25 Ekim 2013, Cuma 08:40:43

SABİHA GÖKÇEN'E İKİNCİ PİST GELİYOR

DHMİ Genel Müdürlüğü, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pist ve kule yapımı için bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkacak.
  • geçmişi düşünüorumda kimler geldi kimler geçti...bu pist işini kimler planladı, kimler ne düşler kurdu, kimler artık yok....
  • Airman69, yaptığınız açıklama tam da plansızlığın, programsızlığın bir örneği. Yap boz, milli kaynakları heba et!
  • ZATEN AYNI ŞEYI SÖYLÜYORUM YENI TERMINAL BINASI GEREKECEK DIYE PROBLEM ŞU ANKI TERMINAL BİNASININGELECEKTE YAPACAKLARI YERE NEDEN YAPMADILAR. TERMINAL YAP 5 yıl sonra yenisini yap para bol planlama bumudur ???
  • Pist 3500x60 metre paralel operasyon yapilabilecek ve catiiia olacak sekilde insaa edilecek
  • SAW da yapılması planlanan pist teknik hangarların arka tarafına inşaa edilirse aynı anda iniş-kalkışlar yapılabilir.
  • Dostum cat, kategorinin ingilizce kisaltmasi oluyor 3 kategoride siralaniyor cat1,2 ve 3 (abc diye uzantilarda mevcut) her kategori ucaklara saglanan ils yaklasmasinin hassasiyetini simgeliyor en hassas yaklasma cat 3, teyyareler cat 3 de cok dusuk gorusle otomatik inis yapilabilir. bu yuzden arkadaslarinda bashsettigi gibi istanbul gibi bir metropolde bu devirde bazi hava sartlarinda trafigi rahatlaticagi icin yeni pistte olmasi sarttir zaten olmamasi gibi bir ihtimal de gormuyorum. Saygilar Erek KARTAL
  • Haberde herhangi bir detay verilmemiş ama iki pist aynı anda kullanılmayacak kadar yakın yapılmaz diye umuyorum. AHL'de de sözde 3 tane pist var. Ama Antalya'da uçağın biri inerken diğeri kalkabiliyor. Mevzu budur.
  • Yav sormak ayıp olmasa ILS CAT ne demek
  • YENI PIST ŞU ANKI PISTIN DOĞUSUNA YAPILACAK. YENI YAPILAN TERMINAL BINASI ŞU ANKI MEYDANIN BATISINDA. YANI YENI PIST YAPILDIĞINDA TERMINAL BINASI IKI PISTIN ARASINDA OLMAYACAK. BU NE DEMEK IKI PIST VAR AMA YINE TEK PIST GIBI KULLANILACAK. AZ HAVACILIK BILGISI OLAN BUNU ANLAR. PEKI BU NEDEMEK YENI PIST BITINCE IKI PISTIN ARASINA YENI BIR TERMINAL BINASI. YANI YENI BIR IHALE DEMEK. YANI IHALELERE DEVAM DEMEK.. BU PLANLAYICILAR OLDUKÇA DAHA ÇOK IHALE DEMEK.
  • hani yeni pistin genişliği net 60 metre olacak ve çevremizde A380 nin operasyon yapabileceği tek havalimanı olacaktı bu haberde net 45 metreden bahsediliyor alan müsait 60 metre net genişliğe sahip bir pist yapılması şart hatta ILS CAT III şartlarını da sağlamalı yoksa iş olsun diye yapılmaktan öteye gitmez

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, tek pisti bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın uluslararası niteliğinin sağlanması için ikinci pist yapımı çalışmalarını hızlandırdı.  Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist ve kule yapımı için alt ve üst yapı olmak üzere iki ayrı ihale yapılacak.

Altyapı ihalesinde pist yapımı, üst yapı ihalesinde teknik blok ve yeni kule yapımı ihale edilecek. Mevcut 3 bin metrelik tek piste paralel inşa edilecek yeni pist 3 bin 500 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde olacak. Pistin genişliği banketlerle 60 metreye ulaşacak.

Yeni pist ve kule yapımı için ÇED Raporu sürecinin kasım ayı sonunda tamamlanması beklenirken, alt yapı ihalesinin aralık ayında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Kamulaştırma bedeli DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından ödenecek bu proje kapsamında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda şu anda kullanılan kontrol kulesinin yerine yenisi yapılacak. Yeni kule, dünyanın en uzun kulelerinden biri olacak ve İstanbul'un siluetinde kolayca fark edilebilecek.

