23 Mart 2013, Cumartesi 10:22:59

KULE OYUNU!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı’nda 1 Nisan’dan itibaren kule hizmetlerini yeni inşaa edilen kuleden vermeye başlayacak. Apar topar taşınmanın altında bakın hangi neden var?
  • SMART projesi, 2008 yılından itibaren birer yıl birer yıl ertelenerek şu an için açılış tarihi 2013 yılı Mart veya Nisan ayına ertelendi. Şartname gereği projenin geciktiği her gün için 26 bin 500 euro tazminat ödemesi gereken Selex-Si firması, ceza yasal üst sınırını da aştığı için bu cezası donduruldu. 6 yıl olmasına rağmen henüz tamamlanamayan proje sebebiyle DHMİ ile İtalyan firma arasında zaman zaman gerginlikler de yaşanırken, Eurocontrol tarafından 87 milyon euro yatırımla hayata geçirilecek projenin yürütülmesi sırasında maliyeti DHMİ tarafından karşılandığı için DHMİ, Sayıştay tarafından da sık sık projenin geleceğine ilişkin soruların muhatabı oldu. DHMİ nin bu tip son zamanlardaki başarılarını sıralarsak: Sonu meçhul olan Çukurova Havalimanı ve yıllardır bir başlayıp bir durdurdukları DHMİ ye davaların yağmur gibi yağdığı Ankara Esenboğa Havalimanı 3. Pist kamulaştırması. DHMİ bundan yırtsa da KIT komisyonunun daha çok soracağı konu çıkar DHMİ de bu yönetim oldukça :))
  • Bunlar birde 3. Havalimanini ihaleye verecekte , bitecekte, ooooooo
  • Hepsi gidiyor, yabancılar geliyor...
  • Bolu tuneli misali yani? Epey ekmek yerler bu kuleden. Ver bir Japon sirketine arayada araci Turk sirketi koyma, 3 ayda bitirmezlerse gel suratima tukur.
  • Anladigim kadariyla kit komisyonunun denetlemesinden kurtulmak icin smart projesi ilerlemis ve sanki projenin kabulu asamasina gelinmis süsü verilmek için bir oyun oynaniyor. Smart projesi kapsaminda yuklenici italyan firmasinin sistemleri kullanilmadan mevcut kuledeki eski sistemlerin yeni yapilan binadaki kuleye tasinmasi ve bu eski sistemlerle hava trafik meydan kontrol hizmetinin verilmesi ve bunun sanki smart projesi ilerlemis gibi gosterilmesi aldatmaca degil midir ? Dhmi genel müdürü boyle bir duruma nasil izin verir ? O izin verdiyse eger devletin denetleyici organlari ne der bu ise ?
  • Paralar böyle çöpe atılıyor.Hesap soran yok ki.Başka ülkede olsa ne müdür kalırdı ne bakan. Bu İtalyan firmanın hamisi kim acaba?
  • Hepte iş firmada gelin görün ondan sonra firmaya laf edin. DHMI nin mükemmel bir kadrosu var. Anlayan anlamıştır.

Atatürk Havalimanı’nda yapımı yılan hikayesine dönen SMART projesi henüz aktif hale getirilemese de proje için inşaa edilen yeni kontrol kulesi 1 Nisan’dan itibaren hizmete girecek. Hava sahasının tek elden kontrol edilebilmesi için yapılan SMART projesini üstlenen yapımcı firmanın, yıllardır bir türlü projeyi taamamlayamaması DHMİ’yi zor durumda bıraktı.

KİT Komisyonu’nda proje ile ilgili gecikmelerin sıkıntısını yaşayan DHMİ, henüz proje tamamlanmasa da 1 Nisan’dan itibaren yeni kuleye geçmek zorunda kalacak. Bunun sebebi ise KİT Alt Komisyonu’nun baskısı ve bir an önce projenin tamamlanmasını istemesi olarak ileri sürüldü. Komisyonun kısa süre sonra yapacağı denetleme öncesinde yeni kuleye geçme sürecini hızlandıran DHMİ, işte bu yüzden apar topar eski kuledeki unsurları yeni kuleye taşımaya karar verdi.

Ancak yeni taşınılacak binadaki sistemler aktif olmadığı için uçaklara kule hizmeti yine eski sistemler üzerinden verilecek.  

©AirportHaber Özel
 

KULE OYUNU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

DHMİ Canımsın :)) ~ 11 yıl önce
SMART projesi, 2008 yılından itibaren birer yıl birer yıl ertelenerek şu an için açılış tarihi 2013 yılı Mart veya Nisan ayına ertelendi. Şartname gereği projenin geciktiği her gün için 26 bin 500 euro tazminat ödemesi gereken Selex-Si firması, ceza yasal üst sınırını da aştığı için bu cezası donduruldu. 6 yıl olmasına rağmen henüz tamamlanamayan proje sebebiyle DHMİ ile İtalyan firma arasında zaman zaman gerginlikler de yaşanırken, Eurocontrol tarafından 87 milyon euro yatırımla hayata geçirilecek projenin yürütülmesi sırasında maliyeti DHMİ tarafından karşılandığı için DHMİ, Sayıştay tarafından da sık sık projenin geleceğine ilişkin soruların muhatabı oldu. DHMİ nin bu tip son zamanlardaki başarılarını sıralarsak: Sonu meçhul olan Çukurova Havalimanı ve yıllardır bir başlayıp bir durdurdukları DHMİ ye davaların yağmur gibi yağdığı Ankara Esenboğa Havalimanı 3. Pist kamulaştırması. DHMİ bundan yırtsa da KIT komisyonunun daha çok soracağı konu çıkar DHMİ de bu yönetim oldukça :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3. Havalimani ~ 11 yıl önce
Bunlar birde 3. Havalimanini ihaleye verecekte , bitecekte, ooooooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 11 yıl önce
Hepsi gidiyor, yabancılar geliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bolu Tuneli ~ 11 yıl önce
Bolu tuneli misali yani? Epey ekmek yerler bu kuleden. Ver bir Japon sirketine arayada araci Turk sirketi koyma, 3 ayda bitirmezlerse gel suratima tukur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Skandal ~ 11 yıl önce
Anladigim kadariyla kit komisyonunun denetlemesinden kurtulmak icin smart projesi ilerlemis ve sanki projenin kabulu asamasina gelinmis süsü verilmek için bir oyun oynaniyor. Smart projesi kapsaminda yuklenici italyan firmasinin sistemleri kullanilmadan mevcut kuledeki eski sistemlerin yeni yapilan binadaki kuleye tasinmasi ve bu eski sistemlerle hava trafik meydan kontrol hizmetinin verilmesi ve bunun sanki smart projesi ilerlemis gibi gosterilmesi aldatmaca degil midir ? Dhmi genel müdürü boyle bir duruma nasil izin verir ? O izin verdiyse eger devletin denetleyici organlari ne der bu ise ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kand ~ 11 yıl önce
Paralar böyle çöpe atılıyor.Hesap soran yok ki.Başka ülkede olsa ne müdür kalırdı ne bakan. Bu İtalyan firmanın hamisi kim acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
firma ~ 11 yıl önce
Hepte iş firmada gelin görün ondan sonra firmaya laf edin. DHMI nin mükemmel bir kadrosu var. Anlayan anlamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kılll ~ 11 yıl önce
adam daha sistemi teslim edememiş sen diyorsunki" DHMİ nin mükemmel kadrosu var"ne alaka buldunda yorum yaptın hayret.personeli kötüleyip eline ne geçecek onu anlamadım.dahası personelle alakasını anlamadım... selam ve dua ile..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000