02 Haziran 2009, Salı 14:05:38

TÜBİTAK ve DHMİ'den işbirliği

TÜBİTAK ile DHMİ arasında, 2 Haziran 2009 tarihinde DHMİ’ nin ihtiyaç duyacağı alanlarda bilimsel ve teknolojik işbirliklerinin geliştirilmesini hedefleyen bir işbirliği protokolü imzalandı...
  • İhtiyaç duyulan alanlar derken neyi kastetmişler.Bari fikirleri projeleri varmı onu anlamadım.Yoksa personele bi sorsunlar belki fikir üretenler olur
  • Gercekten son derece guzel bir adim.Umarim hayata gecmesinde sorunlar yasanmaz.
  • Kime ne derse desin Ulaştırm bakanımız, Sivil Havacılık Genel Müdrümüz ve Devlet Hava Neydanlararı genel müdürümüz özlenen kalitede insanlar. Sezarın hakkını sezara vermek lazım.
  • olması gerekenler sonunda oluyor.bilimsel havacılık...kulağa bile hoş geliyor inşallah emekler boşa çıkmaz ve havacılık daha yüksek noktalara taşınır
  • çok güzel bir haber 2 kurumuda tebrik ederim.

DHMİ tarafından işbirliğine ilişkin açıklama yapıldı:

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) arasında, 2 Haziran 2009 tarihinde DHMİ’ nin ihtiyaç duyacağı alanlarda bilimsel ve teknolojik işbirliklerinin geliştirilmesini hedefleyen bir işbirliği protokolü imzalandı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ve DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal tarafından imzalanan işbirliği protokolü ile Türkiye hava sahasında gerçekleşen hava trafiğine ilişkin kontrol hizmetlerinin sağlanmasında gerek duyulan sistem ve alt sistemlerin milli imkan ve kabiliyetlerle gerçekleştirilmesinin sağlanması hedefleniyor.

Böylelikle, dışa bağımlılığın azalarak, döviz çıkışının azaltılması ve hava yolu taşımacılığının tercih edilir konuma geldiği günümüzde, yerli ve yabancı hava yollarına verilen hizmet ve güvenlik kalitesinin artırımı hedeflenmektedir. Ayrıca imzalanan işbirliği protokolü ile hava seyrüsefer hizmetlerinin en üst düzeyde güvenlik ve kalite seviyesine ulaştırılması hedefleniyor.

İmza törenindeki konuşmalarda; TÜBİTAK  Başkanı  Prof. Dr. Nüket Yetiş “ülkemizin ulusal bilim ve teknoloji öncelikleri ve politikalarının gerçekleştirilmesinde kurumlar arası işbirliklerinin ve milli kaynakların kullanımının önemine”  değinerek her iki kurum çalışanlarına başarılar diledi.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ise konuşmasında;  “Kuruluşumuz, Ülkemizde hava alanları işletmesi ve hava seyrüsefer hizmetlerini yürütmekle sorumludur. Bu hizmetleri yürütürken en üst düzeyde  çağdaş  ve uluslararası  sivil havacılık alt yapısını takip etmekte ve uygulamaktadır. Ülkemizde havacılık sanayine yönelik çalışmalar geç başlasa da, bu kısa sayılabilecek zaman diliminde çok büyük mesafelerin  katedildiği açıktır. Özellikle milli araştırma kurumumuz TÜBİTAK’ın başarılı çalışmalarını havacılık alt yapısında kullanarak ulaştığı yüksek teknolojik seviyeyle,  sivil havacılık alanında da bir pencere açılması ve ülkemizin seyrüsefer alt yapısına yönelik ihtiyaçların tümüyle milli kaynaklardan karşılanması en büyük hedef ve beklentimizdir” dedi ve iki kurum çalışanlarına teşekkür ile başarı dileklerini iletti.

İşbirliği Protokolü çerçevesinde, TÜBİTAK ve TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Bilişim Teknolojileri Enstitüsü (MAM BTE) ve DHMİ’nin ortak çalışmalara imza atması planlanıyor.

DHMİ-TÜBİTAK İŞBİRLİĞİ

TÜBİTAK ve DHMİ'den işbirliği

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
İhtiyaç duyulan alanlar derken neyi kastetmişler.Bari fikirleri projeleri varmı onu anlamadım.Yoksa personele bi sorsunlar belki fikir üretenler olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gercekten son derece guzel bir adim.Umarim hayata gecmesinde sorunlar yasanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kime ne derse desin Ulaştırm bakanımız, Sivil Havacılık Genel Müdrümüz ve Devlet Hava Neydanlararı genel müdürümüz özlenen kalitede insanlar. Sezarın hakkını sezara vermek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
olması gerekenler sonunda oluyor.bilimsel havacılık...kulağa bile hoş geliyor inşallah emekler boşa çıkmaz ve havacılık daha yüksek noktalara taşınır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çok güzel bir haber 2 kurumuda tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000