16 Mart 2010, Salı 11:00:43

Yolcu sayısı yüzde yüz arttı!

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda bu yılın ilk iki ayında 2009 yılının ilk iki ayına göre yolcu sayısında yüzde yüz artış yaşandı.
  • kat edişlerden herkes rahatsız pilot-kule-yer hizmetleri apron yönetim...Ama nafile hala yapılan hiçbirşey yok illa vahim bir şey olacak o zaman düşünecekler...
  • Buraya yoğunlaşın ve hep bunu sorun,bugüne kadar bunu yapmayanları şikayet edin.Diğerleri olağan olaylar.
  • Sabşha gökçen hava limanı nerdeyse kapatılacak atıl olmak üzereydi. Ama şu an bakın yeni yapılan terminal ile inanılmaz bir duruma göre insanların hizmetine sunulur hale ve işletilir hale geldi bundan daha güzel ne olabilir. Atatrük havaalanı artık doldu taştı geçen hafta cuma akşamı 11:35 de kalkış neyse 11:45 pist başına doğru geldik pilot bir açıklama yaptı 9. sıradayız kalkış için ne oldu 25 dak. bekledik kalkış posizyonuna gelmek için. Dolu artık kaldırmıyor o kadar. Hemen yeni bir havaalnına başlanmalı nüfus 13 milyondan fazla kaldırmıyor artık..
  • Aldırmayın bu haberlere,bırakın yazsınlar.10 senedir katedişi yapamayanlar bunlar.Neyse şimdi olacak.10 yıl süren beyliğin bitmesi kolay unutulmaz.Hazmı da zordur,atmasıda!
  • AHL'nin artık yük kaldıracak durumu yokken hala Gökçenin kapatılmasından bahseden şahsiyetleri anlamak mümkün değil Gökçen olmasa buraya gelen binlerce trafiği kim kaldıracak ihtiyaç olmasa Gökçene gelmezler demekki ihtiyaç var .AHL'nin kapasitesi saatte 40 trafik ama 60 trafiğe kadar ulaşıyor ,Gökçene de 1 saat içinde yaklaşık 30 uçak inip-kalkıyor,Gökçen olmazsa AHL'ye 90 trafik mi gelsin.
  • Bu şekilde bir ifade kullanan şahsiyetin ya acısı vardır ya da rakiptir. Bre şahsiyet, bu hastalık mı da kurtulacaksın? Hırsından kanser olacaksın dikkat et.
  • saw gökçen havalımanına kargo olsun dıye yorum yapan sayın arkadaslar yahu ne istiyorsunuz. Sabıha gökcen havalımanı sızın yorumlarınızla kargo havalımanına dönmez kusura bakmayın. Bu havalımanına cok ıyı bır yatırım yapıldı ve buda meyvelerını vermeye basladı yıl ıcındede 10 nilyon yolcuya ulasması beklenıyor.
  • Şu gözündeki at gözlüğünü çıkartsan da sayılara bir baksan diyorum. Ve orada çalışarak ailelerini doyuran insanları düşünme zahmetinde buşunmadan (insan olmadığını düşünüyorum) bunu yap lütfen ve istanbul için ne kadar gerekli bir meydan olduğunu artık anlaaaa. Yönetim kötü olabilir ama istanbul'un bu meydana ihtiyacı var. Anlamak istemiyorsan tekrar yorum yapma lütfen.
  • SHGM lütfen bu meydana bir el atın. Yoksa olası durumlarda sorumlu olursunuz. Sayılar sadece mecburiyetten uçanlardır.
  • Bence de bu havaalanı ya bakım üssü ya da kargo terminali olmalı. Sayılar birşey ifade etmiyor. Önemli olan basına yansıyan olayların bitmemesi. Ülkemizin turizmini negatif yönde etkileyen bir meydana nasıl göz yumarlar anlamış değilim. III. havalimanı açılırsa SAW dan kurtulacağız.

Yolcu sayısını 2001 yılına göre 2009 yılında 140 kat artıran İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, bu yılın ilk iki ayında da geçtiğimiz yılın ilk iki ayına göre yolcu sayısını yüzde yüz artırdı. Rakamlara göre Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bu yıl 10 milyondan fazla yolcunun geçmesi bekleniyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün (DHMİ) verilerine göre, yolcu sayısının düştüğü kış sezonu olmasına rağmen bu yıl Ocak ve Şubat aylarında toplam 2 milyon 95 bin 882 yolcu havalimanından uçuş yaptı. Bu rakam 2009 yılının ilk iki ayında uçuş yapan 1 milyon 74 bin 993 yolcu rakamıyla karşılaştırıldığında yüzde yüzlük bir büyüme meydana geldi.

Havalimanından uçan dış hat yolcu sayısı bu yılın ilk iki ayında 557 bin 999, iç hat yolcu sayısı ise 1 milyon 537 bin 883 oldu. Ocak ayında iç hatlardan 523 bin 164, dış hatlardan 185 bin 606; Şubat ayında ise iç hatlardan 1 milyon 14 bin 719, dış hatlardan da 372 bin 393 yolcu geçiş yaptı. Bu yılın ilk iki ayı verilerine göre en büyük artış iç hat yolcu sayısında yaşandı.

