19 Kasım 2013, Salı 17:10:48

YENİ HAVALİMANI'NDA İMZALAR ATILDI

İstanbul yeni havalimanı uygulama sözleşmesi; DHMİ Genel Müdürlüğü ile ihaleyi kazanan firmalar tarafından kurulan İGA (İstanbul Grand Airport) Havalimanı İşletme A.Ş. arasında imzalandı.
  • Hayırlısi olur insallah
  • Finansmana gelince. Miktar sorun değil. En fazla faizi yüksek tutarlar yine bulunur para. Ama o delik deşik, ne kadar dolgu olacağı, hangi malzeme ile doldurulacağı belli olmayan araziye bankaların göndeceği teknik danışmanlan nasıl onay verecek, nasıl bir risk değerlendirmesi yapacak o şüpheli. Nihayetinde finansman bulunması için uzama şartıyla birlikte bir sene var ve dün başladı. Şirket, öz kaynakla dolguyu bir şekilde formüle ederse ve bunu anlatabilirse, o zaman finansman daha kolay olur. Hayırlısı olsun.
  • Atılan sadece imza. Daha yer teslimi yok. Teslim edilecek yer hazır mı belli değil, kamulaştırması vs. bitti mi bitmedi mi bilen yok. Yer teslim edilecek bunun üzerine 3,5 sene inşaat süresi var. İkinci etap da var ki, diğer hub havalimanları ile rekabet için şarttır, inşaat süresini yaklaşık 4-4,5 sene olarak düşünmek lazım. Mayıs'ta başlansa, 2019 başı gibi faaliyete başlayabilir. Faaliyette olmayan havalimanına hiçbir airline planlama yapmaz. Faaliyete geçtikten sonra pazarlama, tanıtım faaliyetine başlanılacak derken, uluslararası hub olması, hele hele, Frankfurt, CDG gibi Avrupa hublarından ATM calması 10 seneyi bulacaktır. Fakat dikkatte alınması gereken rakipler bence Avrupadaki değil, Ortadoğudaki bağlantı noktaları. Devasa Dubai ve Abu Dhabi havalimanları bence daha ciddi rakipler olacak. Yoksa, Frankfurt gibi havalimanlarının rekabet gücü zaten night curve vb. nedeniyle çok zayıf.
  • Fraport transit uçuş avantajını bu havalimanı ile kaybetmiş oldu, nasıl kıskançlıkla bakıyor bilemezsiniz. Çabucak faaliyete geçmesi ümidi ile hayırlı olsun ülkemize...
  • İSTİKBAL GÖKLERDEDİR.
  • Dua rumuzlu arkadas, Marmarayi bitiren Binali Yildirim, hic suhen olmasin yeni havaalanida bitirir. O yuzden siz rahat rahat amin diyin.
  • Olmayacak duaya amin demeyelim...
  • işleri güçleri çelme takmak, laf üretmek olan, her yeniliğe, her projeye karşı çıkan ama memlekette bir tek dikili ağacı olmayan istemezükçü tayfasına kapak olsun :)
  • Artık Ülkemizde ufak tefek ya da temeli atılıp yarıda kalan projeler üretilmiyor. Dünya ölçeğinde asırları da bünyesinde kapsayacak kadar dev ve bir o kadarda ekonomik anlamda müthiş getirisi olan eserlere imza atılıyor. Ülkem ve gelecek nesiller adına Sayın BİRDAL ve Ekibine teşekkür eder başarılarının devamını dilerim. LAF değil İŞ ÜRETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
  • Son 10 yil icerisinde cizilen havalimani master planlari ve insa edilen tum terminal binalari birbirlerinin birer copy/paste yapilmis halidir. Tasarimlarini yapanlar ise uc asagi bes yukari ayni kurumlar. Peki bizim neyimiz eksik diye bir soru geliyor aklima. Hadi master plan bir derece, fakat terminal binasi konusunda neden...? Yukaridaki baslikla youtube da bir tasarim var. Sadece fikir vermesi acisindan bakilmaya ve haber yapmaya deger. 40,000 feet den net olarak gorulebilen, ICAO ve IATA nin tum kriterlerine hariyen uyan bir tasarim. http://www.youtube.com/watch?v=qtA8loKYS8M&feature=youtube_gdata_player Linkden de inceleme sansi bulabiliriniz. Neden dunyanin en buyuk havalimanini bizler tasarlayip yapamiyoruz... Bizim neyimiz eksik? Esi benzeri olmayan tek dizayn. http://www.youtube.com/watch?v=qtA8loKYS8M&feature=youtube_gdata_player

İstanbul yeni havalimanı uygulama sözleşmesi; DHMİ Genel Müdürlüğü ile ihaleyi kazanan firmalar tarafından kurulan  İGA (İstanbul Grand Airport) Havalimanı İşletme A.Ş. arasında imzalandı.

3 Mayıs 2013 tarihindeki ihalenin ardından İstanbul Yeni Havalimanı’nın ön sözleşmesi 20 Mayıs 2013 tarihinde yapılmıştı. Yeni Havalimanın uygulama sözleşmesi ve ekleri, UDH Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın onayının ardından bugün DHMİ Genel Müdürlüğünde yapılan törenle imza altına alındı.

