22 Mayıs 2009, Cuma 08:34:22

Havalimanları turizm sezonu öncesi alarm veriyor!

İzmir Adnan Menderes ve Milas-Bodrum Havalimanlarındaki seyrüsefer cihazlarının tam anlamıyla faal olmaması nedeniyle yaklaşan turizm sezonunun sıkıntılı geçeceği belirtiliyor.
  • GÖZÜNÜZ AYDIN İKİ ADAT VIP UÇAĞI ALINDI RAHATLADIK
  • kimse flight check ucaginin, yerel secimlerde ulastirma bakanliginin emrinde bir VIP ucagi gibi, oradan oraya secim propagandasi yapmak icin kullanildigini, bu arada vakit bulamadigindan izmire gidemedigiden bahsetmiyor. Ucagim amaci ilsleri test edip servise vermek, ama bakan kendi istedigi gibi ozel arabasi gibi kullaniyor, pilot eksigi falan yok, iktidarin isguzarligindan...
  • gercekten su ana kadar yazilan yorumlari okuyorum ve hepsi ayni yonde gercekleri duzeyli bir sekilde ortaya koymus.Umarim bunlar Sn.Orhan Birdal!a iletiliyordur.Cunku DHMI kurum icersindeki diger yetersiz kisiler kendisini aci ama gercek KANDIRIYOR-YANLIŞ BİLGİ VERİYOR.Umarim bu yazilar kendilerine iletiliyordur.Kurumda biraz temizlik ve biraz dikkat hedeflere ulastirabilir DHMI'yti.Biraz gayret....
  • Sayın sorumlu bakan Erzincanlı- Sayın sorumlu genel müdür (DHMİ) de Erzincanlı. Bunlar hemşehri. İşte bu DHMİ genel müdürü aynı zamanda THY YK üyesi. Toplantılarda , İLS leri faal edeceğine, olur inşallah, yaparız maşallah filan diyordur.
  • ILS dediğin nedir ki. Olmasa da olur. Pilotlarımız görerek ini iniverirler. Büyütmeyin bunları. Geç olsa da elbet bir gün olur. Habom procesi tamamlanıncaya veya THY 300 uçağa çıkıncaya kadar bunlar da tamamlanır.
  • DHMİ nin nasıl bir kuruluş olduğu baştan beri bellidir.nedenine gelince söz konusu fligtht check uçağı yaklaşık 6aydır PİLOTLARI İSTİFA EDİP KURUMDAN AYRILDIKLARI için uçamıyor.ama adamların rahatlığına bakın ki pişkin pişkin "ıls olmasada olur"açıklamasını yapabiliyorlar.peki kardeşim bu meydanlarda düşük görüş şartlarında bir kaza olsa bunun sorumlusu kim olacak? cevap yok niye mi çünkü bunlaraın mantığı şu:okullar kapatılırsa milli eğitim çok kolay idare edilir.bu utanmazlar birde utanmadan ulaştırma bakanını" yılın en başarılı bakanı " ilan ettiler .şimdi soruyorum:bu mudur başarı?iki pilotu bulamayanlar bir de ortada bakanım diye dolaşıyorlar.yuh olsun hepinize
  • Amann canım ne olacak.Biz başbakanlığa 60 milyon dolar verip 5.uçağı alan bir milletiz.Çok mu önemli yani bir kalibrasyon uçağı, radar falan.Ne deyim önceliklerini belirleyemeyen bir milletiz.Yazıklar olsun.
  • Takmayin kafaniza iki devede bodrum ve izmir limaninda keserler olurbiter,,,,, Demi LALELI ABDULREZZAK
  • ne olacak yawwww...
  • Bu tur aciklamalar hic bir yorum ihtiyaci kalmadan DHMI'nin vizyonunu ortaya koyuyor.Ne yapalim bunlar da bizim gerceklerimiz...

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki Aletli İniş Sistemi (ILS) gerekli ayarlama işlemi yapılmadığı için bir yıldır çalışmıyor. Havalimanı’ndaki 16-34 pistinin 34 numaralı pist başındaki ILS yenisi yapılmak üzere geçtiğimiz yıl kaldırıldı. Ancak yenilenen sistem, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) flight check uçağının ayarları yapmaması nedeniyle atıl durumda bekliyor. Yaklaşık 1 yıldır 34 tarafından iniş yaptırılmıyor. Hava kontrolörleri, iniş için yaklaşan tüm uçakları ILS sistemi bulunan 16 numaralı pist başına yönlendiriyor.

DHMİ Adnan Menderes Havalimanı Başmüdür Vekili Hasan Çıracı da ayarların yapılmadığını doğrularken şunları söyledi, “Havalimanımızda 34 pistinin ILS sistemi kuruldu. flight Check uçağımızın programını bekliyoruz, diğer limanları yaparak geliyor. Sistemin satın alındığı Alman firmanın mühendisleri de Türkiye’ye gelecek. 20 gün içinde yapılacağını tahmin ediyorum. Bizim pistimizin iki başında da ILS’imiz var. 16 tarafındaki ILS faal, 34 pist başındaki ILS’imiz şu anda NOTAM’lı. Bu, uçuş güvenliğini tehlikeye atacak, sorun yaratan bir problem değildir.”