Yolcu sayılarında yaşanan artış oranına benzer bir artış oranı iki ayda havalimanına iniş ve kalkış gerçekleştiren uçak sayılarında da yaşandı. Geçen yıl toplamda Sabiha Gökçen'den 60 bin 630 adet uçak iniş ve kalkış yapmıştı. Bu yıl Ocak ve Şubat ayının toplamında ise 19 bin 877 uçak havalimanını kullandı. Geçen yılın iki ayında bu rakam 11 bin 493 olmuştu. Ocak ayında 6 bin 811 ve Şubat ayında 13 bin 66 uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullandı.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yalnız İstanbul'un Anadolu yakasının değil, aynı zamanda bölgenin de tercih edilen havalimanı olma iddiasını taşıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı cazip kılan tek özelliği yolcuların sadece uygun fiyatlarla seyahat etme imkanı sunması değil, aynı zamanda havalimanına ulaşımın kolaylıkla sağlanması, iyi hizmet de bulunuyor. Havalimanı yaklaşık 2 saatlik ulaşım kapsama sahası içinde Bursa, Gebze, İzmit, Sakarya, Yalova ve İstanbul'un Anadolu yakası dahil olmak üzere birçok noktadan yolcu çekiyor.

(HaberFX)

Yolcu sayısı yüzde yüz arttı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
kat edişlerden herkes rahatsız pilot-kule-yer hizmetleri apron yönetim...Ama nafile hala yapılan hiçbirşey yok illa vahim bir şey olacak o zaman düşünecekler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Buraya yoğunlaşın ve hep bunu sorun,bugüne kadar bunu yapmayanları şikayet edin.Diğerleri olağan olaylar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sabşha gökçen hava limanı nerdeyse kapatılacak atıl olmak üzereydi. Ama şu an bakın yeni yapılan terminal ile inanılmaz bir duruma göre insanların hizmetine sunulur hale ve işletilir hale geldi bundan daha güzel ne olabilir. Atatrük havaalanı artık doldu taştı geçen hafta cuma akşamı 11:35 de kalkış neyse 11:45 pist başına doğru geldik pilot bir açıklama yaptı 9. sıradayız kalkış için ne oldu 25 dak. bekledik kalkış posizyonuna gelmek için. Dolu artık kaldırmıyor o kadar. Hemen yeni bir havaalnına başlanmalı nüfus 13 milyondan fazla kaldırmıyor artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aldırmayın bu haberlere,bırakın yazsınlar.10 senedir katedişi yapamayanlar bunlar.Neyse şimdi olacak.10 yıl süren beyliğin bitmesi kolay unutulmaz.Hazmı da zordur,atmasıda!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL'nin artık yük kaldıracak durumu yokken hala Gökçenin kapatılmasından bahseden şahsiyetleri anlamak mümkün değil Gökçen olmasa buraya gelen binlerce trafiği kim kaldıracak ihtiyaç olmasa Gökçene gelmezler demekki ihtiyaç var .AHL'nin kapasitesi saatte 40 trafik ama 60 trafiğe kadar ulaşıyor ,Gökçene de 1 saat içinde yaklaşık 30 uçak inip-kalkıyor,Gökçen olmazsa AHL'ye 90 trafik mi gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu şekilde bir ifade kullanan şahsiyetin ya acısı vardır ya da rakiptir. Bre şahsiyet, bu hastalık mı da kurtulacaksın? Hırsından kanser olacaksın dikkat et.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
saw gökçen havalımanına kargo olsun dıye yorum yapan sayın arkadaslar yahu ne istiyorsunuz. Sabıha gökcen havalımanı sızın yorumlarınızla kargo havalımanına dönmez kusura bakmayın. Bu havalımanına cok ıyı bır yatırım yapıldı ve buda meyvelerını vermeye basladı yıl ıcındede 10 nilyon yolcuya ulasması beklenıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şu gözündeki at gözlüğünü çıkartsan da sayılara bir baksan diyorum. Ve orada çalışarak ailelerini doyuran insanları düşünme zahmetinde buşunmadan (insan olmadığını düşünüyorum) bunu yap lütfen ve istanbul için ne kadar gerekli bir meydan olduğunu artık anlaaaa. Yönetim kötü olabilir ama istanbul'un bu meydana ihtiyacı var. Anlamak istemiyorsan tekrar yorum yapma lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM lütfen bu meydana bir el atın. Yoksa olası durumlarda sorumlu olursunuz. Sayılar sadece mecburiyetten uçanlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence de bu havaalanı ya bakım üssü ya da kargo terminali olmalı. Sayılar birşey ifade etmiyor. Önemli olan basına yansıyan olayların bitmemesi. Ülkemizin turizmini negatif yönde etkileyen bir meydana nasıl göz yumarlar anlamış değilim. III. havalimanı açılırsa SAW dan kurtulacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000