21 Şubat 2015, Cumartesi 10:35:00

ORHAN BİRDAL'IN GÖREV SÜRECİNDE NELER YAŞANDI?

Başarısız kar operasyonu sonrası görevden alınan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, bugüne kadar birçok tartışmanın odağında yer aldı. İşte Birdal’ın görev sürecine ilişkin çarpıcı detaylar…
  • Yorumunuz
  • Heeey 3. Grup haddinizi bilin ! Kimse sizin cebinizden para falan almadı.Devletin ödediği para değil o... Hv.Trafik Kontrolörleri için Eurocontrol'den gelen para. Ne pişkin,ne arsız insanlarmışsınız.Anlamayışınıza hayranım... Pes doğrusu.
  • orhan devamlı adam kayırdı. devamlı haktan uzak oldu. devamlı kafasının dikine gitti. orhan hakkını savunmak için giden insanlarıda aşağılayıp, hakaret edip kovuyordu. orhan tazminatlarla insanların ekmeğiyle oynadı, haksız yere bütün parayı aldı kayırdı ve sadece bir guruba verdi. orhan devamlı sadece bir kesimin g. müdürü oldu. o. birdal hiç bir zaman mantıklı olmadı. en büyük amacı hava seyrüsefer genel müdürlüğü açıp onun başına geçmekti. defalarca kez bunun binali yıldırım ile kavgasını yaptı Allahtan binali yıldırım onun gibi vizyonsuz ve çapsız değildi. onun zamanında ŞOFÖRLER, GÜVENLİK MEMURLARI, ARFF VE APRON MEMURLARI devamlı sınavlardan uzaklaştırıldı, devamlı hindistan kast teşkilatı gibi ayırımcılığa maruz kaldılar. ALLAHINDAN BULASIN EY ORHAN VE ORHANIN YALAKA SÜRÜSÜ. sizler can çıkaracağınıza iananıyormusunuz gerçekten. bu kadar ahın bir bedeli olması gerekmiyor mu..?? sizleri kim kurtaracak..?? orhanın ektiği bu kin ve nefret tohumları kaç yılda biter biliyormusunuz.
  • Tebrikler, uzay seyahatleri başlamış anlaşılan, zira anca uzaydan böyle görülebilir bir genel müdür. Türkiyenin en başarılı bürokratına şu yapılan habere şu yapılan/yayınlanan yorumlara bak. Orhan Birdal şerefiyle geldiği, alın teriyle, gecesiyle gündüzüyle, her kademesinde çalıştığı 33 yıllık kurumundan yine şerefiyle ayrıldı, milyarlık ihalelere imza atıp en ufak bir şaibeye fırsat vermedi. Allah ondan razı olsun, sayılarını arttırsın, daha güzel görevlere gelmeyi nasip etsin.
  • orhan Allahından bulasın orhan...yüzün hiç gülmeye orhan...meğer orhanın ne kadar da yalakası varmış böyle..
  • bir şeyi çok merak ediyorum.siz güvenlikçi itfaiyeci memur şoför vs güruhu.kendi aldığınız maaşlara bulunduğunuz tazminat dilimine laf ederken bu kuruma ne olursa olsun yıllarca emek vermiş bir genel müdürün arkasından atıp tutarken sizler o genel müdürün dahi 2.gruptan tazminat aldığını bilmezmisiniz de hala konuşursunuz utanmadan.bre gafiller bre vefasızlar.genel müdür haksızlık yapmış olsa sizlerden önce kendini 1.gruba alırdı.bu kurumda daha nice üst düzey daire başkanları ve yöneticiler sizlerle aynı grupta bre cahiller.çünkü eurocontrolun ödeme yaptığı kesim belli anlayın artık.allah sizlere akıl fikir izan versin.
