24 Temmuz 2010, Cumartesi 15:35:36

SÖZ ORHAN BİRDAL'DA

DHMİ çalışanlarının uzun süredir merakla beklediği tasarı, TBMM’den geçerek yasalaştı. Peki, bu DHMİ çalışanları için ne ifade ediyor? İşte tüm bu sorular dün akşam Airport TV'de yanıt buldu...
  • ne acaipsin dhmi li bey kendi içinizde sen şu kadar alıyosun ben bunu alıyorum bitti şimdi shgm yemi sarıyosun. biz kac senedir yanımızda 3 katı maaş alan arkadaşlarımızla iş yapıyoruz bir gün olsun sen fazla alıyosun haketmedin demedik hepsine helali hoş olsun. ilk önce sindirimine yardımcı soda falan iç. ayrıca gören wright kardeşler sanır seni. senin paranda kimsenin gözü yok aklın çıkacak pay alırısak diye. biz sadece nerden olursa olsun adalet istiyoruz. gel bizim kurumda 1 ay dayan bi tazminatta ben verecem sana. ha gelir çalışırım bir ay çıkarım dersen seni almaya kimse cesaret edemez. bilmiyorum uzaktan hoş mu geliyor shgm ama halimize acırsın. otur şükret milletin emeklerine de laf etme.
  • Biz SHGM olarak 130 personel ile bu kadar iş yapıyorsak Siz 7000 küsur personelle neler yapmazsınız! Şİmdiye uzay üssü kurmanız gerekirdi :-)))). Kimin ne kadar iş yaptığını bilmeden böyle konuşup komik duruma düşme sayın DHMİ li kardeş. Ayrıca aldığınız para helal hoş olsun. Kimsenin parasında gözümüz yok! Sadece adalet diyoruz...Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü üst geçiş izni vermese Eurocontrol paranız nereden gelecek :-)))).
  • İddia ediyorum SHGM, Dışişleri bakanlığından sonra temposu en yoğun 2. kamu kurumudur.
  • gel bir gün ankaraya genel müdürlüğümüze misafir olda ne iş yaptığımızı gösterelim. ha gelemem dersen istanbulda ve antalya da da temsilciliklerimiz var bekleriz. tabi sen yoğunsundur fal bakmaktan fırsat bulursan ugra. kib byee
  • SHGM'nin en az çalışanı DHMİ'nin en çok çalışanı kadar çalışır kardeşim. Sen hiç merak etme...Hakkımız olmayan birşeyi de istemeyiz. Benim itiraz ettiğim nokta DHMİ ile SHGM arasında ne fark var???. Biz de havacılık yapıyoruz DHMİ de.
  • ben bastan soyleyeyim... bir cok devlet dairesinde oldugu gibi masasının basında esneye esneye calısırlar, sonra da dhmi ye laf atarlar... yukarıda allah var ... sadece gidin dhmi ye (genel mudurlugunu kastetmiyorum ama- orası da bin tane yat masa basında operasyonda calısanla aynı maası al tipi insanlarla dolu), ve aradaki farkı gorun!!... yapılan iş ve sorumululuk anlamında... ama yapamaz ve anlayamazsınız!!...
  • Sayın bakanımız bu kadar güzel işlere imza atan 100 küsur SHGM personelini mağdur etmeyecektir. En azından temennimiz bu. Gece gündüz demeden çalışmamızın karşılığı bu olmamalı. Sayın bakanım, sizden istirhamımız SHGM'ye de sahip çıkın. Burdaki insanlar çok gayretli ve azimli. Gerekli düzenlemeler için sadece sizin bir talimatınız yeterli olacaktır. Bizi (SHGM çalışanlarını) mağdur etmeyeceğinizi biliyoruz. SHGM insanların biraz durup daha sonra zıplama tahtası olarak kullandığı bir yer olmasın lütfen. Biz kurumumuzu da yaptığımız işi de seviyoruz. Ancak bu kadar stresli ve yoğun tempolu bir işin karşılığı 100-1300 TL olmamalı. Hiç olmadı işçiler kadar değerimiz olsun...
  • Kısıtlı personel sayısı ile canla başla çalışan, bir memurdan beklenenin üzerinde gayret sarfeden, çoluğu çocuğundan ayrı kalıp yurdun dört bir köşesine koşuşturan, ancak hiç bir zaman taktir görmeyen, sadece kazalarda hatırlanarak günah keçisi yapılan, tüm yasal mevzuatın hammallığını çeken, uluslararası arenada öne çıkan ama bağlı bulunduğu Bakan'ın gözünde hakettiği alakayı göremeyen bir otorite. Kendi personeline 1100-1300 lira maaş verebilen, hiç bir özlük hakkı sunamayan bir otorite. Sergilenen tutum ve uygulamalar o kadar hatalıki, inanılmaz bir çarpıklık var. Allah SHGM personelini bu hale düşüren, onları bu denli küçük düşüren bir ekonomik yapıya iten tüm yetkililerden bunun hesabını soracaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın.
  • şuna inanız ki DHMİ içerisinde elektronik personeli olan 100-150 kişinin uğradığı haksızlık hiçbir birimde yok. ne olacağıda belli değil.
  • rahmetli özal'ın çoğu sözü çarpıtıldı,memur sözü de öyle, lütfen memlekete bu kadar hizmeti olan insanı kabirde rahat bırakın.

