04 Mayıs 2009, Pazartesi 11:29:19

Havayolu Üstyapı İşletme Çalıştayı toplandı

Havayolu Üstyapı İşletme (operasyon) Çalıştayı ikinci toplantısı DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal başkanlığında yapıldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Merkez Binasında gerçekleştirilen ve açılış konuşmasını Çalıştay Başkanı DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal’ın yaptığı toplantıda; ilk toplantıda oluşturulan alt grupların gözetiminde belirlenecek temel stratejilerin, Türk Sivil Havacılığının geleceğine ışık tutması ve Hava Ulaştırması konusunda oluşturulacak veri tabanının sağlanması için görüş ve öneriler masaya yatırıldı.

Toplantıya Havacılık Sektör Sorumlusu olarak da katılan DHMİ Genel Müdürü Çalıştay Başkanı Birdal’ın yanı sıra, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Çalıştay Başkan Yardımcısı Funda Ocak, DHMİ Genel Müdürlüğü üst düzey yöneticileri, resmi kurum, üniversite, sendika ve dernek temsilcileri ile özel sektör işletmecileri katıldılar.

Toplantıda DPT Uzmanı Cem Özenen’in Türkiye’nin Temel Stratejileri ile ilgili sunumunun ardından;  AÜ SHYO Yard. Doç. Dr. Ender Gerede, Şura ve Üstyapı Çalıştay sunumunu yaptı. Bu bölümde Şura amaçları ile Hava Ulaştırma Üstyapı Çalıştay kapsamı gözden geçirilerek Çalıştay çalışma yönteminin tasarlanması ve Çalıştay alt gruplarında yapılması gereken çalışma konuları ve yöntemlerinin belirlenmesinin yanısıra çalışma takvimi de belirlendi.

Son bölümde toplantıya katılanların öneri ve görüşleri etraflıca değerlendirildi.

Havayolu Üstyapı İşletme Çalıştayı toplandı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000