30 Haziran 2010, Çarşamba 12:16:55

HEYECAN DOLU İNİŞ! (VİDEO)

Atatürk Havalimanı’ndaki 05/23 pistinin açılışından sonra piste inen ikinci uçak olan Onur Havayolları’na ait MD-88 tipi uçağın inişi izleyenleri heyecanlandırdı.
  • Madem herkes birşey yazmış, benim neyim eksik? Olayın iki yönü var: 1-ayağınız yerde seyrediyorsunuz, 2-uçakta yolcusunuz. 1. durumda müthiş keyifli ve yolcu otobüsü değil, 6 serbestlik dereceli uçakta uçtuğunuzu size yaşatan bir iniş. 2. durumda, üzerimde kahverengi pantolon olmasını tercih ederdim.
  • Evet gerçekten mükemmel iniş olmuş.Ama o kadar alakasız yorumlar yapılmış ki hiç istemediğim halde yazma gereği duydum.NEDEN ??? evet NEDEN? 36 ya yaklaşırken sırf yeni açılan piste 2. ineceğim tarih beni yazacak düşüncesi profesyonelliğe uygun bir iş değil bence .tüm kurallar, dünyadaki uygulamalar bir tarafa,önce emniyet Hazırlıksız manevralar herzaman risk taşır .Neden 36 gibi uzunca bir piste stabil bir yaklaşma başlatılmışken yakışmammış o uçakta uçuş korkusu yaşayan onlarca insan olabilir böyle manevralar ticari uçuşlarda gerekmedikçe yapılamaz
  • aynı iniş yaklaşmasını Zor bir meydan olan ve inişi kolay olmayan Mardin havaalnında yaşadım ve indim..gayet güzel ve rahat bir iniş olmuş.Tebrikler Kaptan pilota.
  • siz manevra tekniğini vs tartışıp duruyorsunuz ama ben hala o kaç bin kiloluk uçak nasıl havaya kalkıyor onu anlamış değilim.
  • Alışmadığımız için herkeze ters gelmiş. Ben Osaka Narita'ya Lufthansa B747 ile pas geçip bir sonraki trafik gelmeden aynı piste çok keskin açılar dönüp ile mükemmel bir iniş yaşamıştım. Ayrıca adı üzerinde Mad-Dog.
  • tam iniş anında kaptan tek sorumludur.İniş izni verildiğinde eger daha kolay bir alternatif görürse onu uygular.Buna da kimse karışamaz.Kurallar kalkış ve uçuş esnasında geçerlidir.Yani koordinat değiştiremezsiniz.Diyelim ki karşınızdan bir başka uçak geliyor ve kurala uyarsanız kaza olacak.Ne yapardınız? Ahkam kesen kuralcılar.Sorum size.Bilmeden yazan hata yapıyor.Sonuçda uçağı gayet güzel piste yönlendirdi ve oldukçada hızlı ve yumuşak bir iniş yaptı sorun ne pist nosumu?
  • gayet güzel bi iniş yapmız hocamız altında bişiy aramaktansa şapka çıkartıp pistimiz hayırlı olsun diyelim...
  • bir ucagin kaptanina 100lerce insanin cani emanet edilmis o ucakta en iyi neyin yapilcagini o ucagin kaptani bilir allahtan sonra o ucaga hukmeden de kaptandir havaciliktan anlamayan bos kafalara duyrulur...
  • profosyonel bir pilot böyle şeylere hiç yeltenmez.200 tane yolcuyu değil patates çuvalını taşıyor sanırım sorumsuz pilot.buna deneyim demek çok yanlış!
  • Bu kaptanin eski bir F104 Pilotu oldugu belli, tam BANDIRMA ve BALIKESIR e inen F104G/S inisine benziyor.

Bu sabah saat 09:32’de THY’ye ait Denizli-İstanbul seferini yapan Boeing 737-800 tipi uçağın piste teker koymasıyla resmen açılan Atatürk Havalimanı’ndaki 05/23 pistinde heyecan dolu anlar yaşandı.

İlk uçağın sorunsuz inişinden sonra 05/23 pistine inmek için sırada olan ikinci uçak Onur Havayolları’na ait İzmir-İstanbul seferini yapan MD-88’di.

Uçağın pilotu kule görevlileri tarafından yeni açılan piste ineceği bilgisini aldıktan sonra yaklaşmaya devam etti.

