04 Ocak 2013, Cuma 08:05:40

HAVACILIKTA 'ATILIM' DEVRİ

Dünya'da ve Türkiye'de hızlı ve istikrarlı bir şekilde büyümekte olan havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla 2011 yılında faaliyete geçen Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu da hızlı gelişmeye devam ediyor.
  • Thk üniversitesindeki skandallar, özellikle pilotaj bölümündeki ögrencilerin feryatlarından herkes haberdar. Üniversitede hergün dekan degişiyor, bir gün rektör yardımcısı olan başka gün toplantıdan apartopar çıkarılıyor. Üniveristenin sayfası sanki başka ülkedeymişcesine 'ingilizce' açılıyor, 'Türkçe' seçmeli olarak sunuluyor. Üniversitenin sayfasında sadece siyasilerle çekilmiş fotoğraflarla dolu. Akademik olaraktanda öte, akademik personelden bazıları sürekli izin alıyor, haftanın birkaç günü işlerini bahane ederek iş yerinden izin alıyorlar. Örnegin: Rektör danışmanının bacanagı beyefendi en çok izin alanlardan. Bu ve hukuka devredilecek diger konularda (mesela yakın zamanda aldıgınız 10 bin tl neden üniversiteye bağışlanmadı, kurumunuzun bu paraya ihtiyacı var. Bağışlasaydınız bu parayı yetimin hakkı ile kurulan THK'ya bir katkınız olmazmıydı). Üniversitede olanlardan tüm kamuoyu ve sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımız bilgilendirilecektir.
  • Havacılık Sektörü her alanda Ülkemizin prestijini yükseltmeye olanca hızı ile devam ediyor. Bunların gerçekleşmesinde , işi bilen ve özveri ile çalışan bir Genel Müdürün iş başında olmasında çok büyük bir etkendir.

Yapılan açıklamada:

Sivil Havacılık Yüksekokulumuz, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uçak Elektrik Elektronik ve Uçak Gövde-Motor Bakımı Bölümlerinde birikimli ve dinamik akademik kadromuz ile Üniversite kampüsü içinde yer alan çağdaş eğitim-öğretim mekanlarında ve modern laboratuvarlarımızda eğitimler sürdürülmektedir.

Özellikte teknik bölümlerde öğretim gören öğrencilerimizin teorik eğitimlerin yanında, uygulamalı eğitimle çağın teknolojilerini sektörün merkezinde takip edebilmeleri amacıyla planlanan “Atılım Hangar” projesi yaşama geçirilmektedir. Ankara Esenboğa Havalimanı'nda 1.500 metrekare büyüklüğünde arazi üzerine yapılacak hangarımız, başlangıçta sadece eğitim faaliyetleri için kullanılacaktır.


Hangar yeri tahsisi bağlamında, 3 Ocak 2013 tarihinde, DHMİ Genel Müdürlüğü’nde yapılan törende, Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Yalçın Zaim, Atılım Üniversitesi’nin havacılık alanındaki yatırım ve öğretim faaliyetlerinin büyüyerek devam edeceğini, Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu Atılım Üniversitesi’nin çağdaş eğitim ve öğretim alanındaki birikimlerini sivil havacılık sektörüne taşıdıklarını ve  DHMİ Genel Müdürü Sayın Orhan Birdal da, Atılım Üniversitesi’nin bu önemli girişimini takdirle karşıladıklarını, tesisin sivil havacılık eğitimine önemli katkı sağlayacağını ifade etmişlerdir.

Atılım hangarının inşaatı önümüzdeki aylarda başlayacak ve bir yıl içerisinde tamamlanacaktır.  Yaklaşık 2.500 metrekare dahili kullanım alanı bulunan hangarın inşaat maliyeti 3 milyon TL civarında olacaktır.  Ayrıca hangar içerisinde yaklaşık 2 milyon TL tutarında makine-teçhizat ve malzeme yeralacaktır. Tesisin içinde uçak gövde, motor, tahribatsız muayene, motor bremzesi, aviyonik atölyeleri ile derslikler ve diğer eğitim-öğretim mekanları yer alacaktır.

Atılım hangar projesi, ülkemizde bir üniversite tarafından uluslararası bir havalimanında kurulan ilk uçak hangarı niteliğini taşımaktadır.

HAVACILIKTA 'ATILIM' DEVRİ

Yorumlar

THK ~ 11 yıl önce
Thk üniversitesindeki skandallar, özellikle pilotaj bölümündeki ögrencilerin feryatlarından herkes haberdar. Üniversitede hergün dekan degişiyor, bir gün rektör yardımcısı olan başka gün toplantıdan apartopar çıkarılıyor. Üniveristenin sayfası sanki başka ülkedeymişcesine 'ingilizce' açılıyor, 'Türkçe' seçmeli olarak sunuluyor. Üniversitenin sayfasında sadece siyasilerle çekilmiş fotoğraflarla dolu. Akademik olaraktanda öte, akademik personelden bazıları sürekli izin alıyor, haftanın birkaç günü işlerini bahane ederek iş yerinden izin alıyorlar. Örnegin: Rektör danışmanının bacanagı beyefendi en çok izin alanlardan. Bu ve hukuka devredilecek diger konularda (mesela yakın zamanda aldıgınız 10 bin tl neden üniversiteye bağışlanmadı, kurumunuzun bu paraya ihtiyacı var. Bağışlasaydınız bu parayı yetimin hakkı ile kurulan THK'ya bir katkınız olmazmıydı). Üniversitede olanlardan tüm kamuoyu ve sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımız bilgilendirilecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAHABEY ~ 11 yıl önce
Havacılık Sektörü her alanda Ülkemizin prestijini yükseltmeye olanca hızı ile devam ediyor. Bunların gerçekleşmesinde , işi bilen ve özveri ile çalışan bir Genel Müdürün iş başında olmasında çok büyük bir etkendir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AB ~ 11 yıl önce
doğru diyorsunuz tahabey

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000