24 Temmuz 2010, Cumartesi 08:46:30

Uşak Havaalanı için minare yıkılacak

Uşak’ın Bozkuş Köyü’nde Mehmet Ali Altay, 2000 yılında kendisine ait alana Hacı Aliler Furkan Camii’ni yaptırdı. Ancak caminin 65 metrelik minaresinin, 2004’te 2 kilometre uzaklıkta yapılan Uşak Havaalanı’na inip kalkan uçaklar için tehlike oluşturduğu belirlendi.
  • 65 m'lik minare yaptirinca "patron'a" daha mi yakin olunuyor. Yuh be, eminim o köyde çocuklar kendi köylerinde bulunmayan okula gitmek için sabah 5, aksam 5 km yürüyorlardir. Allah akil fikir versin.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi minarenin yıkılmasını ya da kısaltılmasını isteyerek Uşak Valiliği’ne başvurdu. Valilik yıkım kararını belediyeye bildirince, minarenin masraflarının da Altay tarafından ödenmesine karar verildi.

Altay ise “Müftülük ‘Tapuyu bana ver minarenin boyunu biz kısaltalım’ diyor. Camiyi ben yaptım, neden tapuyu onlara vereyim? Cami bizim ibadethanemiz, havaalanı da hepimizin. Minareyi yıkıp, sembolik minare yaptıracağım” diye konuştu. (Hürriyet)

Uşak Havaalanı için minare yıkılacak

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
65 m'lik minare yaptirinca "patron'a" daha mi yakin olunuyor. Yuh be, eminim o köyde çocuklar kendi köylerinde bulunmayan okula gitmek için sabah 5, aksam 5 km yürüyorlardir. Allah akil fikir versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000