10 Nisan 2008, Perşembe 17:50:28

ILS sistemi hafta sonu devreye girecek

Konya Havaalanı'na kurulumu tamamlanan Aletli İniş Sistemi (ILS), hafta sonundan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Konya Havaalanı'na kurulumu tamamlanan Aletli İniş Sistemi (ILS), hafta sonundan itibaren hizmet vermeye başlayacak. DHMİ’nin, Diyarbakır ve Konya Havaalanlarının ardından ILS cihazı kurulmasına elverişli olan Çanakkale, GAP (Şanlıurfa) ve Hatay Havaalanları'na kurulacak sistemlerle ilgili çalışmalar ise devam ediyor.

Türkiye'de son zamanlarda artan uçak kazalarının ardından Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, eleştiri konusu olan ILS'in tamamen ya da kısmen tüm havaalanlarına kurulması kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda Nisan ayında Diyarbakır Havaalanı'na ILS cihazı kurulmuştu.

DHMİ yetkililerinin verdikleri bilgilere göre, Genelkurmay Başkanlığı ile Konya Havaalanı'na ILS cihazı takılmasına ilişkin görüşmeler tamamlandı. 1,5 yıl önce satın alınan ve depoda bekletilen ILS cihazı montajı tamamlanarak, cihaz bu hafta sonunda hizmet vermeye başlamak üzere hazır hale getirildi.
       
Üç havaalanı için ILS satınalmı yapıldı
       
Öte yandan DHMİ, Diyarbakır ve Konya Havaalanlarının ardından ILS cihazı kurulmasına elverişli olan Çanakkale, GAP (Şanlıurfa) ve Hatay Havaalanları'na da kurulacak sistemlerin alımını yaptı. Bu havaalanlarına ILS sisteminin kurulmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Esenboğa Havalimanı’na 2 adet yenileme amaçlı ILS ile Erzurum, Uşak,  Çanakkale, Balıkesir, Merzifon, Antalya ve Elazığ Hava Alanları ILS  sistemlerinin 2008 yılında ihalesi yapılması ve sistemlerin 2009 yılında  kurulması planlanıyor. DHMİ, ayrıca Bursa, Erzincan ve Manisa VOR  istasyonlarının yapımını da ihale edeceğini açıkladı.

 

ILS sistemi hafta sonu devreye girecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000