  • Avrupayla kıyas edilip Türkiye şartlarına göre uyarlanan maaş segmenleri minimum şu seviyelerde olmalı; 1)Enroute kontrolörü 12-15 bin 2)App kontrolörü 8-10 bin 3)Elektronik mühendisi 7-8 bin 4)Kule kontrolörü 6-8 bin 5)Mühendis 5-6 bin 6)Aim/FIC/FMP 4.5-6 bin 7)Tekniker/Teknisyen 3.5-5 bin 8)Arff 3.5-4 bin 9)Düz memur 2.5-3.5 bin 10)Güvenlik 2-2.5 bin 11)Şoför 2-2.5 bin ... Özetle şu an belirttiğim rakamları ve hatta daha fazlasını eline geçirenler hallerine şükretsinler.Ki bu kişiler yapılan sıralama da 5-11 arasına denk gelenlerdir.Dışardan objektif bakıldığında da nedense en fazla da onlar ağlamaktadır.Güvenlikçiye sorsan sanki dhmi'yi işid'den korumaktadır,arff'e sorsan kendilerini hollywood filmlerindeki itfaiye ve arama kurtarma sanırlar.Aimciler desen kurumdaki maaşa göre en kıyak işin keyfini sürerler.Lise mezunu iki cümle ingilizce konuşmaktan aciz tekniker ben olmazsam işler yürümez havasındadır.Şoförler bile kendilerini fastnfurious daki vin diesel gibi hissederler...
  • Merak ettim de bi ilan verilse.... sadece tazminatınız var maaş yok deseler atc olacaksınız üniversitelerin ....... ilgili bölümünden mezun falan filan kaç km kuyruk olur sev hint kumaşı atc kardeşlerim..
  • Adamdaki yüzsüzlüğe bak ya.neymiş şartları tutuyormuş pilotluğa ama ya elenirseymiş Kapasiten yeteneğin ve yetkinliğin yoksa herhalde elenirsin.o zaman neymiş,bulunduğun mevkiye şükret milletin maaşıyla işiyle uğraşma.bizde uzmanlıktan istifa edip geldik 100 kişinin 30 u elendi gerisi ATC oldu sen bu işleri oyun mu sanıyorsun?kendin söylüyorsun beceremeyip elenince naparım diye.biz beceredik elenmedik korkmadık istifa ettik aramızda ki fark bu.kimseyi ezmek istemem ama herşey bu kadar ortadayken ATC lere laf atan edepsizlere haddini bildirmek boynumuzun borcu.lütfen herkes yerini ve haddini bilsin
  • Arkadaşlar neyi anlayamadığınızı daha doğrusu anlamak istemediğinizi daha açık söyleyelim. Şöföre şöför, güvenlikçiye güvenlikçi, memura memur, mühendise mühendis, doktora doktor, pilota pilot kontrolöre de kontrolör maaşı ödenir. Herkesin yaptığı iş ve dolayısı ile aldığı maaş farklıdır. Benim işim önemli senin işin önemsiz tartışmasına gerek yok. Her işin bir rayici var. Bu rayiç belirlenirken alınan sorumluluklar ve yapılan işin zorluğu dikkate alınır. Bir genel müdür görünürde iş yapmaz ama aldığı sorumluluk fazladır. Bir şöfor milyarlık projelerin altına imza atmaz ama o da fiziksel olarak yıpranır. Güvenlikçi nöbet tutarken gerektiğinde canını ortaya koyar ama onun da bir mühendis gibi altına imza attığı projenin ya da kontrolör gibi verdiği talimatın sorumluluğunu almak gibi derdi yoktur. Sonuçta herkes kendi eğitimine, bilgi birikimine uygun olarak bulabildiği işi yapıyor. Ve yaptığı işin karşılığı olan parayı alıyor. İşini ya da parasını beğenmeyen kişiler işini değiştirsin.

