15 Şubat 2010, Pazartesi 07:31:46

"Uçuşlara engel" denilen minare yeniden gündemde!

Uşak Havaalanı’na 1350 metre uzaklıktaki Bozkuş Köyü’nde bulunan Hacı Aliler Furkan Camisi’nin 65 metre uzunluğundaki minaresi yeniden gündeme geldi...
  • atlas bu meydana bu MİNAREye rağmen üç yıl uçtu tık yok.sıra THY ye gelince" yıkılsın" diyorlar.KORKUYORSANIZ UÇMAYIN KARDEŞİM!!!!!!!!
  • Aynı minareden bir kaç tane daha koysalar iyi olurmuş pilotlar aralarından geçmeye çalışıp inerlerdi.(redbull yarışları hesabı)Pilotluk becerileri artardı :)
  • aslolan camidir kaldıki minare yıkılsın denmiyor tehlike arzetmeyecek şekilde boyu kısalsın deniyor bir kaza olsa dahamı iyi olacak caminin sahibine sormak lazım cami yasalmı kaçak yapımı caminin altında marangoz hane kurdunmu camiye imam atanmışmı minareyi kısaltmak için müftülükte tutanak imzaladınmı
  • İçimizdeki İsviçreliler...
  • Yarın bir gün, Allah korusun bir kaza olursa, cenaze namazını da o camide kılarlar.
  • eh, 65 metre minare...Allah akıl versin!

Uşak Havaalanı’na 1350 metre uzaklıktaki Bozkuş Köyü’nde bulunan Hacı Aliler Furkan Camisi’nin 65 metre uzunluğundaki minaresi bir yıl önce DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan incelemenin ardından sakıncalı görüldü.

Minarenin yüksekliğinin 15 metre ile sınırlandırılması gerektiği belirtildi. Belediye Meclisi’nde yıkım kararı alınırken, camiyi yaptıran Mehmet Ali Altay, kararın iptali için dava açtı. Konuyu inceleyen Manisa İdari Mahkemesi, minarenin yıkımının yargı aşaması bitene kadar askıya alınmasını istedi. Uşak Belediyesi İmar Müdürlüğü de, bu istek üzerine yıkım kararına dair işlem yapamadı ve yargı sürecinin sonlanmasını beklemeye başladı.

Mahkeme sonucuna göre

Camiyi yaptıran hayırsever Mehmet Ali Altay, minarenin yıkımının ertelenmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, mahkemenin konuyu inceleyeceğini ve bilirkişi raporunu göre kesin karar vereceğini ifade etti. Altay, “Hukuk ne derse o olsun. Caminin olmazsa olmazı minaredir. Minaresiz cami olmaz” dedi.

(Hürriyet)

"Uçuşlara engel" denilen minare yeniden gündemde!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
atlas bu meydana bu MİNAREye rağmen üç yıl uçtu tık yok.sıra THY ye gelince" yıkılsın" diyorlar.KORKUYORSANIZ UÇMAYIN KARDEŞİM!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aynı minareden bir kaç tane daha koysalar iyi olurmuş pilotlar aralarından geçmeye çalışıp inerlerdi.(redbull yarışları hesabı)Pilotluk becerileri artardı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aslolan camidir kaldıki minare yıkılsın denmiyor tehlike arzetmeyecek şekilde boyu kısalsın deniyor bir kaza olsa dahamı iyi olacak caminin sahibine sormak lazım cami yasalmı kaçak yapımı caminin altında marangoz hane kurdunmu camiye imam atanmışmı minareyi kısaltmak için müftülükte tutanak imzaladınmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İçimizdeki İsviçreliler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yarın bir gün, Allah korusun bir kaza olursa, cenaze namazını da o camide kılarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eh, 65 metre minare...Allah akıl versin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000