK beceremez neyi becerdi ki ? İş arayan tecrübeliler havak ı arayın.
  • Tam yol devam. SHGM nin de destegi ile HAVAK cok guzel alt yapi isleri yapiyor. 18:53 yorumcusu arkadas belliki sektore yeni girmis, Bu egitimler cok ozel egitimlerdir matematik-fizik ogretmeye benzemez sektorden tecrubeli egitimcilerin, saha adamlarinin vermesi gereken derslerdir bu dersleri dunyanin her yerinde de HAVAK tarzi organizasyonlar verir cunku dogrusu budur. Bu egitimleri verecek sektor insanlarini da universitelerde bulamazsiniz. Cok seviniyorum boyle guzel haberler okudukca. HAVAK in yeni yoneticilerinin basarilarinida kutluyorum. Bu ulkenin havaciligi cok iyi yerlere gelecek.
  • Okur yazar deyilmisin be kardeşim. Bak ne yazmışlar diyorlarki havacılık Üniversitelerindeki hocalar da bu kursu alsın sen diyorsun ki onlar bu kursu verir. Şaka gibi. Hanginiz başka bir dünyada yaşıyorsunuz onu anlasaydık. Gerisi kolay
  • Sallamazsak iyi olur. Türkiyede bu dersleri verecek hoca yok. THK Başkanın yapmadığı iş yok ama ortada hiç birşey yok. THK'da bu dersleri vereck bildiğiniz bir hoca varsı yazın hemen yarın onu JAA davet ettirme imkanım var. Bu dersleri SHGM'de çalışan veya çalışıpta ayrılan birkaç kişinin dışında kimse veremez. Sallamazsak iyi olur çivcivlere yazık
  • Bu tür eğitimleri üniversiteler vermeli. THK-Anadolu Üniversitesi bu dersleri verebilir. Verecek kapasitede hocası yoksa görevlendirebilir. Havak ın işi değilki bu. Havak bir Üniversitenin yerini tutamaz.
  • Duyduğum kadarı ile Havak ın yeni dönem yöneticileri JAA ile çok güzel bir anlaşma yapmış. Üniversite öğrencilerine ücretsiz eğitim ve sertifika bile varmış. Airport haber HAVAK tan bu bilgileri ve dedikoduların aslını öğrenip bizlere aktarsa ?
  • Sivil Havacılık Eğitimi veren Üniversitelerde okuyan öğrenciler de ücreti ya okulları veya kendileri tarafından ödenmek koşuluyla bu eğitimlere katılabiliyormu?
  • Bence Sivil Havacılık Eğitimi verdiğini idda eden tüm Üniversite, Yüksek Okul ve Meslek Liselerinin Öğretim kadrolarının da bu eğitimlere katılmaları şart.

Havacılık Otoriteler Birliği Eğitim Organizasyonu (JAA TO) adına JAA’nin Türkiye cözüm ortağı olarak yetkilendirilen HAVAK Türkiye’de eğitim programlarına başladı. HAVAK ayrıca, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan gibi Türk Cumhuriyetleri ülkeleri olmak üzere bölgede bulunan Gürcistan, İran, Tacikistan, Libya, Mısır, Fas, Tunus, Cezayir, Bahreyn, Kuveyt, Lübnan, Katar, Yemen, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan ve Afganistan olmak üzere toplamda 22 ülkede sivil havacılık endüstrisinde çalışan personel için sivil havacılık konularında kurs düzenlemek için JAATO tarafından yetkilendirildi.

2013 yılı kurs programlarını belirleyen HAVAK, 2007 yılından başlayarak JAA ile birlikte ve Türk Sivil Havacılık Otoritesi (SHGM)’nin de katkılarıyla İstanbul’da sivil havacılık konularında çeşitli kursları organize ediyordu. HAVAK geçen her yıl düzenlediği kursları daha da artırma başarısı gösterdiği için JAA TO, HAVAK’ı Türkiye’nin yanı sıra 22 ülkede daha yetkilendirmişti.

Bilindiği üzere Avrupa havacılık Otoriteleri Birliği EASA’nın 2008 yılında Avrupa Havacılık Otoritesi olması sonucu, EASA eski otorite JAA’yı kendisinin standardizasyon ve eğitim birimi olarak görevlendirdi.

HAVAK’tan yapılan açıklamada, “ Türkiye’nin SHGM’nin öncülüğünde yürüttüğü Sivil Havacılık Eğitimi konusunda Bölgesel Bir Güç olma politikası doğrultusunda gerekli olan yeniden yapılanma çalışmalarını başlatan ve hızla tamamlamaya çalışan HAVAK, JAA TO ile de işbirliği içerisinde Türkiye ve Bölge ülkelerinde sivil havacılık eğitimi konusunda gerekli katkıyı sağlamaya devam edecektir” denildi.

