17 Nisan 2013, Çarşamba 08:07:55

HAVALİMANI TERMİNALİ ÜNİVERSİTEYE DEVREDİLDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Elazığ Havalimanı eski terminal binasının Havacılık ve Akıllı Taşıt Bilimleri Yüksekokulu için tahsis işleminin tamamlanarak Fırat Üniversitesi'ne (FÜ) devredildiğini söyledi.
  • Havacilik ve savunma sanayi icin bir sey urettirmezler adama o binalarda. Tai Aselsan Havelsan tekel olmus her tur izni alirlar siz orada model ucak bile ucurmak icin her gun dilekce yazarsiniz sevgili akademisyenler ve muhendisler
  • Güzel Elazığ'ımız için çok güzel bir adım. En azından eski terminal binası değerlendirilmiş olacaktır. Bilindiği gibi geçen Eylül ayında Elazığ'a yakışır yeni terminal binası hizmete açılmıştı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından, Elazığ Havalimanı eski terminal binasının FÜ'ye devri ile ilgili karar ve olur işlemiyle başbakanlığa gönderilen yazının olumlu sonuçlandırılarak, DHMİ Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini belirtti.

Alpay, “Son teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen FÜ, hem ülke güvenliği ve savunma sanayi açısından büyük önem arz eden, hem de ulaşım sektöründe ortaya çıkan nitelikli personel gereksiniminin karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla, 2013-2014 öğretim yılından itibaren Havacılık ve Akıllı Taşıt Bilimleri Yüksekokulu'nda eğitim vermeyi planlamaktaydı. İlk aşamada yüksekokul bünyesinde uçak gövde, motor bakımı, uçak elektrik, elektronik, havacılık yazılımı, akıllı taşıt bilimleri ve insansız araç tasarımı bölümlerinin yer alması düşünülmüştü. Yüksekokul, 1 yıl zorunlu İngilizce hazırlık sınıfından sonra 4 yıllık lisans eğitimi ile iyi derecede yabancı dil bilen ileri bilgi ve beceriye sahip, havacılık ve ilgili ulaştırma sektörünün ihtiyacı olan nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda ülke güvenliği ve savunma sanayi açısından önem arz eden akıllı hava taşıtları ve insansız araç tasarımı ile havacılık yazılı açısından önemli hamlelerin yapılması öngörülmektedir. Bu yolda üniversite rektörlüğü ve yetkilileriyle, Başbakanımızın yeni havalimanı terminal binasının açılışı için Elazığ’a geldiği süreçte başlatılan bu girişim, yaptığımız temaslar ve girişimlerle olumlu sonuçlar vermiş ve ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için önem arz eden Fırat Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretim verecek Havacılık ve Akıllı Taşıt Bilimleri Yüksekokulu açılmak üzere, eski havalimanı terminal binasının tahsisiyle ilgili DHMİ Genel Müdürlüğünce alınan karar Başbakanlık oluruyla tamamlanmıştır” dedi.

HAVALİMANI TERMİNALİ ÜNİVERSİTEYE DEVREDİLDİ

Yorumlar

Havacilik sanayi ~ 11 yıl önce
Havacilik ve savunma sanayi icin bir sey urettirmezler adama o binalarda. Tai Aselsan Havelsan tekel olmus her tur izni alirlar siz orada model ucak bile ucurmak icin her gun dilekce yazarsiniz sevgili akademisyenler ve muhendisler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EZS 06 ~ 11 yıl önce
Güzel Elazığ'ımız için çok güzel bir adım. En azından eski terminal binası değerlendirilmiş olacaktır. Bilindiği gibi geçen Eylül ayında Elazığ'a yakışır yeni terminal binası hizmete açılmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000