20 Mart 2008, Perşembe 10:04:28

Sabiha Gökçen işsiz BIRAKTI!

Bir süre önce Airporthaber’in duyurduğu Sabiha Gökçen Havalimanı kulesi’nin DHMİ’ye devri ve kuledeki personelin işten çıkarılmasının ardından Airporthaber’e gelen mail işten çıkarılan personelin içinde bulunduğu durumu anlatıyor.

İşte AirportHaber'e gelen o mail:

Ben bir kaç ay önce sitenizde yer alan bir haberin devamını size bildirmek istedim.
Sabiha Gökçen kulesi en nihayetinde DHMİ’ye 18 Şubat 2008 de devir oldu. Ama çalışan 12 personelden sadece devlet geçmişi olan 6’sı kulede kalabildi ve diğer 6 kişi kuleden indirildi.

Şu anda bunların 3’ü HEAŞ bünyesinde eski maaşlarının yarısına çalışmakta ve diğer
3 de işsiz olarak yeni işler aramaktadır. Tabi ki bu olayın acı yönlerinden biridir ama daha acısı bu personelin yerine DHMİ bünyesindeki başka meydanlardan 3 personel getirtilip daha meydanı bile tanımalarına fırsat verilmeden ekiplere sokulmuşlar ve ikişerli ekipler halinde eksik personel ve eğitimsiz personelle uluslararası günde en az 150 trafiğin iniş kalkış yaptığı bir meydanda hava trafiğini (!) sağlamaya çalışmaya çalışmaktadırlar.

Bu meydanı bilen yıllardır çalışan meydan dereceleri (rate) olan bizlerse iş aramaktayız
(bir hava trafik kontrolörüne kim iş verecekse?).

Yıllarca bu işin okulunu okumuş 6 kişiye DHMİ mevzuatına uymadığı için yol verenler
apar topar devraldığı bu meydanda 2 kişiyle bir ekibi nasıl yürütebileceklerini, bu 2 kişiden birinin meydanı dahi bilmediğini hiç düşünmüşler mi? Yarın bir gün meydana gelebilecek bir kazada, ki şu anda çok müsait bir ortam var... Gökçen de hesap verebilecekler mi? DHMİ’nin bu kadar trafiği olan hangi meydanında 2 kişilik ekip varmış söyleyebilirler mi acaba?

Ulaştırma Bakanımızsa her gün televizyonlarda havacılık hızla gelişiyor ve kalifiye eleman yetişmiş eleman sıkıntımız büyük derken bu 6 kişi neye uğradıklarını bile anlamadan işsiz kaldıklarına mı üzülsün, yoksa Sabiha Gökçen’de gerçekleşen kuralsızlığa, pervasızlığa mı?

Şunu söyleyebilirim ki SABİHA GÖKÇEN MEYDANI ŞU AN İÇİN GÜVENSİZ BİR MEYDANDIR...

Teşekkürler
İyi çalışmalar.
Eski bir kule çalışanı

Sabiha Gökçen işsiz BIRAKTI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000