23 Ocak 2013, Çarşamba 11:34:45

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI NASIL OLACAK?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanıyla açıklamalarda bulunuyor.
  • havalımanın bınalarının donanımının mıllı olması lazım her ne kadar zor gıbı gozuksede yukarıdan baklıdıgı zaman ay yıldız seklının bına catılarının uzerınde uygulanması cok guzel bır goruntu saglayacaktır...
  • Dünyanın en ilginç ve en büyük havalimanı olacağı kesin!.. Böyle iddialı bir havalimanının ana giriş kapısının da dünyada bir İLK'i temsil edecek şekilde temalı, anlamlı, işlevsel, estetik, ilginç ve çok farklı olması, havalimanımızın ana giriş-çıkış kapısının da dünyada benzersiz olduğunu anlatması dileği ile... Ayrıca, tüm havalimanlarımızın ana giriş kapılarının sıradan kapı olmaktan çıkartılıp daha anlamlı, işlevsel ve estetik olması konusu havacılık sektörümüzün büyüyen, yükselen gelişimine paralel daha anlamlı kapılarımızın gerçekleşmesi dileği ile… Unutmamak gerekir ki, bir havalimanında herkes her yeri göremez ama bir havalimanı ana giriş çıkış kapısını her an, herkes, milyonlar görür!.. Bir havalimanında en önemsiz yerden en önemli yere kadar her noktanın çok önemi vardır!.. saygılarımla..
  • Ataturk iyi ya, baba gibi isim iste.yeni isme gerek yok.
  • BENCE ISTANBUL ATATÜRK INTERNATIONAL. IAI
  • İSTANBUL INTERNATIONAL AIRPORT
  • Bence ağaoğlu my airport olsun
  • Högümete yakin bir ahbabimdan aldigim malumata göre yeni havalimaninin ismi Fatih Sultan Mehmed Uluslararasi Havalimani olacak.
  • İsTANBUL HAVALANI bu kadar basıt. herşeyde ataturk ataturk olmasına ısrar etmenın anlamı yok sevıyoruz sayıyoruz ama İsTANBUL HAVAALANI yeterlı bana gore.
  • Belkide amaç mevcut limandan Atatürk ismini kaldırmaktı. Yoksa neden başka çözümlerde olmasın ki. Bu yüzdendir ki isminin süpriz olmayacağına eminim.
  • Bence Recep Tayyip Erdogan havaalani olmali ismi. Cumhuriyet tarihinin Ataturk'ten sonra gelen en etkin lideri, hak etti adam.

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının ihalesi 3 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yolcu sayısı bazında dünyanın en büyük havalimanı olacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım düzenlediği basın toplantısıyla İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı hakkında bilgiler verdi.

Yıldırım, İstanbul'a yapılacak havalimanının yılda 150 milyon yolcu sayısıyla dünyanın en büyük havalimanı olacağını söyledi.

Havalimanıyla ilgili ihale tarihi de belli oldu. Yıldırım, ''İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının işletme süresi 25 yıl olacak, girişimciler, DHMİ'ye ödeyecekleri kirada yarışacak. İhale ilanına yarın çıkılacak ve ihale 3 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak'' dedi.

42 AYDA TAMAMLANACAK

Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının ilk etabının yer tesliminin ardından 42 ay içinde tamamlanmasını hedeflediklerini bildirdi. Yıldırım, yatırımın başlaması ile birlikte yılda ortalama 80 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını, havalimanının tam kapasiteyle hizmete girmesiyle ise toplam 120 bin kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Batı ve dünya için transfer alanı olacak havalimanı; Kanal İstanbul ve Yeni Şehir projesi ile eşzamanlı yürütülecek. Bu süreçte İstanbul'un merkezine raylı sistem ve karayolu da dahil edilerek yeni ekolojik sistem kurulacak. Havalimanı ve yeni şehir bir bütünlük arz edecek. Karayolu- raylı sistemi çalışması, havalimanı inşaatı ile eşzamanlı olacak.

