02 Temmuz 2009, Perşembe 10:23:25

AIRBUSLARA UÇUŞ YASAĞI GELEBİLİR!

Brezilya açıklarında düşen Fransız Havayolları uçağının düşüş nedeniyle ilgili ilk raporun açıklanmasından sonra Airbus'dan tüm dünyadaki uzun mesafeli yolcu uçaklarını seferden çekmesinin istenmesi bekleniyor. Söz konusu rapor bugün açıklanacak.
  • Bu testlere 11-12 000 mt rede o meteoroloji haritasında gördüğümüz karakterdeki fırtınaların içinde yarım saat uçma dahilmi? Meraktan soruyorum? İşi bilen bir okyanus aşırı pilot 300 mt aşağı yukarı hakkımız var 10 dk da sağa sola açılmaya demişti yanlış hatırlamıyorsam. Yani ya allah bismillah ileri doğru devam etmek bu durumdaki her uçağın hemen hemen kaderi...Eeee sonra içine girdiği şartlarda uçamıyorsa burda test zaafiyetimi var? Yada uçuş şartları ve meteorolojik değerlendirme bağlantılı uçuş tahditleri ile ilgili bir çelişkimi var havacılıkta?
  • olay gelip boeing vs airbus a takılacak yine..
  • yok artık ali sami ..in ...mı
  • Avukatin havacilik bilgisi olmadigi apacik ortadir. Bir ucak uretildiginde aylarca onun test ucusu yapilir gerkeli izinleri alabilmesi icin. Kolay degildir oyle. Airbusin bahsi gecen ucaklarida test ucuslarini basariyla tamamlamis bir ucak serisidir ve ucusmasinda hicbir engel bulunmamistir.Her kaza yapan ucak seferden alinmasi mi beklenmektedir. Bahsi gecen arizali oldugu iddia edilen pitot tupunun ise ureticisinden dolayi problemli oldugu aciklanmis ve airbus tarafindan tum musterilerine bu tupleri degistirmeleri gerektigi soylenmistir. Son olarakta hicbir net bilgiye ulasilamazken, kaptanin uyudugu bilgisine nasil ulasilmistir ve neden bu ucak kazalarinda abuk spekulasyonlar ortaya atilmaktadir? Airbuslarin guvenirligi tartisilmamalidi
  • Böyle bir şey mümkünmüdür? Bu güne kadar Boeing,McDonnelDouglas,Tupolev gibi büyük firmaların onlarca geniş gövdeli uçağı düşmüş airbus'a nedir bu öfke?Dünyadaki en gelişmiş uçaklardan a330 düşemezmi?sonuçta insan yapımı bir araç!
  • olmaz öyle şey bunu bile yazarken kaç tane airbus uçağı havada herkes biliyor dünyanın en güvenli uçak yapan şirketi airbus

CNN Türk'ün haberine göre; Kaza Soruşturma Dairesi'nin raporunda uçağın düşmesine fırtınalı havanın yolaçtığına ama 228 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın asıl nedeninin hatalı hız bilgisi ve elektronik cihazlar olduğu değerlendirmesine yer verileceği belirtildi.

Raporda Airbus 330 ve 340 serisinde böyle bir sorun olduğunun bilinmesine karşı Avrupa Havacılık Güvenlik Ajansı'nın (EASA)  neden bu duruma bir çare bulamadığı sorusunun sorulması da bekleniyor.

Dünyada bine yakın Airbus 330 ve 340 uçağı kullanımda bulunuyor ve AF 447 sefer sayılı uçağın düşmesinden önce tek bir kişi bile hayatını kaybetmemişti bu uçaklarda.

Londra'da havacılık hukuku konusunda uzman olan ve kazada ölen 20 yolcunun ailelerini temsil eden avukat James Healy-Pratt, "EASA hem yasal hem de ahlaki sorumluluklarının gereği olarak bu sorunun asıl sebebini bulamalıdır. Eğer sistemde bir kusur vardı ve uçak güvenli değildiyse, uçmasına izin verilmemeliydi" dedi.

Atlantik Okyanusu'nda bulunan 50 cesetten sadece 11'inin kimliği belirlenebildi.

Kimliği belirlenenler arasında kaza sırasında istirahat ettiği sanılan 58 yaşındaki kaptan pilot Marc Dubois de bulunuyor. Kaza anında uçağı iki yardımcı pilotun kullandığı sanılıyor.

(CNN Türk)

AIRBUSLARA UÇUŞ YASAĞI GELEBİLİR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu testlere 11-12 000 mt rede o meteoroloji haritasında gördüğümüz karakterdeki fırtınaların içinde yarım saat uçma dahilmi? Meraktan soruyorum? İşi bilen bir okyanus aşırı pilot 300 mt aşağı yukarı hakkımız var 10 dk da sağa sola açılmaya demişti yanlış hatırlamıyorsam. Yani ya allah bismillah ileri doğru devam etmek bu durumdaki her uçağın hemen hemen kaderi...Eeee sonra içine girdiği şartlarda uçamıyorsa burda test zaafiyetimi var? Yada uçuş şartları ve meteorolojik değerlendirme bağlantılı uçuş tahditleri ile ilgili bir çelişkimi var havacılıkta?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
olay gelip boeing vs airbus a takılacak yine..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yok artık ali sami ..in ...mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Avukatin havacilik bilgisi olmadigi apacik ortadir. Bir ucak uretildiginde aylarca onun test ucusu yapilir gerkeli izinleri alabilmesi icin. Kolay degildir oyle. Airbusin bahsi gecen ucaklarida test ucuslarini basariyla tamamlamis bir ucak serisidir ve ucusmasinda hicbir engel bulunmamistir.Her kaza yapan ucak seferden alinmasi mi beklenmektedir. Bahsi gecen arizali oldugu iddia edilen pitot tupunun ise ureticisinden dolayi problemli oldugu aciklanmis ve airbus tarafindan tum musterilerine bu tupleri degistirmeleri gerektigi soylenmistir. Son olarakta hicbir net bilgiye ulasilamazken, kaptanin uyudugu bilgisine nasil ulasilmistir ve neden bu ucak kazalarinda abuk spekulasyonlar ortaya atilmaktadir? Airbuslarin guvenirligi tartisilmamalidi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Böyle bir şey mümkünmüdür? Bu güne kadar Boeing,McDonnelDouglas,Tupolev gibi büyük firmaların onlarca geniş gövdeli uçağı düşmüş airbus'a nedir bu öfke?Dünyadaki en gelişmiş uçaklardan a330 düşemezmi?sonuçta insan yapımı bir araç!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
olmaz öyle şey bunu bile yazarken kaç tane airbus uçağı havada herkes biliyor dünyanın en güvenli uçak yapan şirketi airbus

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000