Ancak uçağın Florya yönündeki deniz tarafından 36 pistine ineceği sanılırken uçak ani bir manevra ile yönünü yeni açılan piste çevirdi.

Bu ani dönüş sırasında heyecanlı anlar yaşandı. İzleyenler uçağın pisti pas geçeceğini sandı. Ancak uçak 05/23 pistini karşıladı ve inişini sorunsuz şekilde gerçekleştirdi.

Sorunsuz inişin ardından pilot, basın mensuplarını ve açılışı izleyen DHMİ görevlilerini selamladı. Ancak akıllarda şu soru kaldı: Acaba pilot iniş sırasında o manevrayı bilinçli mi yaptı?

Konuyla ilgili olarak Onur Havayolları yetkililerinin, Airport TV tarafından çekilen görüntüleri izleyeceği ve sonrasında bir açıklama yapacağı kaydedildi.

İşte Onur Havayolları uçağının o inişi:



HEYECAN DOLU İNİŞ! (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (71)

Misafir ~ 13 yıl önce
Madem herkes birşey yazmış, benim neyim eksik? Olayın iki yönü var: 1-ayağınız yerde seyrediyorsunuz, 2-uçakta yolcusunuz. 1. durumda müthiş keyifli ve yolcu otobüsü değil, 6 serbestlik dereceli uçakta uçtuğunuzu size yaşatan bir iniş. 2. durumda, üzerimde kahverengi pantolon olmasını tercih ederdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet gerçekten mükemmel iniş olmuş.Ama o kadar alakasız yorumlar yapılmış ki hiç istemediğim halde yazma gereği duydum.NEDEN ??? evet NEDEN? 36 ya yaklaşırken sırf yeni açılan piste 2. ineceğim tarih beni yazacak düşüncesi profesyonelliğe uygun bir iş değil bence .tüm kurallar, dünyadaki uygulamalar bir tarafa,önce emniyet Hazırlıksız manevralar herzaman risk taşır .Neden 36 gibi uzunca bir piste stabil bir yaklaşma başlatılmışken yakışmammış o uçakta uçuş korkusu yaşayan onlarca insan olabilir böyle manevralar ticari uçuşlarda gerekmedikçe yapılamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aynı iniş yaklaşmasını Zor bir meydan olan ve inişi kolay olmayan Mardin havaalnında yaşadım ve indim..gayet güzel ve rahat bir iniş olmuş.Tebrikler Kaptan pilota.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
siz manevra tekniğini vs tartışıp duruyorsunuz ama ben hala o kaç bin kiloluk uçak nasıl havaya kalkıyor onu anlamış değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Alışmadığımız için herkeze ters gelmiş. Ben Osaka Narita'ya Lufthansa B747 ile pas geçip bir sonraki trafik gelmeden aynı piste çok keskin açılar dönüp ile mükemmel bir iniş yaşamıştım. Ayrıca adı üzerinde Mad-Dog.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tam iniş anında kaptan tek sorumludur.İniş izni verildiğinde eger daha kolay bir alternatif görürse onu uygular.Buna da kimse karışamaz.Kurallar kalkış ve uçuş esnasında geçerlidir.Yani koordinat değiştiremezsiniz.Diyelim ki karşınızdan bir başka uçak geliyor ve kurala uyarsanız kaza olacak.Ne yapardınız? Ahkam kesen kuralcılar.Sorum size.Bilmeden yazan hata yapıyor.Sonuçda uçağı gayet güzel piste yönlendirdi ve oldukçada hızlı ve yumuşak bir iniş yaptı sorun ne pist nosumu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gayet güzel bi iniş yapmız hocamız altında bişiy aramaktansa şapka çıkartıp pistimiz hayırlı olsun diyelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir ucagin kaptanina 100lerce insanin cani emanet edilmis o ucakta en iyi neyin yapilcagini o ucagin kaptani bilir allahtan sonra o ucaga hukmeden de kaptandir havaciliktan anlamayan bos kafalara duyrulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
profosyonel bir pilot böyle şeylere hiç yeltenmez.200 tane yolcuyu değil patates çuvalını taşıyor sanırım sorumsuz pilot.buna deneyim demek çok yanlış!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kaptanin eski bir F104 Pilotu oldugu belli, tam BANDIRMA ve BALIKESIR e inen F104G/S inisine benziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000