28 Haziran 2013, Cuma 17:04:37

HAVALİMANI SAYISI 52'YE ÇIKIYOR

Yapımı 1959'da tamamlanan ancak yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle hizmete açılamayan atıl durumdaki Kastamonu Havalimanı'nda, uçak seferleri 5 Temmuz'da başlayacak. Şırnak ve Bingöl havalimanları ise temmuz ayı sonunda hizmete girecek.
  • Sonunda biletler satisa cikti
  • sözde haziran ayı sonunda açılacaktı seçim yatırımları seçime kadar zor açılış olur ahanda yazıyorum buraya.
  • 53 . MEYDANDA ORDU GİRESUN HAVAALANI OLACAK AZ KALDI .

Yapımı 1959'da tamamlanan ancak yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle hizmete açılamayan atıl durumdaki Kastamonu Havalimanı'nda, uçak seferleri 5 Temmuz'da başlayacak. Şırnak ve Bingöl havalimanları ise temmuz ayı sonunda hizmete girecek. Kastamonu, Şırnak ve Bingöl havalimanlarının hizmete girmesiyle hizmet verilen havalimanı sayısı 49'dan 52'ye yükselecek.

Kastamonu'da yapımı 1959'da tamamlanan ancak yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle hizmete açılamayan atıl durumdaki Kastamonu Havalimanı'nda, 5 Temmuz'da uçak seferleri başlıyor. Araba yarışları, düğünler, hayvan otlatmak ve maket uçak gösterileri için amacı dışında kullanılan havaalanı, 54 yıl boyunca uçak seferlerine açılamadı.

Bölge turizmi ve ekonomisinin geliştirilmesi amacıyla havaalanının hizmete açılması için harekete geçildi. Kastamonu İl Özel İdaresi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında ihale süreci tamamlanan havalimanının 2010 yılında yeniden yapımına başlandı. İnşaat çalışmaları tamamlanarak DHMİ Gene Müdürlüğüne teslim edilen havaalanı, bölgeye hizmet edecek. Kastamonu ve civarındaki turistik bölgeler ile Ilgaz Kayak Tesisleri'ne ulaşım kolaylığı sağlayacak havalimanından ilk etapta Kastamonu-İstanbul seferleri düzenlenmesi planlanıyor.

Bingöl ve Şırnak havalimanları temmuz sonunda hizmete girecek

Şırnak Havalimanı'nın, bölgenin topoğrafik ve stratejik konumu göz önüne alınarak bölgeye emniyetli, hızlı ve konforlu ulaşımı sağlamak amacıyla hizmete girmesi planlanıyor. Havaalanı, Şırnak il merkezine 60 kilometre, Cizre ilçe merkezine ise 13 kilometre mesafede bulunuyor.

Şırnak Valiliğince yapılan 649 bin 615,57 metrelik kamulaştırmaya, bu alanda konvansiyonel boyutlarda pist, apron, taksirut ve üstyapı destek tesislerini kapsayan bir havalimanı yapılabilmesi için ilaveten 1 milyon 442 bin 131,55 metrelik ek kamulaştırma çalışmaları yapıldı. Şırnak Havalimanı Üstyapı ve Müteferrik İşler İnşaatı İşi 23 Aralık 2010 tarihinde yapılan ihaleyle 23 milyon 345 bin lira bedel üzerinden Doğusan Doğu Demir Sanayi İnşaat ve Ticaret AŞ'ye ihale edildi. İşin sözleşmesi 21 Nisan 2011 tarihinde taraflarca imzalandı. 2013 yılı yatırım programında 3 milyon 156 bin lira ödenek ayrıldı.

Genelkurmay Başkanlığının 26 Mayıs 2010 tarih ve 3166349 sayılı yazı talebi doğrultusunda askeri hava araçlarının konuşlanabileceği büyüklükte bir askeri apron inşa edilmesi planlandı. Bu kapsamda, "Şırnak Havalimanı İlave Apron, Taksirut ve Müteferrik İşler İnşaatı" işi 15 Ekim 2012 tarihinde teklif birim fiyat üzerinden yapılan ihaleyle 30 milyon 277 bin 589 lira bedel üzerinden Doğusan Doğu Demir Sanayi İnşaat ve Ticaret AŞ'ye ihale edildi ve 7 Kasım 2012 tarihinde sözleşmesi imzalandı.

Bingöl Havalimanı yolcu kapasitesi yıllık 500 bin olacak

Valilikçe inşaatına başlanıp bitirilemeyen havalimanının, bölgenin stratejik konumu, ekonomik ve sosyal yapısı da göz önüne alınarak gelişmesini sağlamak, Bingöl ve yöresinin hava ulaşımı ihtiyacını karşılamak amacıyla bir havalimanı yapılması planlandı. Bingöl Havalimanı Bingöl Şehir Merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede, merkezi ilçe güneyi Çeltiksuyu mevkisinde bin 59 metre rakımında arazi üzerinde yer alıyor. Havalimanı için Valilikçe bugüne kadar 855 bin metre alanın kamulaştırması yapıldı. Yılda 500 bin yolcu kapasiteli olacak İç Hatlar Terminal Binası, 4 bin metrekarede hizmet verecek.

Bingöl Havalimanı'nın yapımı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce 27 milyon 700 bin lira bedel üzerinden Sarıdağlar İnşaat ve Ticaret AŞ'ye ihale edilerek 19 Ocak 2011 tarihinde sözleşmesi imzalanmıştı.

Havalimanı için 2013 yılı yatırım programında da 2 milyon 500 bin lira ödenek ayrıldı. 

HAVALİMANI SAYISI 52'YE ÇIKIYOR

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Sonunda biletler satisa cikti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yigit ~ 11 yıl önce
sözde haziran ayı sonunda açılacaktı seçim yatırımları seçime kadar zor açılış olur ahanda yazıyorum buraya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
53 ORDU GİRESUN ~ 11 yıl önce
53 . MEYDANDA ORDU GİRESUN HAVAALANI OLACAK AZ KALDI .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000