En büyük toprak hareketi olacak. Havalimanında 12 araç kapalı otopark, 8 adet paralel taksi yolu, 4 milyon metrekarelik apron, 40 adet kule, şeref salonu, hastane, sosyal donatı alanı olacak."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapılacak yeni havalimanının dünyada eşinin ya da benzerinin olmayacağını alanında rakipsiz bir yapı olacağını söyledi. Havalimanının ismi konusunda yöneltilen soruya da cevap veren Bakan Yıldırım, "Siz eseri ortaya koyun ismi o kadar önemli değil. Yeter ki eser ortaya çıksın. İsim koyacak çok olur" dedi.

Havalimanının maliyeti hakkında da görüş belirten Bakan Yıldırım, "3. havalimanının finansman maliyeti hariç 7 milyar Euro'ya mal olması öngörülüyor" şeklinde konuştu.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI NASIL OLACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

mstf ~ 11 yıl önce
havalımanın bınalarının donanımının mıllı olması lazım her ne kadar zor gıbı gozuksede yukarıdan baklıdıgı zaman ay yıldız seklının bına catılarının uzerınde uygulanması cok guzel bır goruntu saglayacaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airman ~ 11 yıl önce
Dünyanın en ilginç ve en büyük havalimanı olacağı kesin!.. Böyle iddialı bir havalimanının ana giriş kapısının da dünyada bir İLK'i temsil edecek şekilde temalı, anlamlı, işlevsel, estetik, ilginç ve çok farklı olması, havalimanımızın ana giriş-çıkış kapısının da dünyada benzersiz olduğunu anlatması dileği ile... Ayrıca, tüm havalimanlarımızın ana giriş kapılarının sıradan kapı olmaktan çıkartılıp daha anlamlı, işlevsel ve estetik olması konusu havacılık sektörümüzün büyüyen, yükselen gelişimine paralel daha anlamlı kapılarımızın gerçekleşmesi dileği ile… Unutmamak gerekir ki, bir havalimanında herkes her yeri göremez ama bir havalimanı ana giriş çıkış kapısını her an, herkes, milyonlar görür!.. Bir havalimanında en önemsiz yerden en önemli yere kadar her noktanın çok önemi vardır!.. saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ataturk olsun hafiz ~ 11 yıl önce
Ataturk iyi ya, baba gibi isim iste.yeni isme gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MISAFIR ~ 11 yıl önce
BENCE ISTANBUL ATATÜRK INTERNATIONAL. IAI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 11 yıl önce
İSTANBUL INTERNATIONAL AIRPORT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafiir ~ 11 yıl önce
Bence ağaoğlu my airport olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Högümete yakin bir ahbabimdan aldigim malumata göre yeni havalimaninin ismi Fatih Sultan Mehmed Uluslararasi Havalimani olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cabın ~ 11 yıl önce
İsTANBUL HAVALANI bu kadar basıt. herşeyde ataturk ataturk olmasına ısrar etmenın anlamı yok sevıyoruz sayıyoruz ama İsTANBUL HAVAALANI yeterlı bana gore.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST-SAW ~ 11 yıl önce
İstanbulda 2 havalimanı oldugu (Atatürk ve Sabiha Gökçen) unutulmamalasi lazim...
Emre Ç. ~ 11 yıl önce
Belkide amaç mevcut limandan Atatürk ismini kaldırmaktı. Yoksa neden başka çözümlerde olmasın ki. Bu yüzdendir ki isminin süpriz olmayacağına eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Dost ~ 11 yıl önce
Bence Recep Tayyip Erdogan havaalani olmali ismi. Cumhuriyet tarihinin Ataturk'ten sonra gelen en etkin lideri, hak etti adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meçhul ~ 11 yıl önce
ıyımısın kardes sen :D

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000