04 Temmuz 2008, Cuma 08:03:40

Sinop'ta geri sayım başladı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün 6 yıl önce kapatılan Sinop Havaalanı'nı yeniden uçuşlara açmak için yürüttüğü çalışmalarda geri sayım başladı.
  • 6 YIL ÖNCE ZARAR ETTİKLERİ İLERİ SÜRÜLEREK KAPATILAN BU HAVA ALANLARI TRİLYONLAR HARCANARAK TEKRAR AÇILDILAR.KARMI EDİLMİŞ OLDU.O ZAMANKİ HÜKÜMETİN HAVACILIK KONUSUNDAKİ DAR GÖRÜŞLÜLÜĞÜNÜN İSPATIDIR.ŞU ANDA AÇILMIŞ OLANLARDA YOLCU TAŞIMAYA UÇAK SAYISI YETMİYOR.

Sinop, 15 Temmuz'da tamamlanacak çalışmaların ardından, havayolu şirketlerinin talep etmesi durumunda uçuşlara başlayabilecek.

2002 sonunda sivil uçuşlara kapatılan Sinop Havaalanı'nda bulunan tesislerin bakım, onarım ve iyileştirilmesi için bu yılın başında ihaleye çıkılmıştı. 15 Temmuz'da tamamlanacak çalışmalar kapsamında, terminal binasının dış cephe kaplamasının yenilenmesi, boya işleri, girişin genişletilmesi, elektrik, su ve kazan tesisatının yenilenmesi işleri yapıldı. Ayrıca havaalanındaki kulenin camları değiştirildi, asma tavanı ile döşemeleri yapıldı ve tesisatı yenilendi. 2002 yılından bugüne kadar havacılık amacıyla kullanılmayan havaalanının tüm PAT ve şerit sahalarındaki otlar ile pist kenarlarındaki çalı ve ağaçlarlar temizlendi. Havaalanında öncelikle PAT sahaları ile ilgili detaylı teknik analiz ve piste pürüzlülük testi yapılarak özel aydınlatma sistemleri kontrol edildi.

Sinop Havaalanı'nın yanı sıra Tokat, Zonguldak/Çaycuma, Uşak, Sivas ve Balıkesir/Merkez havaalanları, 31 Aralık 2002 tarihinden itibaren hava trafiğine kapatılmıştı. Yolcu potansiyeli görülmediği gerekçesiyle tarifeli seferler düzenlenmemesi ve mevcut tarifeli seferlerin iptal edilmesi nedeniyle havaalanları atıl duruma düşmüştü.

Sinop Havaalanı'nın kapatılmasının ardından, imzalanan bir protokol ile geçici olarak Jandarma Genel Komutanlığı'na devredilmişti. Komutanlık, bu süre içinde meydanı 'Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı' olarak kullandı.

Sinop'ta geri sayım başladı

Yorumlar

SİNOPE ~ 16 yıl önce
6 YIL ÖNCE ZARAR ETTİKLERİ İLERİ SÜRÜLEREK KAPATILAN BU HAVA ALANLARI TRİLYONLAR HARCANARAK TEKRAR AÇILDILAR.KARMI EDİLMİŞ OLDU.O ZAMANKİ HÜKÜMETİN HAVACILIK KONUSUNDAKİ DAR GÖRÜŞLÜLÜĞÜNÜN İSPATIDIR.ŞU ANDA AÇILMIŞ OLANLARDA YOLCU TAŞIMAYA UÇAK SAYISI YETMİYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000