2007 yılında DHMİ Genel Müdürlüğü görevine getirilen Orhan Birdal, bu süre içinde birçok kez tartışmalı olayların içinde yer aldı. Özellikle Özel Kalem Müdürü Binnur Şahin ile yaptığı yurtiçi yurtdışı seyahatlerle sık sık gündeme gelen Birdal, özel kaleminin şube müdürü olabilmesi için Trabzon Havalimanı başmüdür yardımcılığı görevine getirilmesiyle de çok konuşulmuştu.

Trabzon'da bir gün bile görev yapmayan Binnur Şahin, günlük 40 TL harcırah ile yeniden Orhan Birdal'ın en yakını olmaya devam etti. Özel kalem olarak devam eden Binnur Şahin, DHMİ'de hülle ile şube müdürü yapılan en gözde memur olmayı Orhan Birdal sayesinde başardı.


DHMİ’de kritik noktalara hemşehrilerini atayarak tepki çeken Birdal, eski mesleği olan kontrolörler için pozitif ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle diğer çalışanlar tarafından da eleştiriliyordu.


SMART’TA ODA YAPTIRDI AMA…


Orhan Birdal’ın genel müdürlüğü döneminde çok sayıda havalimanı ihalesi gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük havalimanı  da dahil olmak üzere birçok havalimanı ihalesi Birdal döneminde yapılırken en başarısız proje ise hava sahasını tek merkezden kontrol edilmek üzere kurulan Smart projesi oldu. 2009 yılında tamamlanması planlanan proje, üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen bir türlü bitirilemedi. 2007 yılında ihalesi yapılan ve  Şubat ayı sonunda kullanılmaya başlanması planlanan proje, tesadüf bu ki Birdal’ın göreve başladığı tarihte start aldı, hizmete gireceği tarihe günler kala Birdal görevden alındı. Yani Smart binasında kendisine özel oda yaptıran Birdal, 8 yıllık projenin sonunu göremeden koltuğunu bırakmak zorunda kaldı.
 

ORHAN BİRDAL'IN GÖREV SÜRECİNDE NELER YAŞANDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (235)

