11 Haziran 2013, Salı 09:19:15

"YENİ HAVALİMANI ÇEVRECİ OLACAK"

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının çevreci bir anlayışla inşa edileceğini belirterek, "Aksi bir durum olursa Gezi Parkı'ndaki çevreciler gelip gösteri yapabilirler" dedi.
  • birkere neden bahsettiginden kendi eminmi acaba? limanin cevreci olmasi dunya litaraturunde baska az atik, karbon emisyonu, mumkun oldugunca dogal aydinlatma, iklimlendirme, vb gibi yuzlerce kalemden olusur. yok insaat cevreci olacak diyorsa her insaat dogal yapida iz birakir, en az iz birakan yapi cevrecilige yaklasmis olur. sen 2.5 milyon evet milyon agac keseceksin sonra cevrecei diyeceksin. bence neden bahsettiginden haberi yok, eline kagit vermisler okuyor. metro ile ovunuyor. ha evet sen yapacaksin degilmi? yik onuda belediyeye oh ne guzel dunya bunlara guzel.
  • Singapur amazonlardan sonra en fazla yağışı alan ülke şehir. Özellikle ağaçlandırılan bir yer değil. Önemli olan yolcu hizmetlerinin birçoğunun ücretsiz olması orn. İçme suyu internet masaj koltuğu dinlenme uyuma alanları deri kaplı şezlonglu. Terminaller arasında gidip gelen trenler watmanı yok . Nerde bizde öyle bir havalimanı?
  • Sabiha Gökçen i 20 yıl ödemeli aldı. Yani her yıl kazandıkça ödeyecek. Burayı da neredeyse aynı mantıkla aldı. Güçlü olmak bole bisey. Ayak basan her yolcudan 10-15 Euro al cebine koy. Konan her uçaktan kazan oh ne ala. Singapur changi dünyanın en iyi havalimanlarından 3 kez gittim. İçme suyu internet masaj koltukları bedava v.s. Neden bahsediyorlar? Saygılar
  • Sayin ozdemir sartnameyi okumamis sanirim. Q2 milyon agac kesecekler orada. Kuslarin goc yolu degisecek. Denizi dolduracaklar. Bunun adi çevre katliamidir. Bu ise kredi verecekler de bu katliama ortaktir. 3. Havalimanina Hayır!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Havalimanı ihalesini kazanan ortak girişim grubunun önde gelen isimlerinden Özdemir, iddiaların aksine havalimanı hizmetlerinin pahalı olmayacağını söyledi. İşte Özdemir'in açıklamalarının ayrıntıları:

7,5 milyar arayacağız

İhaleyi 22 milyar euroya aldık. Ancak bizim ilk etapta bulmamız gereken para 22 milyar euro değil sadece 7,5 milyar euro. Bu parayı bulmak için kredi arayışına çıkacağız. Kolay bulacağımızı biliyoruz. Çünkü kredinin teminatı bizzat devlet. Adeta devlet garantisiyle kredi arayacağız. Sözünü ettiğimiz devlet garantisi, DHMİ'nin bize ödeyeceği 6,3 milyar euro garanti paradır. Bu parayı krediyi ararken teminat olarak sunacağız. Risksiz bir durum olduğu için kredi bulmak çok kolay olacak.

Singapur Modeli

Nihat Özdemir yeni havalimanının çevreci olacağını belirterek, şunları söyledi: Tamamen çevreci bir havalimanı olacak. Mümkünse hiç ağaç kesmeden yapmak istiyoruz. Aksine en çok ağacın olduğu bir havalimanı yapmak istiyoruz. Dünyada çevreci havalimanlarını araştırdık. Singapur çok güzel, yemyeşil bir alana sahip. Orayı örnek alabiliriz. Aksi bir durum olursa Gezi Parkı'ndaki çevreciler gelip gösteri yapabilirler."

Pahalı olmayacak

İhalede fiyatın çok yüksek çıkmasıyla birlikte herkesin üçüncü havalimanında hizmetlerin çok pahalı olacağını konuşmaya başladığını ifade eden Özdemir, "Kesinlikle pahalı olmayacak. Aynı şeyler Sabiha Gökçen Havalimanı için de söylenmişti. Ama pahalı bir uygulamamız olmadı" dedi.

Fiyatların Sabiha Gökçen'dekinden daha pahalı olmayacağını vurgulayan Özdemir, makul fiyatla , süper hizmetler sunacaklarını kaydetti.

En ideal yeri seçmişiz

Özdemir, inşaat alanının doğru seçildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Havaalanının yapılacağı bölge bence İstanbul'da bu iş için bulanabilecek en güzel yer. Göl denilen yerler eski maden ocakları. İçlerine yağmur suyu dolmuş alanlar. Bu alana mükemmel bir tesis kazandıracağız. Metro bağlantısıyla ulaşım sorunu da çözülecek." (Bugün)

"YENİ HAVALİMANI ÇEVRECİ OLACAK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

a ~ 11 yıl önce
birkere neden bahsettiginden kendi eminmi acaba? limanin cevreci olmasi dunya litaraturunde baska az atik, karbon emisyonu, mumkun oldugunca dogal aydinlatma, iklimlendirme, vb gibi yuzlerce kalemden olusur. yok insaat cevreci olacak diyorsa her insaat dogal yapida iz birakir, en az iz birakan yapi cevrecilige yaklasmis olur. sen 2.5 milyon evet milyon agac keseceksin sonra cevrecei diyeceksin. bence neden bahsettiginden haberi yok, eline kagit vermisler okuyor. metro ile ovunuyor. ha evet sen yapacaksin degilmi? yik onuda belediyeye oh ne guzel dunya bunlara guzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Singapur Changi ~ 11 yıl önce
Singapur amazonlardan sonra en fazla yağışı alan ülke şehir. Özellikle ağaçlandırılan bir yer değil. Önemli olan yolcu hizmetlerinin birçoğunun ücretsiz olması orn. İçme suyu internet masaj koltuğu dinlenme uyuma alanları deri kaplı şezlonglu. Terminaller arasında gidip gelen trenler watmanı yok . Nerde bizde öyle bir havalimanı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murka ~ 11 yıl önce
Sabiha Gökçen i 20 yıl ödemeli aldı. Yani her yıl kazandıkça ödeyecek. Burayı da neredeyse aynı mantıkla aldı. Güçlü olmak bole bisey. Ayak basan her yolcudan 10-15 Euro al cebine koy. Konan her uçaktan kazan oh ne ala. Singapur changi dünyanın en iyi havalimanlarından 3 kez gittim. İçme suyu internet masaj koltukları bedava v.s. Neden bahsediyorlar? Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevreci ~ 11 yıl önce
Sayin ozdemir sartnameyi okumamis sanirim. Q2 milyon agac kesecekler orada. Kuslarin goc yolu degisecek. Denizi dolduracaklar. Bunun adi çevre katliamidir. Bu ise kredi verecekler de bu katliama ortaktir. 3. Havalimanina Hayır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turuncu ~ 11 yıl önce
Arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum, bu kadar büyük ağaç kesimi, zaten nefes alamıyan istanbulu bitirecek....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000