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 2008 yılında toplam 52 bin 14 iniş kalkış yapıldı. Bu da havalimanına günde 142 iniş-kalkış olduğunu gösteriyor. Kış aylarında azalan bu rakam yaz aylarında özellikle Ağustos ayında yoğunlaşıyor. Bodrum Milas’da ise geçen yıl toplam 22 bin 312 trafik yaşandı. Kış aylarında günlük 10’lu rakamlara inen trafik yaz sezonunda 200’e çıkıyor.

Bodrum’un radarı da aylardır arızalı

Günlük 200 iniş kalkış trafiği yaşanan alanda yoğun sezona girilirken radarın tamir edilmemesi rahatsızlık yaratıyor. Havacılık uzmanları radar arızasının uçakların uzun süre havada kalmasına neden olacağını belirtiyorlar. Bodrum Milas Havaalanı Başmüdür Vekili Yaşar Kasap radarla ilgili şunları söyledi: “SSR radarımızda sonbahardan beri yaklaşık 7-8 aydır bir problem var. Tamir edilecek. Biz şu anda İzmir’den destek alıyoruz. Zaten İzmir radarına burası yardımcıdır. Alanımıza inecek uçaklar yaklaşma sırasında İzmir’le konuşuyor. Zaten bizim yaklaşma departmanımız İzmir’de de vardır. İzmir emniyetli bir şekilde alçaltır, emniyetli bir irtifaya kadar getirir. Sonra uçak pisti görür ve bizim görevlilerimiz devreye girer. Radar yurtdışından ithal edildiği için bu kadar uzadı.”

Flight check uçağı nedir?

Seyrüsefer yardımcı cihazlarının sağlıklı hizmet verebilmesi için özel uçaklarla yapılan ayarlama ve kontrol işlemine “flightflight check” deniyor. Aletli iniş sisteminin (ILS) kontrolleri bu uçaklarla 1 günde yapılabiliyor. İzmir’deki gibi yeni kurulan sistemlerin çalışması ise 3-4 günde tamamlanıyor.

Havalimanları turizm sezonu öncesi alarm veriyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
GÖZÜNÜZ AYDIN İKİ ADAT VIP UÇAĞI ALINDI RAHATLADIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kimse flight check ucaginin, yerel secimlerde ulastirma bakanliginin emrinde bir VIP ucagi gibi, oradan oraya secim propagandasi yapmak icin kullanildigini, bu arada vakit bulamadigindan izmire gidemedigiden bahsetmiyor. Ucagim amaci ilsleri test edip servise vermek, ama bakan kendi istedigi gibi ozel arabasi gibi kullaniyor, pilot eksigi falan yok, iktidarin isguzarligindan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gercekten su ana kadar yazilan yorumlari okuyorum ve hepsi ayni yonde gercekleri duzeyli bir sekilde ortaya koymus.Umarim bunlar Sn.Orhan Birdal!a iletiliyordur.Cunku DHMI kurum icersindeki diger yetersiz kisiler kendisini aci ama gercek KANDIRIYOR-YANLIŞ BİLGİ VERİYOR.Umarim bu yazilar kendilerine iletiliyordur.Kurumda biraz temizlik ve biraz dikkat hedeflere ulastirabilir DHMI'yti.Biraz gayret....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın sorumlu bakan Erzincanlı- Sayın sorumlu genel müdür (DHMİ) de Erzincanlı. Bunlar hemşehri. İşte bu DHMİ genel müdürü aynı zamanda THY YK üyesi. Toplantılarda , İLS leri faal edeceğine, olur inşallah, yaparız maşallah filan diyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ILS dediğin nedir ki. Olmasa da olur. Pilotlarımız görerek ini iniverirler. Büyütmeyin bunları. Geç olsa da elbet bir gün olur. Habom procesi tamamlanıncaya veya THY 300 uçağa çıkıncaya kadar bunlar da tamamlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DHMİ nin nasıl bir kuruluş olduğu baştan beri bellidir.nedenine gelince söz konusu fligtht check uçağı yaklaşık 6aydır PİLOTLARI İSTİFA EDİP KURUMDAN AYRILDIKLARI için uçamıyor.ama adamların rahatlığına bakın ki pişkin pişkin "ıls olmasada olur"açıklamasını yapabiliyorlar.peki kardeşim bu meydanlarda düşük görüş şartlarında bir kaza olsa bunun sorumlusu kim olacak? cevap yok niye mi çünkü bunlaraın mantığı şu:okullar kapatılırsa milli eğitim çok kolay idare edilir.bu utanmazlar birde utanmadan ulaştırma bakanını" yılın en başarılı bakanı " ilan ettiler .şimdi soruyorum:bu mudur başarı?iki pilotu bulamayanlar bir de ortada bakanım diye dolaşıyorlar.yuh olsun hepinize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Amann canım ne olacak.Biz başbakanlığa 60 milyon dolar verip 5.uçağı alan bir milletiz.Çok mu önemli yani bir kalibrasyon uçağı, radar falan.Ne deyim önceliklerini belirleyemeyen bir milletiz.Yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Takmayin kafaniza iki devede bodrum ve izmir limaninda keserler olurbiter,,,,, Demi LALELI ABDULREZZAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne olacak yawwww...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu tur aciklamalar hic bir yorum ihtiyaci kalmadan DHMI'nin vizyonunu ortaya koyuyor.Ne yapalim bunlar da bizim gerceklerimiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000