HAVAK STARTI VERİYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

HAVAK ELEMAN ARIYOR ~ 11 yıl önce
Asağıda yorumcunun biri yazmiş bu kursları verecek Türk hoca yok diye. Doğru ama şu anda HAVAK ciddi şekilde eieman arıyor bir arkadaşımı çağırdılar. JAA hocası olmadı için hollandaya gönderecekler. Eğer sektördenseniz ve hoca olup havak ta çalışmak isterseniz havak ı muhakkak arayın. Ayrıca bu işi THK beceremez neyi becerdi ki ? İş arayan tecrübeliler havak ı arayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler HAVAK ~ 11 yıl önce
Tam yol devam. SHGM nin de destegi ile HAVAK cok guzel alt yapi isleri yapiyor. 18:53 yorumcusu arkadas belliki sektore yeni girmis, Bu egitimler cok ozel egitimlerdir matematik-fizik ogretmeye benzemez sektorden tecrubeli egitimcilerin, saha adamlarinin vermesi gereken derslerdir bu dersleri dunyanin her yerinde de HAVAK tarzi organizasyonlar verir cunku dogrusu budur. Bu egitimleri verecek sektor insanlarini da universitelerde bulamazsiniz. Cok seviniyorum boyle guzel haberler okudukca. HAVAK in yeni yoneticilerinin basarilarinida kutluyorum. Bu ulkenin havaciligi cok iyi yerlere gelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okumadınmı ~ 11 yıl önce
Okur yazar deyilmisin be kardeşim. Bak ne yazmışlar diyorlarki havacılık Üniversitelerindeki hocalar da bu kursu alsın sen diyorsun ki onlar bu kursu verir. Şaka gibi. Hanginiz başka bir dünyada yaşıyorsunuz onu anlasaydık. Gerisi kolay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çivcivlere yazık ~ 11 yıl önce
Sallamazsak iyi olur. Türkiyede bu dersleri verecek hoca yok. THK Başkanın yapmadığı iş yok ama ortada hiç birşey yok. THK'da bu dersleri vereck bildiğiniz bir hoca varsı yazın hemen yarın onu JAA davet ettirme imkanım var. Bu dersleri SHGM'de çalışan veya çalışıpta ayrılan birkaç kişinin dışında kimse veremez. Sallamazsak iyi olur çivcivlere yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 11 yıl önce
Bu tür eğitimleri üniversiteler vermeli. THK-Anadolu Üniversitesi bu dersleri verebilir. Verecek kapasitede hocası yoksa görevlendirebilir. Havak ın işi değilki bu. Havak bir Üniversitenin yerini tutamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yagem ~ 11 yıl önce
Thk veriyor. Yagem in verdigi eğitimlerin fiyatlarında danışmanlık ücreti adı altında Semih Şahinel başta olmak üzere birçok kişi ekstra ücret alıyorlar. Bu durum hem fiyatı arttırırken hemde THK nın karını azaltmaktadır. Birçok havacılık şirketi ile Thk yagem görüşmüş olup, zaten eğitim alan firmalar mevcuttur. Eğitimlere geç kalan hocalardan tutun, eğitim doktirini(katalog) a uygun olmayan eğitimler vardır. Eğitim süreleri bazı eğitimlerde yetersizdir, dersi verecek hocalar anlık bulunmaktadır. Ve ahpab çavuş ilişkisi içerisinde kalifiye olmayan hocların eğitim verdigini duymaktayız.
HAVAK Hızmetleri ~ 11 yıl önce
Duyduğum kadarı ile Havak ın yeni dönem yöneticileri JAA ile çok güzel bir anlaşma yapmış. Üniversite öğrencilerine ücretsiz eğitim ve sertifika bile varmış. Airport haber HAVAK tan bu bilgileri ve dedikoduların aslını öğrenip bizlere aktarsa ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SORU ~ 11 yıl önce
Sivil Havacılık Eğitimi veren Üniversitelerde okuyan öğrenciler de ücreti ya okulları veya kendileri tarafından ödenmek koşuluyla bu eğitimlere katılabiliyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞART ~ 11 yıl önce
Bence Sivil Havacılık Eğitimi verdiğini idda eden tüm Üniversite, Yüksek Okul ve Meslek Liselerinin Öğretim kadrolarının da bu eğitimlere katılmaları şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000