24 Ocak 2013, Perşembe 11:14:35

HAVALİMANI İÇİN İHALE SÜRECİ RESMEN BAŞLADI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından ihale şartları açıklanan İstanbul'un yeni havalimanı projesinin ihale süreci bugün resmen başladı.
  • bangkok Suvarnabhumi havalimani. kopyala yapistir :-) basit, kentsel ozellikler katarlarsa daha iyi olur fikrindeyim.cam celik yigini kisiliksiz havalimani istanbulumuza yakismaz.
  • Bu 6 pistin kaç tanesi aynı anda kullanılabilecek acaba?..
  • son derece kel alaka. bu nedir yaa??
  • sabancı bende varım ihalede diyor ama bakalım o kadar para çıkarmaa gücü yetermi? Koç ise bütün parasını yol işine yatırdı. Atlas jet italyan güçlü ortaklar ile bzde varız dedi... Ama tav ne olur cidden soru konusu... Buna göre Borsa da güzel artışlar gelecektir.. Aslına bakarsanız direk liamn civarından arsa filan alsak bir de borsada yapıştırsak süper olur ama tabi bunların hepsi pilot olmak kadar hayal;:))
  • Ben yeni kurulacak olandan ziyade; yesilkoyu kimlere konut arazisi olarak peskes cekecekler onu merakla bekliyorum.
  • Bu video fake galiba, bu havalimanı başka bir limanın tanıtımı ama hangisi ama aklıma gelmiyor. Mimarisi tanıdık geliyor. Ukalalık yapmak istemiyorum ama bir başka limana çok benziyor...
  • Karadenize pareler 1 tane pist var. Diğer bütün pistler karadenize dik olucak.
  • BENCE , IC FRAPORT - TAV ORTAKLIĞI .
  • KARADENİZE PARALEL PİSTLER NEREDE BEN GÖREMEDİM
  • imkan varken tren ve metro baglantisini unutmayin, yada sky train ile baglanti düzenlemeyi, genelde havalimanina saade kara yolu ile ulasilmasin, stadyum muhabbetine döner sonra!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından dün düzenlenen bir basın toplantısıyla ihale şartları açıklanan İstanbul Yeni Havalimanı projesi için ihale süreci bugün resmi olarak başlamış oldu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ihale ilanına göre; 3 Mayıs 2013 tarihinde kapalı teklif usulü gerçekleştirilecek dev ihalenin şartname satış bedeli 100 bin TL olarak açıklandı.

Son teklifin ihale günü saat 09:30'a kadar verileceği ihale için 'Geçici Teminat Tutarı" ise dudak uçuklatıyor. Buna göre ihaleye katılmak isteyen firmaların 40 milyon Euro ya da karşılığı olarak; Merkez Bankası Döviz Satış Kuru karşılığı olan, tedavüldeki Türk Lirası, bankalar tarafından verilen teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığı'nca ihraç edilen devlet içi borçlannma senetleri ve bu senetler yerine düzenlenen belgeleri temin etmesi gerekecek.

İHALE NASIL YAPILACAK?

İhale, yeterliliği kabul edilen şirketlerin kapalı zarfla ilk tekliflerinin alınmasıyla başlayacak. Teklifler kontrol edildikten sonra  iç zarf teklifleri açılacak. Bundan sonra ise pazarlıklar başlayacak ve tek tek teklifler alınacak. En iyi teklifi veren son şirket ihalenin sahibi olacak.

İŞTE DHMİ TARAFINDAN YAYINLANAN O İLAN:

Öte yandan DHMİ, yeni havalimanı projesine ait bir animasyon da yayınladı.

İşte o animasyon...

 

HAVALİMANI İÇİN İHALE SÜRECİ RESMEN BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

c ~ 11 yıl önce
bangkok Suvarnabhumi havalimani. kopyala yapistir :-) basit, kentsel ozellikler katarlarsa daha iyi olur fikrindeyim.cam celik yigini kisiliksiz havalimani istanbulumuza yakismaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pist ~ 11 yıl önce
Bu 6 pistin kaç tanesi aynı anda kullanılabilecek acaba?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müzik ~ 11 yıl önce
son derece kel alaka. bu nedir yaa??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mebbis ~ 11 yıl önce
sabancı bende varım ihalede diyor ama bakalım o kadar para çıkarmaa gücü yetermi? Koç ise bütün parasını yol işine yatırdı. Atlas jet italyan güçlü ortaklar ile bzde varız dedi... Ama tav ne olur cidden soru konusu... Buna göre Borsa da güzel artışlar gelecektir.. Aslına bakarsanız direk liamn civarından arsa filan alsak bir de borsada yapıştırsak süper olur ama tabi bunların hepsi pilot olmak kadar hayal;:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucankus ~ 11 yıl önce
Ben yeni kurulacak olandan ziyade; yesilkoyu kimlere konut arazisi olarak peskes cekecekler onu merakla bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alper ~ 11 yıl önce
Bu video fake galiba, bu havalimanı başka bir limanın tanıtımı ama hangisi ama aklıma gelmiyor. Mimarisi tanıdık geliyor. Ukalalık yapmak istemiyorum ama bir başka limana çok benziyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
CPT sanırım bende benzettim ama emin değilim
Pamir ~ 11 yıl önce
Karadenize pareler 1 tane pist var. Diğer bütün pistler karadenize dik olucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İHALE SONUCU ! ~ 11 yıl önce
BENCE , IC FRAPORT - TAV ORTAKLIĞI .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MİSAFİR ~ 11 yıl önce
KARADENİZE PARALEL PİSTLER NEREDE BEN GÖREMEDİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
düsseldorf acenta ~ 11 yıl önce
imkan varken tren ve metro baglantisini unutmayin, yada sky train ile baglanti düzenlemeyi, genelde havalimanina saade kara yolu ile ulasilmasin, stadyum muhabbetine döner sonra!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000