SABİHA GÖKÇEN'E İKİNCİ PİST GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

ahh ahhh ~ 10 yıl önce
geçmişi düşünüorumda kimler geldi kimler geçti...bu pist işini kimler planladı, kimler ne düşler kurdu, kimler artık yok....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Airman69, yaptığınız açıklama tam da plansızlığın, programsızlığın bir örneği. Yap boz, milli kaynakları heba et!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
69 ~ 10 yıl önce
ZATEN AYNI ŞEYI SÖYLÜYORUM YENI TERMINAL BINASI GEREKECEK DIYE PROBLEM ŞU ANKI TERMINAL BİNASININGELECEKTE YAPACAKLARI YERE NEDEN YAPMADILAR. TERMINAL YAP 5 yıl sonra yenisini yap para bol planlama bumudur ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi ~ 10 yıl önce
Pist 3500x60 metre paralel operasyon yapilabilecek ve catiiia olacak sekilde insaa edilecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle ~ 10 yıl önce
SAW da yapılması planlanan pist teknik hangarların arka tarafına inşaa edilirse aynı anda iniş-kalkışlar yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merakli Arkadasa ~ 10 yıl önce
Dostum cat, kategorinin ingilizce kisaltmasi oluyor 3 kategoride siralaniyor cat1,2 ve 3 (abc diye uzantilarda mevcut) her kategori ucaklara saglanan ils yaklasmasinin hassasiyetini simgeliyor en hassas yaklasma cat 3, teyyareler cat 3 de cok dusuk gorusle otomatik inis yapilabilir. bu yuzden arkadaslarinda bashsettigi gibi istanbul gibi bir metropolde bu devirde bazi hava sartlarinda trafigi rahatlaticagi icin yeni pistte olmasi sarttir zaten olmamasi gibi bir ihtimal de gormuyorum. Saygilar Erek KARTAL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mrfani85 ~ 10 yıl önce
Haberde herhangi bir detay verilmemiş ama iki pist aynı anda kullanılmayacak kadar yakın yapılmaz diye umuyorum. AHL'de de sözde 3 tane pist var. Ama Antalya'da uçağın biri inerken diğeri kalkabiliyor. Mevzu budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MERAKLI ~ 10 yıl önce
Yav sormak ayıp olmasa ILS CAT ne demek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 10 yıl önce
İLS;İnstrument Landing System.Aletli iniş sistemi demektir.Arazi şartlarına göre yerleştirilen 3 farklı guruba ayrılır.Kategori,1,2 ve 3.En hassas yaklaşmayı 3. cat.sağlar.Bu iniş sistemi de 3 farklı üniteden oluşur.pist başının 300 m. gerisine yerleştirilen Localizer cihazı uçağın pist boyuna orta merkezini bulup kilitlenmesini sağlar.Glide path ünitesi pist başından 300m. içeride pistin 150 m. yanında bir direkten yayın yapan alettir.Uçağın 3 derecelik süzülme açısıyla yaklaşmasını temin eder.Bir de iç ve dış Marker'lar vardır.Biri pist başına yakın diğeri 7240 m. uzakta yayın yaparak pilota uçağın pist başına olan mesafesini bildirir.Bugün artık bunun yerine daha çok DME(mesafe ölçüm cihazı)kullanılıyor.Bu sistemlerin hepsine birden İLS,kendi arasındaki ayrışmaya da Cat(kategori)deniyor.
TERMINAL BİNASI ~ 10 yıl önce
YENI PIST ŞU ANKI PISTIN DOĞUSUNA YAPILACAK. YENI YAPILAN TERMINAL BINASI ŞU ANKI MEYDANIN BATISINDA. YANI YENI PIST YAPILDIĞINDA TERMINAL BINASI IKI PISTIN ARASINDA OLMAYACAK. BU NE DEMEK IKI PIST VAR AMA YINE TEK PIST GIBI KULLANILACAK. AZ HAVACILIK BILGISI OLAN BUNU ANLAR. PEKI BU NEDEMEK YENI PIST BITINCE IKI PISTIN ARASINA YENI BIR TERMINAL BINASI. YANI YENI BIR IHALE DEMEK. YANI IHALELERE DEVAM DEMEK.. BU PLANLAYICILAR OLDUKÇA DAHA ÇOK IHALE DEMEK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airman69 ~ 10 yıl önce
Arkadaşım merak etme bunların hepsi master planında var 2. pistle birlikte mevcut terminalde yetersiz kalacak tabii ki iki pistin arasına satelite terminaller ve yeni terminaller yapılacak bu işin doğasında var terminaller arası alttan raylı sistemlerle bağlantılar da yapılacak yani senin dediğin kadar basit değil hepsi planlandı sen rahat ol
snex_barnes ~ 10 yıl önce
hani yeni pistin genişliği net 60 metre olacak ve çevremizde A380 nin operasyon yapabileceği tek havalimanı olacaktı bu haberde net 45 metreden bahsediliyor alan müsait 60 metre net genişliğe sahip bir pist yapılması şart hatta ILS CAT III şartlarını da sağlamalı yoksa iş olsun diye yapılmaktan öteye gitmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000