20 Nisan 2011, Çarşamba 18:24:13

ECAC TOPLANTISI İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞTİ

ECAC Üst Düzey Grup 4. Toplantısı İstanbul’da düzenlendi...

Avrupa Sivil Havacılık Örgütü (ECAC) bünyesindeki Eğitim faaliyetlerinden sorumlu olan Türkiye, Avrupa’nın havacılık eğitimi alanındaki politikasının belirlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Avrupa’nın havacılık eğitimi alanındaki gelecek politikasını belirlemek amacıyla Türkiye’nin öncülüğünde oluşturulan Yüksek Seviyeli Eğitim Grubunun 4. toplantısı, 15 Nisan 2011 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıya, ECAC Başkanı ve Genel Sekreteri, İngiltere ve Belçika Sivil Havacılık Genel Müdürleri, EUROCONTROL, EASA, JAA-TO, Azerbaycan, Fransa, İtalya ve Ukrayna’dan üst düzey yetkililer katıldı.

Toplantıda, ECAC’ın geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleştirdiği Genel Müdürler toplantısında kabul edilen ”Havacılık Eğitimi Politikası” ışığında yapılan nihai değerlendirmeler kapsamında; eğitim organizasyonları arasında bir ağ (Network) oluşturulması ve bu ağa üyelik koşulları üzerinde duruldu.

Görüşmeler sırasında; söz konusu eğitim ağına katılım sağlayacak organizasyonların ECAC’ın eğitimden sorumlu Başkan sorumluluğunda yapılmasına da karar verildi.

Avrupa çapında geçerli olacak ECAC Havacılık Eğitimi Politikası'nın oluşturulabilmesini teminen çalışmalarını sürdüren Üst Düzey Grup toplantısında ayrıca, Türkiye’nin bölge ülkelerinde sivil havacılık standartlarının yükseltilmesine yönelik önerisi olumlu karşılandı.

Çevre ülke ve bölgelerin emniyet seviyesini artırmanın ECAC’a sağlanacak önemli bir değer olacağı hususunda mutabık kalındı.

Avrupa Havacılık Eğitimi politikasını oluşturabilmek için Türkiye’nin Başkanlığı’nda ikisi İstanbul birisi Paris’te olmak üzere daha önce 3 toplantı düzenleyen Yüksek Seviyeli Grubun, Havacılık Eğitimi Organizasyonları Ağı oluşturulması ve söz konusu Eğitim Ağına dahil olacak organizasyonlara ilişkin kriterlerin belirlenmesi çalışmalarını nihai hale getirdiği 4. toplantısında alınan kararlar 17 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirilecek ECAC Genel Müdürler Toplantısı’nda onaya sunulacak.
 

ECAC TOPLANTISI İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞTİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000