31 Mayıs 2011, Salı 11:17:02

FALCON 7X'LER YERE İNDİRİLDİ

Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı EASA, bütün dünyadaki Falcon 7X tipi uçakların yere indirilmesini istedi. Türkiye’deki tek Falcon 7X kullanıcısı Azeri işadamı Mübariz Mansimov’un uçağı da Gaziantep’te kaldı.
  • Keşke benimde bir tane olsa. Maket tabi :)
  • Diyelim ki bir ay uçamadı, oluşacak zararı kim ödeyecek?
Dassault’un Falcon iş jeti ailesinin en büyük ve en uzun menzilli uçağı olan Falcon 7X için acil kodlu uyarı yayınlandı. EASA tarafından yapılan uyarıda Malezya’da uçuş sırasında yaşanan bir sorun yüzünden halen serviste bulunan bütün Falcon 7x tipi uçakların yere indirilmesi istendi.

EASA’nın uyarısı üzerine 112 adet Falcon 7X uçağı uçuştan çekildi. Türkiye’de de Falcon 7X tipi bir uçak, uyarıdan nasibini aldı. Azeri işadamı Mübariz Mansimov’a ait Palmali Havacılık bünyesindeki Falcon 7x tipi uçak, uyarı yayınlanır yayınlanmaz uçuştan çekildi. Uçak, Gaziantep’te bırakıldı. Üretici firmanın yeni bir prosedür yayınlaması ve bunun önce EASA ve sonrasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce onaylanmasından sonra uçağın yeniden sefere verilebileceği belirtilirken, bu sürenin ne kadar olduğu konusunda kimsenin kesin bir bilgisi bulunmuyor.

Palmali Havacılık’ta iki adet Falcon tipi uçak daha bulunuyor. Ancak onların ikisinin de modellesi 900 serisi olduğu için yayınlanan uyarıdan etkilenmedi.

FİYATI 50 MİLYON DOLAR

Kokpit tasarımı ve “Fly-by-Wire” kablolu uçuş sistemini kullanan ilk iş jeti olan 7X, 14 yolcu kapasiteli. Saatte 953 kilometre hıza çıkabilen Falcon 7X, 15 bin 545 metre irtifadan uçabiliyor. İstanbul çıkışlı batıda Chicago, doğuda ise Singapur’a non-stop uçabilen 7X’in standart donanımlı fiyatı 50 milyon dolar. Bu uçaktan Türkiye’de sadece Azeri işadamı Mübariz Mansimov’da bulunuyor.

©AirportHaber
FALCON 7X'LER YERE İNDİRİLDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Keşke benimde bir tane olsa. Maket tabi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Diyelim ki bir ay uçamadı, oluşacak zararı kim ödeyecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000