31 Mart 2008, Pazartesi 10:02:48

Uçuşlarda aksama olacak mı?

Türk Hava Sahası'nda daha güvenli ve verimli uçuşlar için geliştirilen projeler hayata geçirilmek için gün sayılıyor... Peki, personel sayısı proje için yeterli mi?

Uçakların Türk Hava Sahası'nı daha güvenli ve verimli kullanmasını sağlayacak modernizasyon çalışması nedeniyle 7 Nisan'dan itibaren geçiş döneminde hava trafiğinde kısıtlamaya gidilecek.

Hava sahasını kontrol eden sistem, 1980’lerin sonunda hizmete girdi. 2010’da ’SMART’ olarak adlandırılan yeni nesil sisteme geçecek Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), bu çalışmalar öncesinde ara modernizasyona 7 Nisan’da başlayacak.

Modernizasyon ile birlikte gökyüzündeki uçak trafiğini yöneten Hava Trafik Kontrolörleri’nin personel başına düşen kontrol alanları daraltılarak daha güvenli hava trafik hizmeti verilmesi planlanıyor. Ancak yeterli mevcuda ulaşamayan Hava Trafik Kontrolör sayısının, geçiş sürecini uzatabileceğine dikkat çekiliyor.

Uzmanlar, ’Ara modernizasyon’ olarak adlandırılan geçiş döneminde çeşitli aksamaların olabileceğini söyleyerek, "Özellikle İstanbul, Antalya ve Ankara’da yoğun trafik nedeniyle uçakların geç kalkması nedeniyle rötarlar yaşanabilir" dediler.

Türk Hava Sahası, Avrupa’nın en yoğun uçak trafiğine sahip bölgelerin başında geliyor. Türkiye’den kalkan veya inen yolcu uçaklarının yanı sıra Avrupa’dan gelen Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya giden çok sayıda uçak trafiği de bu bölgeyi kullanıyor.

Kaynak: Star

Uçuşlarda aksama olacak mı?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000