Uygulama sözleşmesi;  DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan Birdal, Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak ile  Cengiz İnş. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz,  Limak İnş. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Günal Mapa İnş. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Nafiz Günal, Kolin İnş. Tur. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu ve Kalyon İnş. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı  Cemal Kalyoncu tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

YENİ HAVALİMANI'NDA İMZALAR ATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayırlısi olur insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavas Yavas 2 ~ 10 yıl önce
Finansmana gelince. Miktar sorun değil. En fazla faizi yüksek tutarlar yine bulunur para. Ama o delik deşik, ne kadar dolgu olacağı, hangi malzeme ile doldurulacağı belli olmayan araziye bankaların göndeceği teknik danışmanlan nasıl onay verecek, nasıl bir risk değerlendirmesi yapacak o şüpheli. Nihayetinde finansman bulunması için uzama şartıyla birlikte bir sene var ve dün başladı. Şirket, öz kaynakla dolguyu bir şekilde formüle ederse ve bunu anlatabilirse, o zaman finansman daha kolay olur. Hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavas Yavas ~ 10 yıl önce
Atılan sadece imza. Daha yer teslimi yok. Teslim edilecek yer hazır mı belli değil, kamulaştırması vs. bitti mi bitmedi mi bilen yok. Yer teslim edilecek bunun üzerine 3,5 sene inşaat süresi var. İkinci etap da var ki, diğer hub havalimanları ile rekabet için şarttır, inşaat süresini yaklaşık 4-4,5 sene olarak düşünmek lazım. Mayıs'ta başlansa, 2019 başı gibi faaliyete başlayabilir. Faaliyette olmayan havalimanına hiçbir airline planlama yapmaz. Faaliyete geçtikten sonra pazarlama, tanıtım faaliyetine başlanılacak derken, uluslararası hub olması, hele hele, Frankfurt, CDG gibi Avrupa hublarından ATM calması 10 seneyi bulacaktır. Fakat dikkatte alınması gereken rakipler bence Avrupadaki değil, Ortadoğudaki bağlantı noktaları. Devasa Dubai ve Abu Dhabi havalimanları bence daha ciddi rakipler olacak. Yoksa, Frankfurt gibi havalimanlarının rekabet gücü zaten night curve vb. nedeniyle çok zayıf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IGA ~ 10 yıl önce
Fraport transit uçuş avantajını bu havalimanı ile kaybetmiş oldu, nasıl kıskançlıkla bakıyor bilemezsiniz. Çabucak faaliyete geçmesi ümidi ile hayırlı olsun ülkemize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle ~ 10 yıl önce
İSTİKBAL GÖKLERDEDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dua rumuzlu arkadas, Marmarayi bitiren Binali Yildirim, hic suhen olmasin yeni havaalanida bitirir. O yuzden siz rahat rahat amin diyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dua ~ 10 yıl önce
Olmayacak duaya amin demeyelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
osman ~ 10 yıl önce
Senin gibi zihniyetler olduktan sonra bu memlekette hic bir sey olmaz.Her proje gibi buda bitecek.goreceksin.
Kapak ~ 10 yıl önce
işleri güçleri çelme takmak, laf üretmek olan, her yeniliğe, her projeye karşı çıkan ama memlekette bir tek dikili ağacı olmayan istemezükçü tayfasına kapak olsun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SEMRA ~ 10 yıl önce
Aynen size katiliyorum cikarin atin su at gozluklerinide bakin etrafta ne oluyor birsey urettiginiz yok bari sesiniz cikmasin kimin ne mal oldugu ortada...
TAHABEY ~ 10 yıl önce
Artık Ülkemizde ufak tefek ya da temeli atılıp yarıda kalan projeler üretilmiyor. Dünya ölçeğinde asırları da bünyesinde kapsayacak kadar dev ve bir o kadarda ekonomik anlamda müthiş getirisi olan eserlere imza atılıyor. Ülkem ve gelecek nesiller adına Sayın BİRDAL ve Ekibine teşekkür eder başarılarının devamını dilerim. LAF değil İŞ ÜRETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST_AYYILDIZ ~ 10 yıl önce
Son 10 yil icerisinde cizilen havalimani master planlari ve insa edilen tum terminal binalari birbirlerinin birer copy/paste yapilmis halidir. Tasarimlarini yapanlar ise uc asagi bes yukari ayni kurumlar. Peki bizim neyimiz eksik diye bir soru geliyor aklima. Hadi master plan bir derece, fakat terminal binasi konusunda neden...? Yukaridaki baslikla youtube da bir tasarim var. Sadece fikir vermesi acisindan bakilmaya ve haber yapmaya deger. 40,000 feet den net olarak gorulebilen, ICAO ve IATA nin tum kriterlerine hariyen uyan bir tasarim. http://www.youtube.com/watch?v=qtA8loKYS8M&feature=youtube_gdata_player Linkden de inceleme sansi bulabiliriniz. Neden dunyanin en buyuk havalimanini bizler tasarlayip yapamiyoruz... Bizim neyimiz eksik? Esi benzeri olmayan tek dizayn. http://www.youtube.com/watch?v=qtA8loKYS8M&feature=youtube_gdata_player

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000