30 Mart 2010, Salı 21:00:08

HEPSİ ZAFER PEŞİNDE

Uzun zamandır havacılık camiasının gündeminden düşmeyen konulardan olan Zafer Bölgesel Havalimanı’nın ihalesi, 1 Nisan’da yapılacak. Peki, yap-işlet-devret yöntemiyle ihale edilecek havalimanının şartnamesini hangi şirketler aldı?
  • AKP NIN SON HAMLELERI BAL KOVANI ELLERINDEYKEN BIRAZ DAHA FAYDALANMAK..MANTIK BU MEVCUT HAALIMANINA ÇIKAN YOLLARI GUZELLESTIR.BIR TASLA IKI KUS VUR AMA OLURMU HAVALIMANI YAPIMINDA PASTA BUYUK AMA BIZE AZ BILE 3 TORBA KOMURE OYUMUZU SATTIK.YIYECEK EKMEK BULAMIYACAGIZ GORUN BAKIN
  • bölgesel nitelikte olacakmış uşak hava alanı zaten 2800m 45m genişliğinde kamusal alanı türkiyenin en büyükleri arasında şimdi akıl var izan var hazır bu kuruluş elinde varken trilyonlar harcayıp bu yatırımın mantığı ne bu ülke bu kadar zengin mi de 45dk mesafede afyon eskişehir uşak biraz daha zorlarsak denizli havaalanı varken bura yapılıyor.anlayan beri gelsin
  • uşakta havaalanı var mı var ? thy uçuyor mu uçuyor.. eskişehirde havaalanı var mı var ? thy uçuyor mu uçuyor.. kütahya-eskişehire 45 dk afyon-uşaka 1 saat... o kadar gereksiz bir yatırım olacak ki.. yazık yanii cok yazık.. o halde aydın'a da havaalanı yapın ya da var olan çıldır havaalanını açın..? bizde 45 dk uzaklıkta ki Adb ye gitmek istemiyoruz ?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü; Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Uşak'ın ihtiyacını karşılayacak Zafer Bölgesel Havalimanı'nın yapım, işletim ve devrine ilişkin ihaleyi 1 Nisan’da gerçekleştirecek.
    
İhale, yap-işlet-devret modeliyle, kapalı teklif alma usulüyle yapılacak.
    
Kurulacağı Kütahya’ya bağlı Altıntaş Beldesi’nde kamulaştırma işlemleri tamamlanan Zafer Bölgesel Havalimanı, uluslararası uçuşların yapılabileceği, konvansiyonel bir havalimanı olacak. İnşaatı iki yıl içinde tamamlanacak havalimanına, 3 bin metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde tek bir pist yapılacak.
    
 
Kütahya'da bölgesel çapta inşa edilecek Zafer Bölgesel Havalimanı'nın, Atatürk, Esenboğa ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanı olması bekleniyor.
    
Proje büyük olunca ihaleye ilgi de hayli fazla olacak gibi görünüyor. İhale gününe iki gün kala şartname alan şirket sayısı 7 oldu.

Katılımcılardan 600 bin avro geçici teminat bedeli alınacak. İhale şartnamesini ise şu ana kadar, Dalaman Havalimanı işletmecisi ATM Dalaman, Antalya Havalimanı işletmecisi ICF, Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi Limak, ÖZKA İnşaat, Makyol, Koçoğlu İnşaat ve Kolin İnşaat aldı.

Büyük heyecana sahne olması beklenen ihale, 1 Nisan Perşembe günü saat 10.00'da Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde kapalı teklif usulüne göre gerçekleştirilecek.

AirportHaber ÖZEL

HEPSİ ZAFER PEŞİNDE

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
AKP NIN SON HAMLELERI BAL KOVANI ELLERINDEYKEN BIRAZ DAHA FAYDALANMAK..MANTIK BU MEVCUT HAALIMANINA ÇIKAN YOLLARI GUZELLESTIR.BIR TASLA IKI KUS VUR AMA OLURMU HAVALIMANI YAPIMINDA PASTA BUYUK AMA BIZE AZ BILE 3 TORBA KOMURE OYUMUZU SATTIK.YIYECEK EKMEK BULAMIYACAGIZ GORUN BAKIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bölgesel nitelikte olacakmış uşak hava alanı zaten 2800m 45m genişliğinde kamusal alanı türkiyenin en büyükleri arasında şimdi akıl var izan var hazır bu kuruluş elinde varken trilyonlar harcayıp bu yatırımın mantığı ne bu ülke bu kadar zengin mi de 45dk mesafede afyon eskişehir uşak biraz daha zorlarsak denizli havaalanı varken bura yapılıyor.anlayan beri gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uşakta havaalanı var mı var ? thy uçuyor mu uçuyor.. eskişehirde havaalanı var mı var ? thy uçuyor mu uçuyor.. kütahya-eskişehire 45 dk afyon-uşaka 1 saat... o kadar gereksiz bir yatırım olacak ki.. yazık yanii cok yazık.. o halde aydın'a da havaalanı yapın ya da var olan çıldır havaalanını açın..? bizde 45 dk uzaklıkta ki Adb ye gitmek istemiyoruz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000