Havacılık tazminatları konusunda uzun süren bekleyiş mutlu sonla bitti. Türkiye Büyük Millet Meclis’inde görüşülen tasarı yasalaşınca DHMİ çalışanları büyük mutluluk yaşadı.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, canlı yayında havacılık tazminatları konusunu ve bugüne kadar ki süreci dün akşam Airport TV Ana Haber Bülteni'nde Nilay Morgül Herdem'e anlattı.

Peki, Orhan Birdal neler söyledi?

İşte yanıtı:

SÖZ ORHAN BİRDAL'DA

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
ne acaipsin dhmi li bey kendi içinizde sen şu kadar alıyosun ben bunu alıyorum bitti şimdi shgm yemi sarıyosun. biz kac senedir yanımızda 3 katı maaş alan arkadaşlarımızla iş yapıyoruz bir gün olsun sen fazla alıyosun haketmedin demedik hepsine helali hoş olsun. ilk önce sindirimine yardımcı soda falan iç. ayrıca gören wright kardeşler sanır seni. senin paranda kimsenin gözü yok aklın çıkacak pay alırısak diye. biz sadece nerden olursa olsun adalet istiyoruz. gel bizim kurumda 1 ay dayan bi tazminatta ben verecem sana. ha gelir çalışırım bir ay çıkarım dersen seni almaya kimse cesaret edemez. bilmiyorum uzaktan hoş mu geliyor shgm ama halimize acırsın. otur şükret milletin emeklerine de laf etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biz SHGM olarak 130 personel ile bu kadar iş yapıyorsak Siz 7000 küsur personelle neler yapmazsınız! Şİmdiye uzay üssü kurmanız gerekirdi :-)))). Kimin ne kadar iş yaptığını bilmeden böyle konuşup komik duruma düşme sayın DHMİ li kardeş. Ayrıca aldığınız para helal hoş olsun. Kimsenin parasında gözümüz yok! Sadece adalet diyoruz...Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü üst geçiş izni vermese Eurocontrol paranız nereden gelecek :-)))).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İddia ediyorum SHGM, Dışişleri bakanlığından sonra temposu en yoğun 2. kamu kurumudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gel bir gün ankaraya genel müdürlüğümüze misafir olda ne iş yaptığımızı gösterelim. ha gelemem dersen istanbulda ve antalya da da temsilciliklerimiz var bekleriz. tabi sen yoğunsundur fal bakmaktan fırsat bulursan ugra. kib byee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM'nin en az çalışanı DHMİ'nin en çok çalışanı kadar çalışır kardeşim. Sen hiç merak etme...Hakkımız olmayan birşeyi de istemeyiz. Benim itiraz ettiğim nokta DHMİ ile SHGM arasında ne fark var???. Biz de havacılık yapıyoruz DHMİ de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben bastan soyleyeyim... bir cok devlet dairesinde oldugu gibi masasının basında esneye esneye calısırlar, sonra da dhmi ye laf atarlar... yukarıda allah var ... sadece gidin dhmi ye (genel mudurlugunu kastetmiyorum ama- orası da bin tane yat masa basında operasyonda calısanla aynı maası al tipi insanlarla dolu), ve aradaki farkı gorun!!... yapılan iş ve sorumululuk anlamında... ama yapamaz ve anlayamazsınız!!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın bakanımız bu kadar güzel işlere imza atan 100 küsur SHGM personelini mağdur etmeyecektir. En azından temennimiz bu. Gece gündüz demeden çalışmamızın karşılığı bu olmamalı. Sayın bakanım, sizden istirhamımız SHGM'ye de sahip çıkın. Burdaki insanlar çok gayretli ve azimli. Gerekli düzenlemeler için sadece sizin bir talimatınız yeterli olacaktır. Bizi (SHGM çalışanlarını) mağdur etmeyeceğinizi biliyoruz. SHGM insanların biraz durup daha sonra zıplama tahtası olarak kullandığı bir yer olmasın lütfen. Biz kurumumuzu da yaptığımız işi de seviyoruz. Ancak bu kadar stresli ve yoğun tempolu bir işin karşılığı 100-1300 TL olmamalı. Hiç olmadı işçiler kadar değerimiz olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kısıtlı personel sayısı ile canla başla çalışan, bir memurdan beklenenin üzerinde gayret sarfeden, çoluğu çocuğundan ayrı kalıp yurdun dört bir köşesine koşuşturan, ancak hiç bir zaman taktir görmeyen, sadece kazalarda hatırlanarak günah keçisi yapılan, tüm yasal mevzuatın hammallığını çeken, uluslararası arenada öne çıkan ama bağlı bulunduğu Bakan'ın gözünde hakettiği alakayı göremeyen bir otorite. Kendi personeline 1100-1300 lira maaş verebilen, hiç bir özlük hakkı sunamayan bir otorite. Sergilenen tutum ve uygulamalar o kadar hatalıki, inanılmaz bir çarpıklık var. Allah SHGM personelini bu hale düşüren, onları bu denli küçük düşüren bir ekonomik yapıya iten tüm yetkililerden bunun hesabını soracaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şuna inanız ki DHMİ içerisinde elektronik personeli olan 100-150 kişinin uğradığı haksızlık hiçbir birimde yok. ne olacağıda belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
rahmetli özal'ın çoğu sözü çarpıtıldı,memur sözü de öyle, lütfen memlekete bu kadar hizmeti olan insanı kabirde rahat bırakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000