08 Şubat 2010, Pazartesi 07:38:20

Kastamonu Havaalanı'nda mutlu son...

Kastamonu Valisi Mustafa Kara, 1990’da 3 trilyona yaptırılan ve hiç uçak inmeden kapanıp inekler otlarken yarış pisti ve düğün salonu olarak kullanılan havaalanının hizmete açılması için yapılan girişimlerin sonuç verdiğini belirtti.
  • Ülkemizde büyük havameydanlarına çalışan yolcu uçakları, küçük havameydanlarına daha düşük kapasiteli uçaklar, kargoların uçaklarla taşındığı yoğun hava trafiği ne güzel hayal değil mi? Kastamonu gibi atıl meydanların daha iyi çalıştırılması için görevini yapmayanlar silkinse; Yurdumun insanı daha çok uçakla yolculuk yapabilse fena mı? Tebrikler Kastamonulu yöneticilere, tebrikler, başarılar. Egeli Hezarfen..
  • Kastomonu halkına hayırlı olsun. Bora jet atıl olan yer gibi düşünülen yerlerden epey cevher cıkartacak ama reklam ve tanıtım için hızlı olmak gerekir. Lütfen Bursa , Merzifon, Muş diyarbakır, van , üsküp sofya gibi destinasyonları da düşününüz.
  • Avrupa'da ve İstanbul'da çok sayıda Kastamonu'lu yaşamakta. Uçuş yapacak şirketin yurtdışı potansiyelini gözönünde bulundurmasını tavsiye ederim.
  • Bir ilin kalkınmasında sanayi ne kadar önemli ise ulaşım kolaylığı olan ilin kalkınmasına eş değerdir. yapılan yatırımın heba edilmemesi açısından son derece önemli emeği geçen herkese teşekkürler inşallah sonuç alınır.
  • Bu fotoğrafta gördüğünüz gibi terminal binamız ve kulesi var zaten havaalanımızın pist uzunluğu2.400 metre genişliği30 metre beton bistimiz mevut Borajet in uçakları rahat bir şekilde iniş kalkış yapabilir.Tek eksik olan teknik cihaz aydınlatma v.s ihtiyaç var.En kısa süre içersinde Borajet firmasının kastamonu seferlerinin başlamasını Kastamonu halkı beklemektedir.
  • orasıda tokat gibi full pardon15-20 kişiyle gider gelir şu hayallarde olmasa
  • haydi kastammonu....goster kendini!!

Kastamonu’da 1990’lı yıllarda dönemin parasıyla 3 trilyona yapılmasına rağmen hiç uçak inmeden kapanan, ineklerin otladığı, bir dönem düğün salonu olarak kullanılan, araba yarışlarının yapıldığı Kastamonu Havaalanı’nın hizmete açılması için başlatılan girişimler sonuç verdi. Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Ulaştırma Bakanı ile görüştüklerini ve havaalanının en kısa sürede açılmasını beklediklerini söyledi.

Havaalanı’nın hizmete başlaması için oluşturulan heyet, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüştü. Kastamonu Valisi Mustafa Kara’nın başkanlık ettiği, yöre milletvekilleri, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Halil Öztosun ve yönetim kurulu üyeleriyle bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yer aldığı heyetin son görüşmesinden sonra Kastamonu Havaalanı’nın açılması için önemli adımlar atıldı. Daha önce merkezi İstanbul’da bulunan Bora Jet firması ile görüşen heyet, havalaanının eksiklerinin giderilmesi halinde birkaç ay içinde uçuşlara başlayacağının tespit edilmesi üzerine eksiklikler için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal ile görüştü.

Havaalanın eksiklikleri olan teknik cihazlarla ilgili Ulaştırma Bakanlığı’ndan destek istendi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın konuyla yakından ilgilendiği belirtilirken, yaklaşık 45 dakika süren görüşme ile ilgili açıklama yapan Kastamonu Valisi Mustafa Kara, havaalanının açılmasına karar verildiğini belirtti. Vali Kara, “Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile havaalanının açılmasına karar verilmiş oldu. En süratli biçimde havaalanını hazırlayacağız. Ulaştırma Bakanlığı üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Biz de Özel İdare olarak üzerimize düşeni yapacağız. En kısa zamanda havaalanı uçuşa hazır hale getireceğiz. Kastamonu Havaalanı’nın uçuşa hazır hale gelmesi için sayın bakan gerekli bütün yardımları yapacağını ifade etti. Memnun olduk” dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal’ın da hazır bulunduğu toplantı hakkında bilgi veren Vali Mustafa Kara, görüşmenin beklenenden daha olumlu geçtiğini belirterek, “Bir de havaalanını lisans alınması gerekecek hale getireceğiz. Ümit ettiğimizden daha olumlu yaklaşımla sayın bakan olaya yaklaştı. Bize destek oldu. Bundan dolayı çok mutlu olduk” dedi.

(Hürriyet)

Kastamonu Havaalanı'nda mutlu son...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ülkemizde büyük havameydanlarına çalışan yolcu uçakları, küçük havameydanlarına daha düşük kapasiteli uçaklar, kargoların uçaklarla taşındığı yoğun hava trafiği ne güzel hayal değil mi? Kastamonu gibi atıl meydanların daha iyi çalıştırılması için görevini yapmayanlar silkinse; Yurdumun insanı daha çok uçakla yolculuk yapabilse fena mı? Tebrikler Kastamonulu yöneticilere, tebrikler, başarılar. Egeli Hezarfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kastomonu halkına hayırlı olsun. Bora jet atıl olan yer gibi düşünülen yerlerden epey cevher cıkartacak ama reklam ve tanıtım için hızlı olmak gerekir. Lütfen Bursa , Merzifon, Muş diyarbakır, van , üsküp sofya gibi destinasyonları da düşününüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Avrupa'da ve İstanbul'da çok sayıda Kastamonu'lu yaşamakta. Uçuş yapacak şirketin yurtdışı potansiyelini gözönünde bulundurmasını tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir ilin kalkınmasında sanayi ne kadar önemli ise ulaşım kolaylığı olan ilin kalkınmasına eş değerdir. yapılan yatırımın heba edilmemesi açısından son derece önemli emeği geçen herkese teşekkürler inşallah sonuç alınır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu fotoğrafta gördüğünüz gibi terminal binamız ve kulesi var zaten havaalanımızın pist uzunluğu2.400 metre genişliği30 metre beton bistimiz mevut Borajet in uçakları rahat bir şekilde iniş kalkış yapabilir.Tek eksik olan teknik cihaz aydınlatma v.s ihtiyaç var.En kısa süre içersinde Borajet firmasının kastamonu seferlerinin başlamasını Kastamonu halkı beklemektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
orasıda tokat gibi full pardon15-20 kişiyle gider gelir şu hayallarde olmasa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
haydi kastammonu....goster kendini!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000