ÜZÜLün ~ 9 yıl önce
Yorumunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
✈BLΛCK✈ ~ 9 yıl önce
Heeey 3. Grup haddinizi bilin ! Kimse sizin cebinizden para falan almadı.Devletin ödediği para değil o... Hv.Trafik Kontrolörleri için Eurocontrol'den gelen para. Ne pişkin,ne arsız insanlarmışsınız.Anlamayışınıza hayranım... Pes doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MESELE ~ 9 yıl önce
SORUN ARRF 3.GRUBTA OLMASI AİM 1.GRUBTA OLMASI YER DEĞİŞTİR SORUN KALMAZ AKŞAMA KADAR AİM MEMURLARI PC DE OYUN OYNUYORLAR SONRADA ALDIĞIMIZ PARA HELAL Mİ GÖRECEZ HAAA
Itfaiye ~ 9 yıl önce
Itfaiyeciler Napıyor aimciler oyun oynarken halay mı çekiyor ?
Binnur Şahin ~ 9 yıl önce
orhan devamlı adam kayırdı. devamlı haktan uzak oldu. devamlı kafasının dikine gitti. orhan hakkını savunmak için giden insanlarıda aşağılayıp, hakaret edip kovuyordu. orhan tazminatlarla insanların ekmeğiyle oynadı, haksız yere bütün parayı aldı kayırdı ve sadece bir guruba verdi. orhan devamlı sadece bir kesimin g. müdürü oldu. o. birdal hiç bir zaman mantıklı olmadı. en büyük amacı hava seyrüsefer genel müdürlüğü açıp onun başına geçmekti. defalarca kez bunun binali yıldırım ile kavgasını yaptı Allahtan binali yıldırım onun gibi vizyonsuz ve çapsız değildi. onun zamanında ŞOFÖRLER, GÜVENLİK MEMURLARI, ARFF VE APRON MEMURLARI devamlı sınavlardan uzaklaştırıldı, devamlı hindistan kast teşkilatı gibi ayırımcılığa maruz kaldılar. ALLAHINDAN BULASIN EY ORHAN VE ORHANIN YALAKA SÜRÜSÜ. sizler can çıkaracağınıza iananıyormusunuz gerçekten. bu kadar ahın bir bedeli olması gerekmiyor mu..?? sizleri kim kurtaracak..?? orhanın ektiği bu kin ve nefret tohumları kaç yılda biter biliyormusunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cmylmz ~ 9 yıl önce
Şu yazılanları genel müdürü tanıyan ve allaha çok şükür ki dhmi de çalışmayan bir insan olarak oscar a aday gösterecektim en iyi özgün senaryo dalında ama oskar geçti ne yazık ki , seneye artık. Bir tanesi bile doğru değil yazdıklarının, sana acil şifalar diliyorum, eğer gerçekten de hayal aleminde yaşamıyorsan.
Hindistan ~ 9 yıl önce
Seni Hindistan paklar, bi git gez gör, mümkünse de geri gelme , o zaman anlarsın belki elindekilerin kıymetini, iftira attığın insanların değerini. Senin vizyondan anladığın televizyon kelimesiyle sınırlı , çapdan anladığın, kafanın çapıyla sınırlı, Orhan Birdalın tırnağı olamayacak adamlar şöyle konuşuyorya arkasından, insan gerçekten hayret ediyor.
Allah şifa versin ~ 9 yıl önce
Binnur sana Acil olarak Allah şifa versin. Çok hasta biri olduğun yazdığın yazıdan belli.
EDO ~ 9 yıl önce
Sen ve senin gibi zihniyettekiler, Sayın Orhan BİRDAL' ın kesip attığı tırnağı bile olamazsınız. Ayrıca sizin gibi bu tip çalışan Personel; kim gelirse gelsin aynı olur, hep eleştiri hep beddua, eminimki çalıştığınız yerdeki arkadaşlarınızda İllallah demiştir sizin için. Son olarak bedduanın dönüp dolaşıp sizi bulmasın.
Tebrikler ~ 9 yıl önce
Tebrikler, uzay seyahatleri başlamış anlaşılan, zira anca uzaydan böyle görülebilir bir genel müdür. Türkiyenin en başarılı bürokratına şu yapılan habere şu yapılan/yayınlanan yorumlara bak. Orhan Birdal şerefiyle geldiği, alın teriyle, gecesiyle gündüzüyle, her kademesinde çalıştığı 33 yıllık kurumundan yine şerefiyle ayrıldı, milyarlık ihalelere imza atıp en ufak bir şaibeye fırsat vermedi. Allah ondan razı olsun, sayılarını arttırsın, daha güzel görevlere gelmeyi nasip etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haram olsun.. ~ 9 yıl önce
orhan Allahından bulasın orhan...yüzün hiç gülmeye orhan...meğer orhanın ne kadar da yalakası varmış böyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaka ~ 9 yıl önce
Burada boyle isimsiz yalakalik yapmakta cok mantıklı gercekten. Orhan Birdal butun isi gücü birakti buraları okuyup not alıyor degil mı , kim bana yalakalik yapmis kim yapmamis diye . Once ac bi sözlük oku yalaka ne demekmis ondan sonra burada salla. Ayrıca seni. Gibi kin ve nefret yüklü ağzımdan dalya çıkaracağıma yalaka olurum daha iyi.
Gülümse ~ 9 yıl önce
Geçen gördüm gülüyordu, bedduan tutmamış kardeş. Istersen bi hocaya falan git nefesini kuvvetlendirsin. Ya da de ki bana bi dua ette şu içimdeki nefret dinsin, insanlara iftira atanlarla aynı safta bulunmayayım, hak hukuk derken hakkını aldığım insanlar beni affetsin.
atc ~ 9 yıl önce
