19 Nisan 2010, Pazartesi 17:47:16

"NOTAM İPTAL EDİLDİ"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü resmi sitesinde kül bulutu ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. İşte DHMİ'nin açıklaması...
  • VOLKANİK KÜL NEDENİYLE YAPILAN DUYURU ASHTAM OLARAK ADLANDIRILMAKTADIR. NOTAM I ASHTAM YANİ KÜL BULUTU NOTAMI OLARAK DÜZELTELİM.
  • yani bakın bizde kapattık demek için göstermelik işler bizimkiler :)
Ankara FIR dahilinde Zonguldak açıklarında deniz üzerindeki volkanik oluşumlar nedeniyle uçuşa yasaklanmış bölge kuzeyli rüzgarların da etkisiyle tamamen temizlenmiş olup ilgili NOTAM TSİ 16.15 `te iptal edilmiştir.

Meteorolojik gözlemlere göre Ankara ve Istanbul FIR`ları ile havaliman/havaalanlarımızı etkileyen herhangi bir oluşum da kalmamıştır.

Konu meteoroloji ofisleri ile birlikte, yakın koordineyle takip edilmekte olup kamuoyu gelişmelerden haberdar edilmeye devam edilecektir.

(17:52 GÜNCELLENDİ) SHGM'DE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI


15 Nisan 2010 tarihinde İzlanda’nın güneyinde "Eyjafjallajokull” buzulu altındaki yanardağın patlaması sonucunda oluşan volkanik kül bulutunun Avrupa hava ulaşımına olan etkileriyle ilgili gelişmeler daha önce yayımlanan Basın Açıklamalarıyla Kamuoyuna duyurulmuştu.

Bu kapsamda, Genel Müdürlüğümüzce TSİ 14:00’da yayımlanan 3 no’lu Basın Bülteninde; Ankara FIR dâhilinde Zonguldak açıklarından tamamen deniz üzerinde kalan dar bir hava sahası içinde görülen bulutlar sebebiyle 10.000 ft. ile 30.000 ft. arasındaki irtifa bandında uçuşların tekrar yasaklandığı bildirilmişti.

Konuyla ilgili olarak mevcut meteorolojik raporlar kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda; kül bulutunun ülkemiz hava sahasını terk etmesi sebebiyle yukarıda bahsedilen uçuş yasakları da TSİ 16:15 itibariyle kaldırılmıştır.

Bu gelişmeler ışığında; bahse konu volkanik kül bulutu sebebiyle Türkiye hava sahasında her hangi kapalı bir hava sahası bulunmamaktadır.

Konu, Genel Müdürlüğümüz, DHMİ ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlükleri ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
"NOTAM İPTAL EDİLDİ"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
VOLKANİK KÜL NEDENİYLE YAPILAN DUYURU ASHTAM OLARAK ADLANDIRILMAKTADIR. NOTAM I ASHTAM YANİ KÜL BULUTU NOTAMI OLARAK DÜZELTELİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yani bakın bizde kapattık demek için göstermelik işler bizimkiler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000