16 Şubat 2010, Salı 09:24:18

TÜRKİYE'NİN EN MEŞHUR PİSTİ KAPATILIYOR

Bugüne kadar 18 kazanın yaşandığı Atatürk Havalimanı’nın kısa pisti 250 metre uzatılacak. 15 Nisan’dan itibaren 2 ay kapatılacak pisti kullanacak uçaklar Sabiha Gökçen ve Çorlu havalimanlarına yönlendirilecek.
  • kule İSG'nin değil kardeşim.
  • Pist uzatması yapılırken pistin iç bükey durumu da düzeltilecekmi acaba?
  • ISG havaalanı mevcut trafigi kaldıramıyor hele kargo apronundan operasyon yapmak bir felaket ekiplerin pist katedişi trafigin biraz arttığı zamanlarda saatler alabiliyor artan trafige karşılık park yeri sorunu yasayacak ve kargo apronunda yer bulacak yolcu ucaklarının yolcu ve ekiplerini bizim her gun yasadıgımız zorluklar bekliyor. Sayın ISG yetkilileri basta kule olmak uzere ekiplerinizi eğitin havada canciger kuzu sarması inip pisti terk edince üvey evlat olup terminal binasına bir turlu ulasamıyoruz.
  • aman kardeşim sakın sabiha gökçene kimse gelmesin mevcut trafiğe kimse hizmet veremiyor evlatlık ramp md Yİ şimdi ortada yok yaz trafiği başlıyor yüz tane daha havaştan evlatlık getirselerde bu trafiğe hizmet veremezler.
  • AHL ye inen tarifeli taşıyıcılar SAW a iner mi hiç ? Kargo uçakları yönlendirilebilir. SAW charterlara hizmet veremiyor, tarifelilere nasıl hizmet verecek ?
  • çalışmaya geç bile başladılar
  • arkadaslar bilip bilmeden ne güzel salliyoruz oraya buraya... zahmet edip bir gün meydani gören bir yerden trafigi izleyin bakalim tek pist o kadar ucaga yetecek mi ? neden baska yerlere yönlendirilecekmis, peehh..! daha sirketin adini bile bilmeden sirkete sallamalar v.s. pistin uzunlugunda birsey yok, bombeli yapi bozuyor ! cok biliyorsunuz ya !
  • 06-24 pisti kapatılınca geriye 18-36 pisti kalıyor. Sabiha Gökcen veya Çorlu'ya gitmeye ne gerek var?
  • pardon ama ben anlamadım 06 yada 36 ya inecek uçaklar onceden mı belırlenıyor 06 kapatılınca o pistin ucakları bu yuzden mı corlu yada sabihaya yonlendırılıyor? onlarda 36 ya inmek istesinler olmazmı?
  • iyi oldu iyi

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki 06/24 pisti, onarım ve uzatma işleri için 15 Nisan’dan itibaren 2 ay süreyle kapanacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, pistin 250 metre uzatılarak 2 bin 650 metreye çıkarılması ve pistteki çatlakların onarımı işi ihalesinde, 179 milyon 480 bin TL’lik en düşük teklifi veren Eko İnşaat ile geçen yıl sözleşme imzalamıştı. Sözleşmeye göre pist 15 Eylül’de kapatılarak çalışmalar başlayacaktı. Ancak firma, pistin uzatılacağı 250 metrelik alana dolgu malzemesi dökme çalışmalarını erken tamamlayınca pistin kapatılması planlanan tarih öne çekildi ve 15 Nisan’dan itibaren 2 ay süre ile kapatılmasına karar verildi. Yetkililer 06/24 pistinin kapalı olacağı 2 aylık sürede, görerek uçuş yapan küçük uçaklar ile tarifesiz kargo seferi yapan uçakların Sabiha Gökçen ve Çorlu Havalimanlarına yönlendirileceğini, tarifeli seferlerde ise bir aksama yaşanmayacağına açıkladılar.

TÜRKİYE'NİN EN MEŞHUR PİSTİ!

1994’ten bu yana 2.400 metrelik 06/24 pistinden 18 uçak iniş yaptığı sırada pistten çıktı. Özellikle yağmurlu havalarda sorun yaşanan 06/24’te son olarak 5 Ekim 2009’da JAT Havayolları uçağı pistten çıkıp toprak zemine saplanmıştı.

TÜRKİYE'NİN EN MEŞHUR PİSTİ KAPATILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
kule İSG'nin değil kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pist uzatması yapılırken pistin iç bükey durumu da düzeltilecekmi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ISG havaalanı mevcut trafigi kaldıramıyor hele kargo apronundan operasyon yapmak bir felaket ekiplerin pist katedişi trafigin biraz arttığı zamanlarda saatler alabiliyor artan trafige karşılık park yeri sorunu yasayacak ve kargo apronunda yer bulacak yolcu ucaklarının yolcu ve ekiplerini bizim her gun yasadıgımız zorluklar bekliyor. Sayın ISG yetkilileri basta kule olmak uzere ekiplerinizi eğitin havada canciger kuzu sarması inip pisti terk edince üvey evlat olup terminal binasına bir turlu ulasamıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aman kardeşim sakın sabiha gökçene kimse gelmesin mevcut trafiğe kimse hizmet veremiyor evlatlık ramp md Yİ şimdi ortada yok yaz trafiği başlıyor yüz tane daha havaştan evlatlık getirselerde bu trafiğe hizmet veremezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL ye inen tarifeli taşıyıcılar SAW a iner mi hiç ? Kargo uçakları yönlendirilebilir. SAW charterlara hizmet veremiyor, tarifelilere nasıl hizmet verecek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çalışmaya geç bile başladılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaslar bilip bilmeden ne güzel salliyoruz oraya buraya... zahmet edip bir gün meydani gören bir yerden trafigi izleyin bakalim tek pist o kadar ucaga yetecek mi ? neden baska yerlere yönlendirilecekmis, peehh..! daha sirketin adini bile bilmeden sirkete sallamalar v.s. pistin uzunlugunda birsey yok, bombeli yapi bozuyor ! cok biliyorsunuz ya !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
06-24 pisti kapatılınca geriye 18-36 pisti kalıyor. Sabiha Gökcen veya Çorlu'ya gitmeye ne gerek var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pardon ama ben anlamadım 06 yada 36 ya inecek uçaklar onceden mı belırlenıyor 06 kapatılınca o pistin ucakları bu yuzden mı corlu yada sabihaya yonlendırılıyor? onlarda 36 ya inmek istesinler olmazmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iyi oldu iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000