09 Ekim 2013, Çarşamba 08:01:11

KAPADOKYA HAVALİMANI'NDA TATBİKAT

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nda uçak kazası ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. 50 kişilik bir ekibin görev aldığı tatbikatta, senaryo gereği düşen bir uçaktaki yangın söndürülerek yaralılar UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı.
  • bunlar göstermelik şeyler gerçek bir olay vuku bulduğunda bu kadar basit olmadığını sanırım arff ekipleri biliyordur.bizler yurtdışında sürekli görev yapan insanlarız. ordaki durumlarla bizdekileri her konuda kıyaslama yapıyor ve eksiklerimizi görüyoruz.örnek veriyorum,uçakta yolcu varken yakıt alınıyorsa itfaiyeci uçak başına tam tekmil kıyafeti,maskesi çizmesi vs giyinmiş vaziyette geliyor,ama bizimkilere bakıyosun ayağında terlik,bacağında eşofman,müdahaleye değilde sanli pikniğe gider gibi geliyor.o anda bir kıvılcım parlasa yangın çıksa nasıl ve ne şekilde müdahale edecekler merak konusu doğrusu.ondandırki bu tatbikatlar bize inandırıcı gelmiyor hepsi hikaye.önce işimizi düzgün yapalımda tatbikat kolay.
  • A319 yakiyor :)))
  • A319'a dikiz :)

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesi yakınlarında bulunan Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nda gerçekleştirilen tatbikatta; Kapadokya Havalimanı ARFF ekipleri, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ve 112 Acil ekiplerinden oluşan toplam 50 kişi görev aldı.

Tatbikatta senaryo gereği, içinde 18 yolcu ve 3 mürettebat bulunan yolcu uçağı, havaalanı pistine zorunlu iniş yaptığı sırada yanmaya başladı. Durum derhal Devlet Hava Meydanları İşletme (DHMİ) Müdürlüğü ile itfaiye birimlerine bildirildi. Verilen alarm üzerine kurtarma ekipleri kısa sürede havalimanına geldi. Acil iniş yapan uçağın etrafına ilk önce itfaiye araçları, daha sonra ambulans ve kurtarma araçları yanaştı. İtfaiye ekipleri yanan uçağa su, köpük ve kimyasal söndürücü ile müdahale ederken, yolcular tahliye edildi
Yangın kısa sürede söndürülürken, UMKE ekipleri de ilk müdahaleyi yaptığı yaralıları sağlık kuruluşlarına yönlendirdi.

KAPADOKYA HAVALİMANI'NDA TATBİKAT

Yorumlar

havacı ~ 11 yıl önce
bunlar göstermelik şeyler gerçek bir olay vuku bulduğunda bu kadar basit olmadığını sanırım arff ekipleri biliyordur.bizler yurtdışında sürekli görev yapan insanlarız. ordaki durumlarla bizdekileri her konuda kıyaslama yapıyor ve eksiklerimizi görüyoruz.örnek veriyorum,uçakta yolcu varken yakıt alınıyorsa itfaiyeci uçak başına tam tekmil kıyafeti,maskesi çizmesi vs giyinmiş vaziyette geliyor,ama bizimkilere bakıyosun ayağında terlik,bacağında eşofman,müdahaleye değilde sanli pikniğe gider gibi geliyor.o anda bir kıvılcım parlasa yangın çıksa nasıl ve ne şekilde müdahale edecekler merak konusu doğrusu.ondandırki bu tatbikatlar bize inandırıcı gelmiyor hepsi hikaye.önce işimizi düzgün yapalımda tatbikat kolay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
A319 yakiyor :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBA ~ 11 yıl önce
A319'a dikiz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000