20 Şubat 2013, Çarşamba 08:45:24

ORHAN BİRDAL'DAN TAVSİYELER

KPSS ile Kuruluşumuza atanan 102 ARFF personeline, 18 Şubat – 15 Mart tarihleri arasında Esenboğa, Antalya ve Erzincan Havalimanlarında 3 ayrı grup olarak 4 hafta süreyle Temel ARFF Kursu verilecek.
  • Birde bize ayt a kapısından sabahları nasıl insan gibi gecebilecegimizi söylese, harika olacak.
  • Maddi anlamda da benzer iş kollarına göre daha avantajlısınız. Ama kurumda en altta siz varsiniz diyememiş.
  • Uçağa benzeyen araçlar kullanan ARFF memurları kurumda en düşük maaş almakta olup, şoför kadar değer verilmeyen ötekileştirilen ARFF personeline 1,5 2 trilyon niye emanet edersiniz ki?

DHMİ'den yapılan açıklamada:

Esenboğa Havalimanında 40, Antalya Havalimanında 27 ve Erzincan Havalimanında da 35 ARFF personelinin katılımıyla başlayan 74-75 ve 76. Dönem kurslarının ilk dersinde, Genel Müdürümüz Orhan Birdal ile Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş de hazır bulundu.

Temel ARFF kurslarının açılışında konuşan Genel Müdürümüz Orhan Birdal, Kurumun ARFF personeli ihtiyacının, 2011 yılından beri üniversitelerin İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Meslek Yüksekokulları mezunları arasından karşılandığını belirterek şöyle dedi:

“Bu eğitim programlarımız ile artık mensubu olduğunuz kuruluşunuzu tanıyacak ve görevlerinizi iyice öğrenmiş olacaksınız. Bu eğitimlerin yanı sıra Erzincan Havalimanı’nda hizmete giren simülasyon merkezinde de tekrar eğitim göreceksiniz. Canlı olarak bire bir yaşayarak uçak kazasına nasıl müdahale edilir bunu orada öğreneceksiniz. Yeni bir görev ve hayata başladınız. Eğitim sürecinde i bu hayatın zorluklarını sizden önceki abilerinizden iyice öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Onların dediklerine kulak verin ve canla başla dinleyin. Siz okulunu da okuduğunuz için bu işi meslek olarak seçmiş kişilersiniz. Dolayısıyla bu sizin ömür boyu mesleğiniz. Bu mesleği icra edeceğiniz en iyi yerdesiniz. Manevi olarak yapmış olduğunuz mesleğin hazzına varmış olmanız lazım. Maddi anlamda da benzer iş kollarına göre daha avantajlısınız. Bu eğitimlerden sonra hayata atılacaksınız. Daha sonra farklı yerlere dağılacak ve işinizle baş başa kalacaksınız.”

Şu anda kuruluşumuz bünyesinde 295 adet itfaiye aracının bulunduğunu belirten Genel Müdürümüz Orhan Birdal, bu araçların en son teknolojinin gerektirdiği teçhizat ile donatılmış araçlar olduğunu söyledi.

Yeni başlayan ARFF personellerine tavsiyelerde de bulunan Birdal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kaza kırım ve teknik teçhizat açısından hiçbir eksiğimiz yok. Kullanacağınız araçların en ucuzun tanesi 1,5, 2 trilyon civarında. Uçağa benzeyen araçlar kullanacaksınız. Kullanacağınız aracın kıymetini bilerek çalışacaksınız. İnşallah, yaptığınız görev itibarıyla size hiç ihtiyaç duyulmaz, ama ihtiyaç duyulduğunda her şeyinizle tam anlamıyla hazır olmanız lazım. ARFF görevi farklı bir görevdir. Sürekli bu göreve hazır olmak mecburiyetindesiniz. Eğitiminiz süreklilik arz ediyor. Göreve hazır olmanız için zinde olmanız ve spor yapmanız önem arz ediyor. Bütün havalimanlarımızda her türlü spor aleti var. Spor için her türlü alt yapı mevcuttur. Yapacağınız başarılı çalışmalar ile diğer meslektaşlarınıza örnek olmalısınız. Eğitiminizde ve mesleki hayatınızda başarılar diliyorum.”

ORHAN BİRDAL'DAN TAVSİYELER

Yorumlar

Ayt a kapısı ~ 11 yıl önce
Birde bize ayt a kapısından sabahları nasıl insan gibi gecebilecegimizi söylese, harika olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
$$$$$$ ~ 11 yıl önce
Maddi anlamda da benzer iş kollarına göre daha avantajlısınız. Ama kurumda en altta siz varsiniz diyememiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 11 yıl önce
Uçağa benzeyen araçlar kullanan ARFF memurları kurumda en düşük maaş almakta olup, şoför kadar değer verilmeyen ötekileştirilen ARFF personeline 1,5 2 trilyon niye emanet edersiniz ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
itfaiye ~ 11 yıl önce
meslektaşım kendini şoföre göre kıyas yaparsan şoför kadar değer aldığında neyle kıyas yapacan onda bi söyle

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000