bir şeyi çok merak ediyorum.siz güvenlikçi itfaiyeci memur şoför vs güruhu.kendi aldığınız maaşlara bulunduğunuz tazminat dilimine laf ederken bu kuruma ne olursa olsun yıllarca emek vermiş bir genel müdürün arkasından atıp tutarken sizler o genel müdürün dahi 2.gruptan tazminat aldığını bilmezmisiniz de hala konuşursunuz utanmadan.bre gafiller bre vefasızlar.genel müdür haksızlık yapmış olsa sizlerden önce kendini 1.gruba alırdı.bu kurumda daha nice üst düzey daire başkanları ve yöneticiler sizlerle aynı grupta bre cahiller.çünkü eurocontrolun ödeme yaptığı kesim belli anlayın artık.allah sizlere akıl fikir izan versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğren... ~ 9 yıl önce
Avrupayla kıyas edilip Türkiye şartlarına göre uyarlanan maaş segmenleri minimum şu seviyelerde olmalı; 1)Enroute kontrolörü 12-15 bin 2)App kontrolörü 8-10 bin 3)Elektronik mühendisi 7-8 bin 4)Kule kontrolörü 6-8 bin 5)Mühendis 5-6 bin 6)Aim/FIC/FMP 4.5-6 bin 7)Tekniker/Teknisyen 3.5-5 bin 8)Arff 3.5-4 bin 9)Düz memur 2.5-3.5 bin 10)Güvenlik 2-2.5 bin 11)Şoför 2-2.5 bin ... Özetle şu an belirttiğim rakamları ve hatta daha fazlasını eline geçirenler hallerine şükretsinler.Ki bu kişiler yapılan sıralama da 5-11 arasına denk gelenlerdir.Dışardan objektif bakıldığında da nedense en fazla da onlar ağlamaktadır.Güvenlikçiye sorsan sanki dhmi'yi işid'den korumaktadır,arff'e sorsan kendilerini hollywood filmlerindeki itfaiye ve arama kurtarma sanırlar.Aimciler desen kurumdaki maaşa göre en kıyak işin keyfini sürerler.Lise mezunu iki cümle ingilizce konuşmaktan aciz tekniker ben olmazsam işler yürümez havasındadır.Şoförler bile kendilerini fastnfurious daki vin diesel gibi hissederler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 9 yıl önce
Önce sen Güvenlikçi diye bir kadro olmadığını,O kadronun KORUMA ve GÜVENLİK GÖREVLİSİ olduğunu nasıl sana Kontrolör veya AIM Memuru nu DEVLET verdi is o kadroyu da DEVLET in verdiğini öğren Edep yoksunu .....
yatandaşa ~ 9 yıl önce
evet biraz daha süsleyelim.Koruma,güvenlik ve kuvvet genel müdürü olarak adlandıralım sizleri.Omuzlarınıza da apoletler felan takın.
gel vatandaş gel ~ 9 yıl önce
vatandaş senin yaptığın işi antalya istanbul izmir ankara ve diğer küçük meydanlarda özel GÜVENLİKÇİLER 1000 tl ye yapıyor ve güleryüzle gururla şükrederek yapıyor.sen ne sanıyorsun kendini bordo bereli falan mı
abicim ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Merak ettim de bi ilan verilse.... sadece tazminatınız var maaş yok deseler atc olacaksınız üniversitelerin ....... ilgili bölümünden mezun falan filan kaç km kuyruk olur sev hint kumaşı atc kardeşlerim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hint keneviri ~ 9 yıl önce
bu mantıkla aynı şeyi pilotluk için söylesek mesela kaç km kuyruk olur sizce.mantığınızı yiyim sizin cahilliğiniz yazdıkça konuştukça ortaya çıkıyor bi susun artık bari
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adamdaki yüzsüzlüğe bak ya.neymiş şartları tutuyormuş pilotluğa ama ya elenirseymiş Kapasiten yeteneğin ve yetkinliğin yoksa herhalde elenirsin.o zaman neymiş,bulunduğun mevkiye şükret milletin maaşıyla işiyle uğraşma.bizde uzmanlıktan istifa edip geldik 100 kişinin 30 u elendi gerisi ATC oldu sen bu işleri oyun mu sanıyorsun?kendin söylüyorsun beceremeyip elenince naparım diye.biz beceredik elenmedik korkmadık istifa ettik aramızda ki fark bu.kimseyi ezmek istemem ama herşey bu kadar ortadayken ATC lere laf atan edepsizlere haddini bildirmek boynumuzun borcu.lütfen herkes yerini ve haddini bilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değil ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar neyi anlayamadığınızı daha doğrusu anlamak istemediğinizi daha açık söyleyelim. Şöföre şöför, güvenlikçiye güvenlikçi, memura memur, mühendise mühendis, doktora doktor, pilota pilot kontrolöre de kontrolör maaşı ödenir. Herkesin yaptığı iş ve dolayısı ile aldığı maaş farklıdır. Benim işim önemli senin işin önemsiz tartışmasına gerek yok. Her işin bir rayici var. Bu rayiç belirlenirken alınan sorumluluklar ve yapılan işin zorluğu dikkate alınır. Bir genel müdür görünürde iş yapmaz ama aldığı sorumluluk fazladır. Bir şöfor milyarlık projelerin altına imza atmaz ama o da fiziksel olarak yıpranır. Güvenlikçi nöbet tutarken gerektiğinde canını ortaya koyar ama onun da bir mühendis gibi altına imza attığı projenin ya da kontrolör gibi verdiği talimatın sorumluluğunu almak gibi derdi yoktur. Sonuçta herkes kendi eğitimine, bilgi birikimine uygun olarak bulabildiği işi yapıyor. Ve yaptığı işin karşılığı olan parayı alıyor. İşini ya da parasını beğenmeyen kişiler işini değiştirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000