05 Mart 2014, Çarşamba 12:30:51

SAGA'NIN TEMİNAT MEKTUBU DHMİ'DE NASIL BUHAR OLDU?

Haziran 2013’te ruhsatı iptal edilen Saga Havayolları’nın DHMİ’deki 1.5 milyon dolarlık teminatı buhar oldu. Çalışanlar şirket alacaklarını alamazken şirket yönetimine yakın isimler avukat aracılığıyla parasını tahsil etti.
  • konuyla ilgili alakanızdan dolayı tesekkürler. Saga Mağduru ve mağdurları olarak çok kötü günler geçirdik. Yardımınızı bekliyoruz.
  • benim adım; murat birecik. 1988 senesinde -isim babası da olduğum- saga turizmin kurucu müdürüyüm... abdülkadir'in babası merhum kemal kolot, çok düzgün bir insandı. allah rahmet eylesin... abdülkadir beni, 1989 senesinin sonunda, kurucusu olduğum saga turizm'den kovdu!.. neyse... (o kovuluş üzerine kendi şirketimi kurmak nasip oldu) değerli arkadaşlar; binali yıldırım, sizin sorununuzu çözecektir!.. ben, 17 mart pazartesi günü saat 11.00 de, İzmir'de terminal açılışında kendisiyle beraber olacağım. isterseniz, konuyu aktarayım... saygılarımla/murat birecik
  • DHMI den ve SHGM den hala bu konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. hayretler içindeyim. ortada çok büyük bir dolandırıcılık var ama kimseden ses yok.
  • Baylar ve bayanlar neden rumuz ile katılıyorsunuz yoksa dolandırıldığınıza inanmıyormusunuz, ayıp mı olur? Lütfen şeffaflık için şeffaf olalım.. Kimseden korkum yok allahtan başka..allahtan korkmayanlar ise herkesten korksun bundan sonra. Ben Saga yönetiminden herkesin adına bir açıklama, özür ve telafi bekliyorum.eğer insan içine çıkacak en ufak bir cesaretleri kaldıysa bunu gerçekleştirmelidirler..bu yapılanlar her türlü hakaretten daha ağırdır, kabul edilemez bir durumdur..evlatlarımızın hakkını, alınterimizin ve fedakarlığımın karşılığı bu olmamalıydı. Klasik konuşmalar artık bir kenara artık bu yöntemlere dur diyelim...Allah hepinizin yolunu açık etsin..
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Ya kimse bes kurus para alamadimi ben anlamadim ben teminattan sadece maas odememi aldim tazminatimi dhmi avukati para kalirsa gerisinide alabilecegimi soyledi ne ara tukendi bu kadar para onu anlamadim kac kisi aldi herkes yazsin bu isin katakullisini anlayalim dhmi de 3 5 kisiye az biraz para verip gostermelik gerisini nasil talan ettiler bi anlayalim kim neyin pesinde dhmi ye hic bir zmn guvenmedim ztn hep suphelendim yinede gunahlarini almak istemiyorum ama bizzat gorustugum dhmi avukati bayan en son gorustugum tel,konusmasinda suratima tel kapatincaya kadar varan terbiyesizliginin arkasini birakmayacagim.
  • Kel dispatcher diyen arkadaş Allah'a şükür işim var. Sen bu saatten sonra kimin adamı olacaksın onu düşün.
  • Kel dispatcher diyen arkadaş senin kime ne faydan dokunur acaba.... İyi olan iş buluyor merak etme sen yorma kafanı bunlara uyu sen uyu hadi bakayım....:))
  • Bu adam bu paraları vermez. Demek oluyorki Erhan ALTUN ve saz arkadaşları hakkın rahmetine kavuşacak. Diğer arkadaşları bilmem fakat Erhan ALTUN açlığa 2 günden fazla dayanamaz ): İYİ BİLİRDİK Allah rahmet eylesin ):
  • Hala iş bulamadın dimi :) sen sosyal güvenlik uzamanı olda bari insanlara faydan olsun :))

Saga Havayolları’nın kapanmasından sonra en büyük mağduriyeti şirket çalışanları yaşadı. Şirketin son dönemlerinde maaşlarını alamayan çalışanlar, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ndeki 1.5 milyon dolarlık teminat mektubunun bozulması sonrası alacaklarını tahsil etmek istedi. Başlangıçta sözkonusu teminat mektubundan haklarına düşen parayı alacaklarını öğrenen çalışanlar, daha sonraki süreçte paralarını almak için gittikleri DHMİ’den beklemedikleri cevapla karşılaştı.

DHMİ yetkililerinin teminat mektubu karşılığı paranın tamamının dağıtıldığını öğrenen mağdurlar, paranın tamamının göstermelik çalışanlara verildiğini iddia etti.

Saga Havayolları’nde 2011’den bu yana Mali İşler Başkanı olarak görev yapan Erhan Altun, teminat mektubunun usulsüz olarak dağıtıldığını öne sürerek, “ Aralarında kabin memuru, uçak mühendisi, ticaret müdürü de bulunan arkadaşlar paralarımızı tahsil etmek için DHMİ’ye başvurduk. Benim 64 bin TL alacağım vardı. Ancak şirketle anlaşarak bunun yarısının ödenmesine bile razı olduk. DHMİ’ye ilk başvurduğumuzda paranın ödeneceğini söylediler. Sonraki başvurumuzda paranın tamamen dağıtıldığını öğrendik” dedi.

