07 Ekim 2013, Pazartesi 08:02:43

KASTAMONU'NUN 'İLK' HEYECANI

54 yıl sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden hizmete açılan Kastamonu Havalimanı'nda, ilk hac kafilesi İstanbul'a uğurlandı...
  • İlk hac kafilesi Trabzondan uctu bile Airport haber ;)
  • O gordugun fotograf havaalaninin ilk acilisindaki protokolun girdigi an iyice baksan yolcularin icinde haci adayi olmadigini anlarsin,sadece biseyler yazmak olsun seninkisi!!!!!!!
  • Bu kadar kişinin hava tarafına uçak yolcu etmeye gelmesi çok ender görülen bir enstantane. otobüs uğurlaması gibi olmuş ! Kastamonuda sanırım farklı bir norm uygulanmış :)
  • başlığı okuyunca Kasatamonu'dan direkt dış hat uçuş koymuşlar zannettim.

Kastamonu İl Özel İdaresi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında 100 milyon liralık yatırım sonucunda Başbakan Erdoğan tarafından 19 Temmuz'da resmi açılışı yapılan havaalanına gelen 21 hacı adayı, memleketlerinden ilk kez otobüs yerine uçakla İstanbul'a gidecek olmanın heyecanını yaşadı.

Hac organizasyonunu yapan Mehmet Çulhaoğlu, havalimanı açılmadan önce İstanbul'a otobüsle gittiklerinden dolayı hacı adayların yorgunluk yaşadığını söyledi.

Çulhaoğlu, uçak seferleri sayesinde eşyalarının ikinci kez kontrol edilmeden Suudi Arabistan'a gidecek uçağa aktarılacağını, hacı adaylarının el çantaları dışında bir şey taşımayacağını belirtti.

Hacı adaylarından Ali Mıkçı (74) ise 7 yıldır eşiyle hacca gitmek için beklediklerini, İstanbul'a uçakla gitme imkanının kendilerini için şans olduğunu dile getirdi.

Hacer Karaoğlu (52) da daha önce umreye gittiğini vurgulayarak, "İstanbul'a otobüsle gidiyorduk. Havalimanının açılmış olması hacılar için çok büyük bir avantaj. Yapanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.

İstanbul'dan kutsal topraklara aktarmalı gidecek hacı adayları, havalimanından yakınları tarafından dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

KASTAMONU'NUN 'İLK' HEYECANI

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
İlk hac kafilesi Trabzondan uctu bile Airport haber ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İst ahl ye!!!!! ~ 11 yıl önce
O gordugun fotograf havaalaninin ilk acilisindaki protokolun girdigi an iyice baksan yolcularin icinde haci adayi olmadigini anlarsin,sadece biseyler yazmak olsun seninkisi!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ist ahl ~ 11 yıl önce
Bu kadar kişinin hava tarafına uçak yolcu etmeye gelmesi çok ender görülen bir enstantane. otobüs uğurlaması gibi olmuş ! Kastamonuda sanırım farklı bir norm uygulanmış :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muho ~ 11 yıl önce
başlığı okuyunca Kasatamonu'dan direkt dış hat uçuş koymuşlar zannettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000