06 Temmuz 2009, Pazartesi 17:41:50

EASA, Eclipse'in sertifikasını iptal etti

EASA'nın iptal gerekçesi "teknik değil sadece yönetim nedenlerinden" şeklinde açıklandı
  • Bizimki de alacağım diye, tutturmuş. Kimleri inandırmışsa para koymaya. Türk havacılığında böyle zeki insanları çok gördük. Şimdi borç içinde kıvranıyorlar.
  • Yav bizim kafasi calisan bir isadami bunlardan 100 tane filan almiycakmi idi? Air taksicilik filan yapmiyacak mi idi? Hatta gecenlerde Turk birileri bu sirketi alicak diye bir haber cikmadi mi idi?

Avrupa Havacılık Güvenlik Dairesi (EASA),  Amerikalı Eclipse Havacılığa ait çok hafif jet olan Eclipse 500’ün 21 Kasım 2008’de onaylanan uçabilir sertifikasını iptal etti.

HaberTürk'te yer alan habere göre; EASA’nın iptal gerekçesi “teknik değil sadece yönetim nedenlerinden” şeklinde açıklandı. Uçağın sertifikasının, Eclipse Havacılık’ın EASA’ya karşı yükümlülüklerini yerine getirmemesinden ve sertifika için gereken paranın ödenmemesinden kaynaklandığı düşünülüyor.  Eclipse Havacılık, Eclipse 500 için sertifika aldıktan sadece 4 gün sonra 25 Kasım 2008’de iflas ettiğini açıkladı. EASA’nın bu kararı Eclipse sahibi şirketler için sürpriz olmadı. İspanyol TaxiJet sahibinin yöneticisi Conor Neill ‘Eclipse 500’ün Avrupa’daki ticari operasyonları, gelecek iki yılda imkansız hale gelecek” dedi. Şirket bu yıl 14 adet Eclipse 500’den oluşan bir hava taksi servisi kurmayı planlıyordu. Uçağı EASA standartlarına çıkarmanın 250 bin dolar maliyete yol açması bekleniyor

EASA, Eclipse'in sertifikasını iptal etti

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bizimki de alacağım diye, tutturmuş. Kimleri inandırmışsa para koymaya. Türk havacılığında böyle zeki insanları çok gördük. Şimdi borç içinde kıvranıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yav bizim kafasi calisan bir isadami bunlardan 100 tane filan almiycakmi idi? Air taksicilik filan yapmiyacak mi idi? Hatta gecenlerde Turk birileri bu sirketi alicak diye bir haber cikmadi mi idi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000