08 Aralık 2013, Pazar 14:16:34

TÜM HAVA TRAFİĞİ BURADAN İZLENECEK

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kurulan radar sistemi Türkiye’nin Kuzeydoğusu’ndaki hava trafiğini izleyecek.
  • bu radar sistemi erzurumada yapilmali.
  • TRABZONA HAYIRLI OLSUN.....ORDA DA VAR BURDA DA VAR DEMEYE GEREK YOK.... GÜZEL BİR ŞEY OLMUŞ ALLAH DEVLETE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.....
  • bazı arklarımızn o radardan, şurda da var burda da var şeklınde yapmış oldukları yorumlardan anlaşıldıgı uzere ,konuya uzak oldukları anlaşılmaktadır..onların sozunu ettıklerı radarlar askerı radar ıstasyonları olup, sadece hava savunma ve ucuş takıp amacıyla hava kv pers. nın gorev yaptıgı radarlardır. turkıyenın muhtelıf yerlerınde tesıs edılen soz konusu radarlar la, hava sahamıza gıren her ucagın takıbı yapılabıldıgı gıbı, tanımlanmayan vede onceden bılgısı bulunmayan ucaklara da scramble ucuşu gorevı yaptırılır..sıvıl ucaklara hv trafık kont hızmetını dhmı nın atco personelı, bunların ızlenmesını de bu radarlar la hv kuv. pers takıp eder..
  • Trabzon radarı batıda Sinop üzerinde;doğuda Kars,Ağrı hatta Iğdıra kadar;kuzeyde Sochi ve Maykopa yakın bölgeleri kapsama alanına alıyor.Türk hava sahasını dahada emniyetli hale getiriyor.Aleme hayırlı olsun.
  • Bundan Rize Pazar'da Hava Radar Komutanlığı'nda da var.
  • bunun bir benzeride kastamonu bozkurt ta var.
  • trabzonda verılen hv trf kont hızmetlerının manuel den radarlı hızmete gececek olmasını yerınde ancak, gec alınmış bır karar olarak degerlendırıyor ve hayırlı olmasını dılıyorum...

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kurulan radar sistemi Türkiye’nin Kuzeydoğusu’ndaki hava trafiğini izleyecek.

Doğu Karadeniz'in tek havalimanı olan Trabzon Havalimanı, Akçaabat ilçesine bağlı Mersin beldesinde hakim bir tepeye kurulan radar istasyonuyla 1957 yılından bu yana kullandığı manuel sistemden dijital sisteme geçecek. Trabzon Havalimanı'nın sorumluluk sahasındaki uçuşlar, testleri yapılan ancak henüz faaliyete girmeyen radar merkezi ile dijital ortamda çok daha hızlı ve güvenli şekilde yönlendirilebilecek.

Konuyla ilgili bilgiler veren Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Trabzon Havalimanı Başmüdürü Vedat Atabek, İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Dalaman ve Bodrum'daki merkezlerin ardından 7. radar merkezinin kısa bir süre sonra Trabzon’da devreye gireceğini söyledi. Türkiye'nin kuzeydoğusunda sivil hava trafiğine hizmet verecek tek radarın Trabzon’da bulunduğunu belirten Atabek, bugüne kadar manuel yöntemlerle düzenlenen kentteki uçuş trafiğinin, testleri yapılan radar merkezinin devreye girmesiyle dijital ortamda yönetilmeye başlayacağına dikkat çekti. Atabek “Şuan hava trafik kontrolörleri, Trabzon Havalimanı'nda manuel yöntemlerle hizmet veriyor. Kontrolörlerimiz, pilotlara pozisyonlarını sorarak, onların bildirdiği pozisyonlara ve kendi görüş alanındaki uçakların pozisyonlarına göre uçakları yönetiyor. Alçalma, tırmanma talimatları ise uçakların kaptanları tarafından verilen bilgilere ve talimatlara göre yapılıyor. Uçakların yaklaşması, indirilip kaldırılması bu şekilde sağlanıyor. Uçaklar artık yeni kurulan radar sistemi sayesinde Trabzon'da daha güvenli iniş kalkış yapabilecek. Mersin beldesindeki tepeye kurulan radar istasyonu, yaklaşma sisteminin bir parçası olacak. Bu radar, Trabzon Havalimanı'na gelen, Trabzon'dan kalkan ve hava sahamızı kullanan uçaklarla ilgili aldığı görüntüleri bize aktaracak. Biz de ekrandan uçağın konumunu takip edip uçağı yönlendireceğiz'' dedi.

Radar istasyonunun uluslararası standartlara göre inşa edildiğini kaydeden Atabek “Bu radar yaklaşık 200 mil yarıçapındaki bütün uçakları görme yeteneğine sahip. Bu sistemin en önemli özelliği emniyetli uçuşu sağlamasıdır. Bir sistem değişikliğine gidiyoruz. Radar sisteminin testleri tamamlandığında manuel sistemden radarlı sisteme geçeceğiz'' diye konuştu.

Öte yandan radar istasyonu yanında bir adet helikopter pistide yer alıyor.

TÜM HAVA TRAFİĞİ BURADAN İZLENECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

altuntastelfs ~ 10 yıl önce
bu radar sistemi erzurumada yapilmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SALİH ÇUBUK ~ 10 yıl önce
TRABZONA HAYIRLI OLSUN.....ORDA DA VAR BURDA DA VAR DEMEYE GEREK YOK.... GÜZEL BİR ŞEY OLMUŞ ALLAH DEVLETE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 10 yıl önce
bazı arklarımızn o radardan, şurda da var burda da var şeklınde yapmış oldukları yorumlardan anlaşıldıgı uzere ,konuya uzak oldukları anlaşılmaktadır..onların sozunu ettıklerı radarlar askerı radar ıstasyonları olup, sadece hava savunma ve ucuş takıp amacıyla hava kv pers. nın gorev yaptıgı radarlardır. turkıyenın muhtelıf yerlerınde tesıs edılen soz konusu radarlar la, hava sahamıza gıren her ucagın takıbı yapılabıldıgı gıbı, tanımlanmayan vede onceden bılgısı bulunmayan ucaklara da scramble ucuşu gorevı yaptırılır..sıvıl ucaklara hv trafık kont hızmetını dhmı nın atco personelı, bunların ızlenmesını de bu radarlar la hv kuv. pers takıp eder..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 10 yıl önce
Trabzon radarı batıda Sinop üzerinde;doğuda Kars,Ağrı hatta Iğdıra kadar;kuzeyde Sochi ve Maykopa yakın bölgeleri kapsama alanına alıyor.Türk hava sahasını dahada emniyetli hale getiriyor.Aleme hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lockheed ~ 10 yıl önce
Bundan Rize Pazar'da Hava Radar Komutanlığı'nda da var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bozkurt ~ 10 yıl önce
bunun bir benzeride kastamonu bozkurt ta var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 10 yıl önce
trabzonda verılen hv trf kont hızmetlerının manuel den radarlı hızmete gececek olmasını yerınde ancak, gec alınmış bır karar olarak degerlendırıyor ve hayırlı olmasını dılıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000