Altun, sözkonusu paranın usulsüz şekilde şirket yönetiminin arkadaşları ve yakınlarına dağıtıldığını kaydederek, “ Şirket üst yönetimine SHY 6A gereği teminat mektubundan para ödenememez. Form 4 belgesi olanlar şirketin batışında sorumludur. O yüzden alamazlar ancak Ali Birhan Temel oğlu üzerinden 200 bin TL aldı. Yönetim Kurulu üyesi Kayra Alioğlu da para aldı. Şirketin sahibi Abdulkadir Kolot’un şirkette fiilen çalışmayan ancak sigortalı görünen arkadaşı Didem Karaoğlu para aldı. Bu şekilde yüklü miktarda para çekildi. Gerçekten mağdur olan bizlere para kalmadı” diye konuştu.

Şirketin Mali İşler Başkanı olduğu için hangi çalışanın ne kadar alması gerektiğini bildiğini kaydeden Altun, DHMİ’den tahsil edilen paraların birçoğunun usulsüz tahsilat olduğunu ve bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

Hakkını alamayan mağdurlardan bazılarının protesto amacıyla açlık grevine başlayacağını belirten Altun, “ Paramızın buharlaştırılmasının hesabını verecekler. Hakkımızı alana kadar açlık grevine devam edeceğim” dedi.

©AirportHaber.com ÖZEL

SAGA'NIN TEMİNAT MEKTUBU DHMİ'DE NASIL BUHAR OLDU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

saga mağduru ~ 10 yıl önce
konuyla ilgili alakanızdan dolayı tesekkürler. Saga Mağduru ve mağdurları olarak çok kötü günler geçirdik. Yardımınızı bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat birecik ~ 10 yıl önce
benim adım; murat birecik. 1988 senesinde -isim babası da olduğum- saga turizmin kurucu müdürüyüm... abdülkadir'in babası merhum kemal kolot, çok düzgün bir insandı. allah rahmet eylesin... abdülkadir beni, 1989 senesinin sonunda, kurucusu olduğum saga turizm'den kovdu!.. neyse... (o kovuluş üzerine kendi şirketimi kurmak nasip oldu) değerli arkadaşlar; binali yıldırım, sizin sorununuzu çözecektir!.. ben, 17 mart pazartesi günü saat 11.00 de, İzmir'de terminal açılışında kendisiyle beraber olacağım. isterseniz, konuyu aktarayım... saygılarımla/murat birecik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
açıklamabekliyoruz ~ 10 yıl önce
DHMI den ve SHGM den hala bu konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. hayretler içindeyim. ortada çok büyük bir dolandırıcılık var ama kimseden ses yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
halit aral ~ 10 yıl önce
Baylar ve bayanlar neden rumuz ile katılıyorsunuz yoksa dolandırıldığınıza inanmıyormusunuz, ayıp mı olur? Lütfen şeffaflık için şeffaf olalım.. Kimseden korkum yok allahtan başka..allahtan korkmayanlar ise herkesten korksun bundan sonra. Ben Saga yönetiminden herkesin adına bir açıklama, özür ve telafi bekliyorum.eğer insan içine çıkacak en ufak bir cesaretleri kaldıysa bunu gerçekleştirmelidirler..bu yapılanlar her türlü hakaretten daha ağırdır, kabul edilemez bir durumdur..evlatlarımızın hakkını, alınterimizin ve fedakarlığımın karşılığı bu olmamalıydı. Klasik konuşmalar artık bir kenara artık bu yöntemlere dur diyelim...Allah hepinizin yolunu açık etsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxyankee ~ 10 yıl önce
Ya kimse bes kurus para alamadimi ben anlamadim ben teminattan sadece maas odememi aldim tazminatimi dhmi avukati para kalirsa gerisinide alabilecegimi soyledi ne ara tukendi bu kadar para onu anlamadim kac kisi aldi herkes yazsin bu isin katakullisini anlayalim dhmi de 3 5 kisiye az biraz para verip gostermelik gerisini nasil talan ettiler bi anlayalim kim neyin pesinde dhmi ye hic bir zmn guvenmedim ztn hep suphelendim yinede gunahlarini almak istemiyorum ama bizzat gorustugum dhmi avukati bayan en son gorustugum tel,konusmasinda suratima tel kapatincaya kadar varan terbiyesizliginin arkasini birakmayacagim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saga dispatcher ~ 10 yıl önce
Kel dispatcher diyen arkadaş Allah'a şükür işim var. Sen bu saatten sonra kimin adamı olacaksın onu düşün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slotları unutma ~ 10 yıl önce
babaya selamlar kel arkadaşım
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Kel dispatcher diyen arkadaş senin kime ne faydan dokunur acaba.... İyi olan iş buluyor merak etme sen yorma kafanı bunlara uyu sen uyu hadi bakayım....:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu adam bu paraları vermez. Demek oluyorki Erhan ALTUN ve saz arkadaşları hakkın rahmetine kavuşacak. Diğer arkadaşları bilmem fakat Erhan ALTUN açlığa 2 günden fazla dayanamaz ): İYİ BİLİRDİK Allah rahmet eylesin ):

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KEL DISPATCHER ~ 10 yıl önce
Hala iş bulamadın dimi :) sen sosyal güvenlik uzamanı olda bari insanlara faydan olsun :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000